Badminton Vereniging Almere

Almere Vandaag

In de AlmereVandaag staat een artikel (http://www.almerevandaag.nl/nieuws/almere/article6565272.ece/Strop-voor-Toekomstgroep) over het feit dat de Bowlsvereniging ABC per 1 juli 2011 de Bowlshal zal verlaten. Ondanks het feit dat de BSAO (beheerstichting van Sportcomplex De Toekomstgroep) het artikel van te voren heeft gelezen en gecorrigeerd, zijn de aanpassingen niet helemaal of soms zelfs helemaal niet doorgevoerd door de AlmereVandaag en dat maakt het artikel er bepaald niet duidelijker op.

In dat kader vinden we het belangrijk om het artikel, zo als het had moeten zijn, hieronder weer te geven.

"De Stichting die Sportcomplex De Toekomstgroep beheert, verwacht een liquiditeitsprobleem. Dit doordat de stichting geen inkomsten meer krijgt uit de verhuur van de bowlshal van het sportcomplex. De bowlsvereniging ABC is namelijk vanaf 1 juli 2011 niet langer huurder van de bowlszaal. ABC krijgt na 1 juli 2011 geen subsidie meer van de gemeente. De tegemoetkoming in de huur bedraagt namelijk € 28.000,-- per jaar. Totaal ontvangt de stichting namelijk zo'n € 37.000,-- aan huur van ABC.
"We hebben die zaal indertijd ook mede op verzoek van de gemeente gebouwd voor de bowls. Als we dat geld niet meer krijgen dan zullen we van ons spaargeld gebruik moeten maken en daar zijn we dan snel doorheen’’, blikt Henk Staats, woordvoerder van de stichting realistisch vooruit. ,,We zitten om tafel met de gemeente. Zij doen hun uiterste best om een andere bestemming aan de bowlshal te geven, maar vooralsnog is er nog geen nieuwe huurder gevonden en het blijkt een probleem te zijn om die te vinden. Al moet ik zeggen dat de gemeente actief werft, maar ik heb er een hard hoofd in dat het goed komt’’, vult Staats aan. Er zijn al gesprekken geweest met een tafeltennisvereniging en met de jeu de boullesvereniging, maar dat is op niets uitgelopen. Staats, tevens voorzitter van de Badminton Vereniging Almere, maakt zich ernstig zorgen over de liquiditeitsproblemen, die zich voor kunnen doen bij de stichting en die dan ongetwijfeld haar weerslag zal hebben op de Badminton Vereniging Almere, die altijd haar verplichtingen tot tien decimalen achter de komma is nagekomen en de Turning Spirit Almere, de hoofdgebruikers van Sportcomplex De Toekomstgroep".

Het bestuur van de Badminton Vereniging Almere hecht er aan te melden dat de financiële continuïteit van de vereniging in de verste verte niet in het geding is. BVA is een financieel zeer solide vereniging!

Reageer op dit bericht (“Almere Vandaag ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)