Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere wint uit tegen RBC met 1-7

Dekker Almere heeft zaterdag 27 november 2010 de uitwedstrijd tegen RBC uit Roosteren zeer verdiend met 1-7 gewonnen. Bijna 100 toeschouwers zagen dat RBC het thuisvoordeel, in de in feite veel te kleine hal, niet kon uitnutten en Dekker Almere nam als het ware revanche voor het magere resultaat dat in Almere (5-3) werd behaald.

Dave Khodabux en Jeroen van Moorst speelden ook dit keer het mannendubbel en wel tegen Ceriel Custers met Dennis Dubbelman. Aanvankelijk namen Khodabux en Van Moorst een riante voorsprong, maar Custers en Dubbelman kwamen goed terug. Het werd dus nog even spannend, maar Khodabux en Van Moorst wonnen deze game met 16-21. In de tweede game keken de Almeerders tegen een achterstand aan, die pas laat in de tweede game werd rechtgetrokken en met 19-21 alsnog naar Khodabux en Van Moorst ging.

De vrouwendubbel werd zoals gewoonlijk gespeeld door Yvonne Sie met Josephine Wentholt. De tegenstandsters, Rachelle Haan en Linda Hoedemakers waren geen partij voor het Almeerse duo, dat met de klinkende cijfers 11-21 en 12-21 de 2-0 op het scorebord zette.

Saber Afif maakte in de mannensingle in de eerste game korte metten met zijn tegenstander, de Belg in Limburgse dienst, Gente Paesen, Het werd 10-21 voor Afif. In de tweede game kwam Paesen goed terug en had steeds een voorsprong. Toen sloeg Afif toe en werd het van 17-15 zo maar 17-21.

Patty Stolzenbach speelde in de vrouwensingle haar opponent Wendy Hoeve volkomen weg. Dat wil niet zeggen dat er niet te genieten viel van mooie rally's, maar de punten waren doodeenvoudig steeds voor Stolzenbach (9-21 en 10-21).

Stephan Branderhorst kon in de mannenenkel ook dit keer geen vat krijgen op het spel van Leon Nottelman. Aanvankelijk ging het in de eerste game gelijk op, maar na de pauze liep Nottelman weg en won met 21-11. In de tweede game keek Branderhorst tegen een grote achterstand aan, maar hij knokte zich terug tot 16-16 om vervolgens na een paar ongelukkige 'ballen' toch nog met 16-21 te verliezen.

Josephine Wentholt had in haar vrouwensingle haar handen vol aan Roxanne Molenmaker. De eerste game ging gelijk op, maar aan het einde toonde Wentholt zich het meest effectief (16-21). In de tweede game lukte het Wentholt niet om los te komen van Molenmaker en Molenmaker nam zelfs een voorsprong met 16-12. Er leek een derde game aan te komen, maar toen toverde Wentholt nog een paar precisie ballen uit haar hoge hoed en won alsnog met 19-21.

Jeroen van Moorst en Patty Stolzenbach wonnen heel goed spelend hun eerste game in het gemengd dubbel met 11-21 van Dennis Dubbelman en Wendy Hoeve. In de tweede game kregen de Almeerders meer tegenstand, maar toch onvoldoende om de overwinning in deze game in gevaar te brengen (16-21).

Dave Khodabux enYvonne Sie troffen in hun gemengd dubbel Leon Nottelman en Roxanne Molenmaker. Nottelman was niet okselfris uit zijn mannensingle tegen Branderhorst gekomen, en de Buks en Sie grepen hun kans door met 14-21 de eerste game naar zich toe te trekken. En de tweede game werd met 11-21 zelfs nog iets eenvoudiger een prooi voor Dekker Almere.

Een prima overwinning van Dekker Almere in het Limburgse en een overwinning die de Almeerders goed kunnen gebruiken in hun strijd om het behalen van de play-offs. Een strijd, waarin de Almeerders geen punt en geen speler kunnen missen.

De stemming was uitgelaten en in de mannenkleedkamer deed zich nog van alles voor met Saber en Jeroen en een boxershort, maar het gaf wel aanleiding tot veel lachsalvo's. Al die gezelligheid was reden voor Bailey, de Jack Russell van Leon Nottelman, om bij de voorzitter op schoot te springen en een bamiballetje te bemachtigen.

De detailuitslagen

MD Custers+Paesen - Khodabux+Van Moorst 16-21 19-02 0-1
VD Hoedemakers+Haan - Wentholt+Sie 11-21 12-21 0-1
ME2 Nottelman - Branderhorst 21-11 21-16 1-0
VE2 Molenmaker - Wentholt 16-21 19-21 0-1
VE1 Hoeve - Stolzenbach 09-21 10-21 0-1
ME1 Paesen - Afif 10-21 17-21 0-1
GD1 Nottelman+Molenmaker - Khodabux+Sie 14-21 11-21 0-1
GD2 Dubbelman+Hoeven - Van Moorst+Stolzenbach 11-21 16-21 0-1

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. John op 28-11-2010 om 14:51 uur

    Klasse team 1,

    Hoop jullie volgende keer weer live te zien spelen.

    John

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere wint uit tegen RBC met 1-7 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)