Badminton Vereniging Almere

Team 18 van start

Ik heb het voornemen om de competitie belevenissen van team 18 gedurende dit seizoen te delen met de lezers van de BVA website. Ik ben echter niet van plan om een gebruikelijk verslag te schrijven (spelers, uitslagen enz.), maar meer het wel en wee om de wedstrijden heen. Hierdoor is team 18 immers gevormd en het lijkt me leuk om te laten zien hoe wij een wedstrijd beleven.

Zondag 5 september was onze eerste wedstrijd – een oefenwedstrijd bij De Flinters.

Zoals gebruikelijk heeft ons team eerst koffie nodig om een goede prestatie te leveren, dus ruim van tevoren verzameld in Huize Berkelmans om lekker buiten op het terras te genieten van de zon en een heerlijke bak koffie. Aldaar hebben we het fotoboek bekeken van ons bezoek aan het wereldkampioenschap Schaatsen in Heerenveen. Ik kan bij deze vertellen dat wij waarschijnlijk het enige team zijn dat uitkijkt naar de winter, want we hebben spontaan besloten dit jaar weer te gaan.

Op weg naar De Flinters over “de Dijk”. Het was mooi weer met veel wind, dus veel zeilbootjes gezien aan de ene kant van de dijk. Aan de andere kant aanmerkelijk veel zwanen. De meeste zwommen “op z’n kop”, zodat we slechts de gevederde achterwerken konden bekijken. Waarom doen die beesten dat, zou de KLM failliet zijn?

Aangekomen bij De Flinters werden we door een heel leuk team ontvangen (als je onze gemiddelde leeftijd op 40 schat, kan je natuurlijk geen kwaad meer doen). Een goede heer en een goede dame, de rest had wat minder talent. Al met al leuke partijen en we namen een kleine overwinning mee naar Almere, but who cares?

Na de wedstrijd echter nog wel een onaangename verrassing, namelijk (ijs)koude douches. Nu hebben we ooit gespeeld tegen een team met Jan* als speler. Tijdens het douchen bleek Jan* het kleinste p… te hebben dat we ooit hadden gezien. Ronald heeft hierdoor de Nederlandse taal verrijkt met een nieuw spreekwoord, bij een koude douche gaan we even een Jantje halen.

Aanstaande vrijdag speelt team 18 z’n volgende wedstrijd. De vooruitgeschoven wedstrijd tegen het altijd lastige Amsterdam. Deze wedstrijd is begin oktober gepland, echter het gehele team is dan op trainingskamp op Gran Canaria. We hebben met het bestuur van BVA kunnen bereiken dat we gereduceerde intree-tarieven kunnen hanteren (op is op) en natuurlijk kinderen en gepensioneerden half geld (bij vertoon van 65+kaart en/of rollator).

Groeten,
Cock

* om privacyredenen is zijn echte naam niet Jan

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. nienke op 07-09-2010 om 12:47 uur

  Go team 18! :D

 2. Henk Mostert op 07-09-2010 om 18:44 uur

  Hoera, kan ik eindelijk naar Gran Canaria. Ik ga er vanuit dat alleen de pols spieren getraind worden

 3. pascal op 08-09-2010 om 12:33 uur

  dit heeft niks te maken met team 18 maar ik vroeg me alleen af wanneer we een wedstrijdboekje ontvangen of wanneer het allemaal op de site komt te staan.
  dit in verband met mijn werk omdat ik moet zorgen dat ik vrij ben op de dagen dat er competitie is. en het enige wat ik op toernooi.nl kan vinden is dat we de 18-09-2010 tegen van zijderveld moeten maar er staat verder geen tijd bij -.-

  Gr pascal

 4. Arjan op 08-09-2010 om 14:08 uur

  Pascal,

  Via deze link:
  http://www.badminton.nl/noord-holland/competitie

  Kan je ook een wedstrijdschema vinden.
  Hierop staan volgens mij wel tijden.
  Ik weet niet of dit document de laatste/definitieve versie is natuurlijk.

Reageer op dit bericht (“Team 18 van start ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)