Badminton Vereniging Almere

Danish Junior Cup 2010

Van zaterdag 16 oktober tot en met dinsdag 19 oktober 2010 vindt in Denemarken de Danish Junior Cup 2010 plaats. Dit toernooi is in hetzelfde rijtje te plaatsen als het Langenfeld toernooi in Duitsland en behoort dus tot de meest aansprekende en zwaarste jeugdtoernooien in Europa.

Ook dit jaar zal Badminton Nederland een delegatie afvaardigen bestaande uit de beste Nederlandse spelers en speelsters die er zijn in de U15-, U17- en U19-categorie. Tot hen behoren maar liefst vijf kinderen uit Almere. De drie Nederlandse selecties zullen eerst deelnemen aan het individuele toernooi, daarna zal de U15- en U17-selectie nog deelnemen aan het teamtoernooi. De andere deelnemende landen zijn Duitsland, Frankrijk, Engeland, Finland, Zweden, België, Oostenrijk en het organiserende land Denemarken.

Het toernooi U15 wordt gespeeld in Ballerup en de BVA zal daar vertegenwoordigd worden door 1e jaars Lisa van Stenus en 2e jaars Alex Vlaar. Voor beiden wordt het de eerste deelname aan dit mooie toernooi en daarmee zal het dus vooral in het kader staan van het opdoen van ervaring. Lisa speelt de dubbel met Demi Lenselink en de mix met Lennart Breeschoten. Alex speelt de dubbel met Ruben Jille en de mix met Renske Kwakkenbos.
De selectie zal worden begeleid door bondscoaches Pieter van Soerlant en Emmy Vlaar.

In Hvidovre wordt het U17 toernooi gespeeld en vanuit de BVA zien wij de namen van Manon Sibbald en Amy van Stenus terug op de deelnemerslijst. Manon zal naast de singel gaan mixen met Robin Tabeling. Amy mag in de singel meteen van start tegen de nummer 1 op de plaatsingslijst, de Deense Anna Thea Madsen. Madsen was tijdens het afgelopen toernooi in Langenfeld nog winnares in het singletoernooi U17 en is daarmee dus ook torenhoog favoriet voor de eindzege in Denemarken. Daarnaast mixt Amy met alleskunner Mark Caljouw en verder speelt zij de dubbel met Myke Halkema. In de dubbel zijn de Nederlandse dames als tweede geplaatst na hun even mooie als verassende finaleplaats in Langenfeld. Als coaches zullen Robbie Kneefel en Leonard van Velzen optreden.

De selectie U19 zal dus alleen deel nemen aan het individuele toernooi en ook hier vinden we een voor ons bekende speelster terug. Josephine Wentholt, speelster van Dekker Almere, gaat in Denemarken de Nederlandse en Almeerse eer hoog proberen te houden en zij zal dat doen onder begeleiding van bondscoach Eline Coene. Naast de single zal Josephine ook uitkomen in de VD die ze zal spelen met vaste partner Thamar Peters.

Alle kinderen vertrekken op 15 oktober om 08:00 uur vanaf Papendal met een touringcarbus richting Denemarken, waar ze in de vroege avond zullen aankomen. In de middag van 19 oktober zal men weer aan de terugreis gaan beginnen. In het begeleidingsteam zitten verder nog manager Ger Tabeling en fysio Martin ter Plegt.

De STC wenst alle kinderen, maar de Almeerse kinderen in het bijzonder, erg veel succes toe!

Reageer op dit bericht (“Danish Junior Cup 2010 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)