Badminton Vereniging Almere

Almeerse jeugd goed op dreef op JM in Amersfoort

De afgelopen week werd het badmintonnieuws uiteraard overheerst door de Dutch Open maar voor de jeugd t/m 17 jaar stond op 23 en 24 oktober toch echt het JM Amersfoort op het programma. BV Almere was daar sterk vertegenwoordigd in alle leeftijdscategorieën en er werden de nodige successen geboekt.

Voor de 2e keer dit jaar was Amersfoort de ontmoetingsplaats in het JM circuit. Waar normaal gesproken de Keistad pas later in het seizoen op de kalender staat was het nu de 2e speelstad in het seizoen 2010-2011. Bij dit JM toernooi was de klasse U15 opgesplitst in een U15+ voor diegenen die op een academy trainen of deel uit maken van de nationale selectie en een reguliere U15 voor alle anderen. Door het groot aantal wedstrijden was de eerste dag over 2 zalen verdeeld en kwam alles de op de 2e dag weer tezamen in de reguliere hal van BC Amersfoort.

Spelers van de BSA, Academy Flevoland en de BVA waren daar in grote getale aanwezig. Maar liefst 23 deelnemers betraden de velden

Yumei Groothuijse
Madouc Linders
Thomas Sibbald
Sanne Schouten
Ruben Wijnands
Mark Verschoor
Judith van Cruchten
Daan Kusters
Quint Top
Dafne Linders
Koen Odijk
Rosa Hondeman
Shannon Sowikromo
Naomi Rensink
Laura Uivel
Rodney Spruijt
Daniel Verkerk
Thomas van Cruchten
Ytze Luttick
Yshedeau Smit
Djelano Smit
Brigitte Bulter
Jayme van Elten

Als vanouds werd er gestreden om de hoogste plekken in alle categorieën. Immers aan het eind wacht die prachtige beker als blijvende herinnering die mee naar huis mag voor plaatsen 1 en 2 … toch… zo gaat dat toch altijd!? Tja, dat bleek voor een hoop winnaars toch wel een behoorlijke domper op de (badminton)feestvreugde. Voor de nummers 1 en 2 van de enkelspelen was er tenminste nog een medaille maar voor alle dubbelspelen was de prijs van meer vergankelijke aard in de vorm van een zak snoep, een luchtje voor de dames of douchegel voor de heren. Iets wat voor de meesten niet voor herhaling vatbaar is. Maar goed, terug naar het sportieve gedeelte.

Alle wedstrijden hier beschrijven is ondoenlijk en ik heb ze ook niet allemaal persoonlijk gezien maar toch zijn er een aantal het vermelden waard.

Zo moest Ruben Wijnands in zijn kwartfinale enkelspel in U15+ werkelijk alles uit de kast halen om Nico Hermans te verslaan. De 1e game was met een nipte 21-19 overwinning voor Ruben maar in de 2e waren de rollen volledig omgekeerd en trok Nico met 21-13 aan het langste eind. In een zinderende 3e game was het uiteindelijk Ruben die er met de winst vandoor ging met een stand van 21-16. Daarmee werd Onno Vinken de tegenstander in de halve finale. Normaal gesproken een tegenstander van formaat die Ruben menigmaal wist te verslaan maar ditmaal had Ruben aan 2 games genoeg om de finale te bereiken. In de finale trof hij ‘onze’ Shermon Daal waarbij Ruben ook nu weer 3 games nodig had om uiteindelijk 1e te worden.

Over Shermon gesproken, onze sympathieke Fries die 2 jaar geleden op de BSA trainde. Die wist maar liefst 3 finales te halen! Echter helaas voor hem wist hij er geen te winnen.

Judith van Cruchten en wederom Ruben Wijnands troffen in de kwartfinale GD U15+ de als 1e geplaatsten Susanne van der Hoeven en Teun Yntema. Op een overwinning voor onze spelers werd dan misschien wel niet gerekend maar ze waren wel dicht bij de zege en pas in de 3e game wist laatst genoemd koppel de overwinning binnen te slepen.

En wat te denken van ons aanstormende talent Thomas Sibbald. Thomas wist net niet de finale te bereiken in JE13. Alex Terpstra wist Thomas in de halve finale pas in de 3e game achter zich te houden maar wel met een hele nipte 21-19 overwinning.

Mark Verschoor en, jawel, Ruben Wijnands wisten de volle winst te pakken bij JD15+ en maakten daarmee de verwachting van eerst geplaatste volledig waar.

Naomi Rensink en Quint Top stonden voor het eerst tijdens een toernooi samen op het veld. Zij kwamen uit in de GD15. Geen slechte keus van Rick Prins zo bleek want na 4 partijen wist dit duo de overwinning op hun namen te schrijven al was het begin op zaterdagochtend wat weifelend en moesten ze de 1e wedstrijd nog wel aan elkaar wennen. Quint had sowieso de smaak te pakken dit toernooi want ook de JE15 wist hij winnend af te sluiten en al zijn partijen gingen in keurige 2-gamers.

Hieronder alle uitslagen op een rij

VE13 2 Madouc Linders
JE13 3/4 Thomas Sibbald
JE15 1 Quint Top
GD15 1 Naomi Rensink/Quint Top
MD15 3/4 Shannon Sowikromo/Rhony Pots
JE15+ 1 Ruben Wijnands
MD15+ 1 Mark Verschoor/Ruben Wijnands
VD15+ 2 Rosa Hondeman/Lotte Manenschijn

En zo waren we na 2 lange badmintondagen weer op weg naar huis met een ietwat teleurgestelde zoon achterin de auto kijkend naar z’n douchegel, gelukkig enigszins gecompenseerd door z’n medaille.

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Ernst op 26-10-2010 om 21:49 uur

  Namens het bestuur alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd met de resultaten. Uiteraard ook voor diegene die niet in de prijzen zijn gevallen, lekker trainen, veel toernooien spelen. Resultaten komen vanzelf. :P :P :P

 2. Henk Staats op 26-10-2010 om 22:48 uur

  Leuk stukje en de prijswinnaars gefeliciteerd.

 3. Paula op 27-10-2010 om 17:02 uur

  Leuk stukje Patrick!
  De meesten hadden denk ik ook liever een beker of medaille gewonnen en dan niet alleen voor de single maar ook voor de dubbel en mix.
  Zelf vond ik het wel origineel al die geurtjes en douchegels en de plaatselijke drogisterij was vast heel blij. Enne...we hebben nu heerlijk ruikende badmintonners in het land! :P

Reageer op dit bericht (“Almeerse jeugd goed op dreef op JM in Amersfoort ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)