Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

Onze OpenDag van 4 september 2010 was ook nu weer een groot succes. Zo'n 30 nieuwe jeugdleden en een tiental nieuwe recreanten. Dan mag je als vereniging tevreden zijn.

Waar we wel aandacht aan moeten schenken, is het feit dat we verhoudingsgewijs veel jeugdleden hebben die geen competitie spelen, maar recreatief actief zijn. Nu zijn we zeer beslist ook een breedtesportvereniging en de kinderen moeten vooral plezier hebben in het badmintonnen en hoeven bepaald niet allemaal toppers te worden. Maar kinderen die recreant zijn, op de één of andere manier vind ik het iets tegenstrijdigs in zich hebben. Als kind wil je volgens mij toch een spelletje winnen? Daarom zijn de computerspelletjes, games heten die dingen tegenwoordig in goed Nederlands, toch zo immens populair. En dan speel je tegen een digitale tegenstander. Lijkt mij toch veel leuker om een tegenstander van vlees en bloed te bestrijden.
Wel het bestuur zal één dezer weken thematisch vergaderen met onder meer dit punt op de agenda. Ook zal onze organisatiestructuur aan de orde komen. Zijn we tevreden over de wijze waarop de organisatie na de aanpassing in 2007 is ingericht. Wegen de voordelen wel op tegen de nadelen?

Tijd om te evalueren dus, maar eerst even op adem komen. Het bestuur moest namelijk uiterlijk 30 september 2010 alle subsidieverzoeken hebben ingediend bij de gemeente Almere. En dat zijn totaal elf subsidieverzoeken voor de diverse toernooien, kernsport, breedtesport en de combinatiefunctionaris. Alles bij elkaar een stapel papier van zo'n 30 cm. Het zijn drukke tijden geweest voor de penningmeester Vincent Festen met zijn secondant Stephan Melein en voor een eenvoudige voorzitter. Het moet er namelijk allemaal gelikt uitzien.

Onze combinatiefunctionaris Emmy Vlaar is niet alleen actief binnen onze vereniging, maar bij tal van basisscholen en middelbare scholen. Het doel is kinderen meer te laten bewegen en als het even kan lid te maken van onze vereniging. Er is bij de scholen zoveel vraag naar de meerdaagse clinics van Emmy, dat het schier onmogelijk is om alle scholen tevreden te stellen. In 2010 heeft Emmy al wel zo'n 1.500 leerlingen bereikt en dat is geen kattenpis. Het instellen door de rijks- en gemeentelijke overheid van combinatiefunctionarissen is sowieso een goede zaak geweest en het aanstellen van Emmy Vlaar door onze vereniging in het bijzonder!

En Patty Stolzenbach heeft voor haar studie Marketing onze vereniging uitgekozen om haar eindrapportages op te stellen. Als stagebegeleider treden op Otto van Stenus en ikzelf. Dat is heel leuk werk, dat zijn de krenten uit de pap en de kans is heel groot dat de vereniging er ook nog wat aan heeft.

De voorzitters van de eredivisieverenigingen zijn afgelopen dinsdag bij elkaar geweest om te praten over verlenging en uitbreiding van het mandaat voor het bestuur van de samenwerkende eredivisieverenigingen. Zijn we nog niet eenvoudig uit, dat kan ik u wel zeggen.

En in de hal hangen de nieuwe sponsorborden van Carlton, AlmereDezeWeek en KSS & Noord. We zijn nog in gesprek met een aantal aspirant sponsors, maar u weet, de markt zit niet mee, ondanks het feit dat wij ons stinkende best doen om de jaarlijkse sponsor-opbrengsten structureel naar een hoger plan te tillen.

Zojuist hoorde ik in het nieuws van TV Flevoland, dat het eerste herenteam van VC Allvo (voorheen Omniworld) uit Almere niet mee aan de competitie op het hoogste niveau, de A-League, kan deelnemen vanwege geldtekort. Er is een tekort van € 80.000,--.
Dat is toch bijzonder spijtig voor het Almeerse volleybal, maar als de centen er niet zijn, dan houdt het ook op. Ik hoop dat een reddingsplan nog slaagt en dat het topvolleybal voor Almere behouden kan blijven.

Over de financiële positie van onze vereniging hoeft u zich geen zorgen te maken. Ons bestuur is zeer budgetbewust en handhaaft als het ware de gouden standaard van ver voor de Tweede Wereldoorlog en dat geldt in het bijzonder voor onze penningmeester. Verhalen in de wandelgangen en op de tribunes, al zouden we nog een paar spelers willen aantrekken uit Oost-Europa of Aziatische landen, verwijzen wij naar het rijk der fabelen. Geen financiële strapatsen bij onze vereniging. Cabaretier Wim Sonneveld zei daar vroeger altijd over: "Niet op reageren Lena" en zo is het maar net.

Dan geloof ik voorts dat de teams in zijn algemeenheid de competitie 2010/2011 goed gestart zijn, alhoewel mij eerlijk gezegd het resultaat van Dekker Almere tegen de Roosterse BC enigszins tegenviel. Komende zaterdag 2 oktober 2010 trouwens de belangrijke wedstrijd thuis, in de Carltonzaal van Sportcomplex De Toekomstgroep, tegen Van Zijderveld. Ik ben benieuwd.

Henk Staats

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)