Badminton Vereniging Almere

Jeugdspelers verrassen op Yonex Dutch Open

Diverse jeugdinternationals hebben het hoofdtoernooi bereikt van de Yonex Dutch Open in het Topsportcentrum Almere. Het gaat om Josephine Wentholt (Dekker Almere), Nick Fransman (Smashing Wijchen) en Ben Maes (BC Victoria). Ook Dennis van Daalen de Jel (Van Zundert VELO) plaatste zich voor het hoofdtoernooi, dat woensdag begint.

VROUWEN

Er waren drie Nederlandse deelneemsters die - omdat ze vlak bij elkaar stonden in het schema - voor één kwalificatieplaats gingen. In de eerste ronde was het zeer spannend bij Lisa Malaihollo tegen de Bulgaarse Diana Dimova. VELO-speelster Lisa won, maar ze ging wel langs de rand van de afgrond. Het werd 16-21 22-20 (na 19-20) 23-21 (na 17-20). In totaal werkte ze dus vier matchpoints weg. Ze kreeg een open doekje van het publiek.

Op de andere baan versloeg de kwartfinaliste van de Jeugd Olympische Spelen, Josephine Wentholt, mede-selectiespeelster Thamar Peeters met 19-21 21-11 21-11. In de beslissende wedstrijd won Josephine via een uiterst merkwaardige score van 3-21 (!) 21-14 21-14 van Lisa Malaihollo, waardoor zij een ticket voor woensdag veroverde.

Foto: Alex van Zaanen

Het was, in de woorden van bondscoach Eline Coene, "een mentale zaak" bij Wentholt, die er vanaf 3-3 in de eerste game niets van brouwde. "Het ging totaal niet meer," aldus Eline, die er in de pauze na de dramatisch verlopen eerste game knap in slaagde om Josephine weer aan het badmintonnen te krijgen.

MANNEN

Hier probeerden twaalf spelers door te stromen naar het hoofdtoernooi. Drie van hen slaagden daarin.

Ben Maes won na een bye van de Duitser Justin Schmitz met 18-21 21-11 21-19 waardoor hij geplaatst was.

Nick Fransman moest er twee partijen voor spelen. Nick - net als Josephine Wentholt onlangs Olympisch jeugddeelnemer - dwong kwalificatie af via overwinningen op Robert Georg uit Duitsland (17-21 21-10 21-17) en de Zwitser Anthony Dumartheray (21-19 21-16).

Tenslotte liet Dennis van Daalen de Jel er geen gras over groeien tegen de Belg Hans Willems (21-14 21-6) en Ralph Starren (21-15 21-8).

DUBBELS

Er werden geen dubbel-kwalificatiepartijen gespeeld. In de mixed was er geen kwalificatietoernooi gepland, maar dat was wel het geval in het mannen- en vrouwendubbelspel. Maar omdat er wat dubbels waren weggevallen, konden alle ingeschreven dubbels rechtstreeks doorstromen naar het hoofdtoernooi.

Kijk op http://www.yonexdutchopen.nl en/of http://www.toernooi.nl voor alle informatie over het Grand Prix-toernooi in Almere.

Reageer op dit bericht (“Jeugdspelers verrassen op Yonex Dutch Open ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)