Badminton Vereniging Almere

Weer 7 mooie punten erbij

Afgelopen zaterdagavond stond voor Forza Almere 2 een vervroegde wedstrijd tegen Amor 1 op het programma. In een verder lege Carltonzaal in Sportcomplex De Toekomstgroep waren er twee mooie banen opgemaakt met reclameborden, scheidsrechtersstoelen, gastentafels en er was bovendien wat meer sfeer gecreëerd door een deel van de zaal af te schermen. Weliswaar stond deze opstelling in afwachting van team 1, Dekker Almere de volgende dag, maar Forza Almere maakte er dankbaar gebruik van.

Alle ogen waren deze avond gericht op de prestaties van de eerste divisie spelers.
De dubbels openden traditiegetrouw het badmintonduel. Dennis en Andre ondervonden in de eerste set weinig tegenstand van Rik Wilbers en Remko Bakker. Ook de tweede set werd met winst afgesloten.

Onze dames Monique en Iris speelden een redelijk wedstrijd tegen Kimberly Teeuwen en Yvonne van Dijk en haalden de 2-0 binnen.

Marloes begon haar wedstrijd tegen Kimberly goed, maar moest toezien hoe zij in de tweede set meer onder druk kwam te staan en uiteindelijk deze set verloor. Gelukkig wist ze de derde set wel weer naar zich toe te trekken.

Andre had op de baan ernaast minder moeite met zijn tegenstander Remco Kuilman en won wederom zijn singel.

Dennis won na een verloren eerste set, overtuigend de tweede en derde set van de 1e mannensingel tegen Remko Bakker.

Na de gewonnen singels werd wel duidelijk dat er een mini-virusje in het team rondzwierf. Marloes gaf al aan dat haar maag niet helemaal naar wens functioneerde, maar Dennis verdween tussen zijn wedstrijden zelfs even een paar minuten om zich te ontdoen van zijn maaginhoud. Met een extra bakje naast de baan en iets witter dan we van hem gewend zijn, begon hij aan zijn mix. Samen met Iris wist hij ondanks alles deze partij tegen Remco Kuilman en Yvonne toch in 3 sets winnend af te sluiten.

De laatste 3-setter van de avond was voor Andre en Marloes. Helaas konden zij het juiste spel uit de tweede set niet volhouden in de derde en beslissende set. Rik Wilbers en Kimberly Teeuwen gingen er met dat ene puntje vandoor.

De stevige overwinning geeft wel weer aan wat de ambities van het team zijn en hopelijk kunnen zij deze lijn doorzetten. Volgende week zaterdagavond ontvangt Forza Almere 2 het eerste team van Schijndel.