Badminton Vereniging Almere

Sportief, spannend en zelfs bloedstollend

In de Carltonzaal van Sportcomplex De Toekomstgroep hebben ruim 200 toeschouwers genoten van een heerlijke middag badminton. Dekker Almere en BC Amersfoort waren aan elkaar gewaagd en met de uitslag 4-4 kan een ieder leven, zeker de neutrale toeschouwers. Van de acht partijen werden er vijf in drie games beslist en twee in twee games maar dan ook wel heel close.

Trainer-coach Rick Prins had in het mannendubbel voor een afwijkende opstelling gekozen ten opzichte van de vorige wedstrijden. Zodoende speelden Saber Afif en Dave Khodabux tegen Jelle Maas en Joely Residay. Het Amersfoortse koppel had steeds een kleine voorsprong, maar die werd door Khodabux en Afif in de eerste game, te niet gedaan. Winst dus voor Dekker Almere met 21-19. Ook de tweede game ging gelijk op met uiteindelijk opnieuw de winst voor Khodabux en Afif met 21-18.

De dames Josephine Wentholt en Yvonne Sie wachtten de ondankbare taak om het tegen Yao en Zou Shi Si op te nemen. Dat was een brug te ver en Amersfoort trok met 15-21 en 12-21 de stand recht.

Stephan Branderhorst trof in zijn single de Belg in Amersfoortse dienst, Lionel Warmotte. Warmotte verspeelde een ruime voorsprong in de eerste game, Branderhorst kwam voor met 20-17 en toch trok de Belg aan het langste eind met 20-22. In de tweede game had Warmotte opnieuw een grote voorsprong, maar Branderhorst knokte zich knap terug om uiteindelijk de tweede game met 25-23 te winnen. In de allesbeslissende derde game moest Branderhorst opnieuw terugkomen van een grote achterstand, maar hij draaide wel met een 11-10 voorsprong om de partij te beslissen met 21-19. Kan het spannender?

Patty Stolzenbach leek voor een regelrechte sensatie te zorgen door in het vrouwenenkel de eerste game met 21-15 te winnen van Yao Jie. De tweede game won Yao Jie met 15-21. In de derde game vocht Patty zich terug in de game na een forse achterstand. Het had nog spannender geweest als er een shuttle in het voordeel van Patty zou zijn gegeven, maar Yao Jie won nu met 18-21.

Josephine Wentholt moest in haar vrouwenenkel in de eerste game klaarblijkelijk warmdraaien, want deze game was met 12-21 voor haar tegenstandster Gayle Mahulette. Maar Wentholt kwam terug in de tweede game met 21-8 en de derde was met 21-12 voor Wentholt.

Saber Afif won de eerste game van Edwin Ekring met 21-19. Maar de Afrikaan Ekring won met 14-21 de tweede game en ook de derde game won Ekring van een naar het leek niet goed in zijn vel zittende Afif (13-21).

Met een tussenstand 3-3 stonden de mixen nog op het programma. Dave Khodabux en Yvonne Sie liepen in de eerste game forse averij tegen Jelle Maas en Eefje Muskens (11-21).
De tweede game herstelde het Almeerse duo zich met 21-17, maar in de derde game zetten de Almeerders de inhaalrace net te laat in en werd het 17-21 voor de M&M's.

De tijger is helaas een bedreigde diersoort, maar vanmiddag in de Carltonzaal van Sportcomplex De Toekomstgroep was een tijgerduo te bewonderen. Patty Stolzenbach en Jeroen van Moorst gingen er vol in tegen Joely Residay en Zou Shi Si en dat resulteerde in de winst in de eerste game met 21-17. De tweede game moesten de twee Almeerse tijgers een aanvankelijk achterstand wegwerken en dat lukte maar moeizaam, want het Amersfoortse koppel was terecht niet van plan om zich zonder meer over te geven. Maar Van Moorst en Stolzenbach waren met 22-20 net iets eerder bij de finish dan Resday en Zou Shi Si.

En zou eindigde om 17.30 uur een spannende en enerverende middag badminton die onder leiding stond van het arbitrale trio Rob Salawan Bessie, Nico Nieuwkerk en Eric Ligtvoet.

De detailuitslagen op rij

MD Afif+Khodabux - Maas+Residay 21-19 21-18 1-0
VD Sie+Wentholt - Jie+Shi Si 15-21 12-21 0-1
VE1 Stolzenbach - Jie 21-15 15-21 18-21 0-1
ME1 Aif - Ekring 21-19 14-21 13-21 0-1
VE2 Wentholt - Mahulette 12-21 21-08 21-12 1-0
ME2 Branderhorst - Warmotte 20-22 25-23 21-19 1-0
GD1 Khodabux+Sie - Maas+Muskens 11-21 21-17 17-21 0-1
GD2 Van Moorst+Stolzenbach - Residay+Shi Si 21-17 22-20 1-0

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. John op 01-11-2010 om 12:09 uur

    Wat een promotie voor het badminton was deze wedstrijd.
    Heb erg genoten van alle partijen.

    Top!

    Gr John

Reageer op dit bericht (“Sportief, spannend en zelfs bloedstollend ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)