Badminton Vereniging Almere

Jeugdclinic Yonex Dutch Open 2010 geslaagd

Voorafgaand aan de finaledag van de Yonex Dutch Open 2010 heeft ook de BVA weer meegedaan aan een bijzonder geslaagde clinic voor een aantal van onze jeugdspelers. Vanwege een aansluitende vakantie van de schrijver dezes en een tweetal deelnemers aan de clinic heeft het stukje een weekje op zich doen wachten, maar we wilden het de trouwe volgers van de BVA site niet onthouden.

Inmiddels is het een goede gewoonte aan het worden om tijdens de Dutch Open zogenaamde jeugdclinics te organiseren. Deze clinics van één uur worden verzorgd door nationale topspelers en worden gecombineerd met een bezoek aan de (halve) finaledag. Zeker nu de Dutch Open de Topsporthal in Almere als thuisbasis heeft, kan de BVA daar niet ontbreken. Dit jaar waren de inschrijvingen vooral afkomstig van onze Top Junior spelers, Sander, Robin, Timo, Cindy, Mirjam, Roel en Pjotr, aangevuld met Daphne. Met een gemiddelde leeftijd van negen jaar was dit één van de jongste groepen, maar zeker ook één van de meest enthousiaste groepen.

Cindy in actie, nauwlettend gadegeslagen door Iris Tabeling.

Al ruim voor 10:00 stonden onze youngsters vergezeld van ouders en begeleiders te trappelen om te beginnen met de clinic in de breedtesporthal van het Topsportcentrum. De charmante clinic leiders waren ditmaal Samantha Barning en Iris Tabeling die gelijk begonnen met een pittige warming-up. Dusdanig pittig dat van de groep badmintonners uit Velp er direct twee over hun benen struikelden waarmee het gelijk einde oefening/clinic was voor een jeugdige Velp speler. De BVA spelertjes, wel wat gewend, zetten echter hun beste beentje voor en lieten zien dat ze hun badmintonmannetje en –vrouwtje staan. Leuk detail was dat aan de andere kant van de zaal er een toernooi van oud badminton internationals bezig was waar het er net zo enthousiast aan toe ging. Robin Verschoor naast Pierre Pelupessy, een mooie combinatie.

Pjotr luistert aandachtig naar de aanwijzingen van Samantha Barning.

De diverse oefeningen die volgden werden enthousiast uitgevoerd, waarbij er aandachtig werd gekeken en geluisterd naar de voorbeelden en aanwijzingen van Iris en Samantha. Laatste onderdeel van de clinic was een variant op het ‘rond-om-de-tafel’ spel en voordat ze het wisten was het uur al weer om. Natuurlijk konden alle spelers samen met Samantha en Iris op de foto. Als tastbaar bewijs van deelname aan de clinic werd er nog een certificaat uitgereikt, hoewel er veel meer aandacht was voor de enorme snoepzak die ook nog uitgedeeld werd. Het certificaat hebben ze gelukkig nog.

De trotse deelnemers met hun welverdiende certificaat.

Alvorens de finalewedstrijden om 12:00 uur begonnen, kon de overtollige energie die er nog over was na de clinic gebotvierd worden op allerlei ingewikkelde danspassen die te volgen waren via een groot scherm. De finales zelf waren dit jaar zeer de moeite waard en werden vooral door de begeleiders en ouders aandachtig gevolgd. De spelertjes hadden meer aandacht voor hun snoepzak en het spelen van partijtjes in de aangrenzende zaal. Volgend jaar, als de Yonex Dutch Open wederom in Almere wordt georganiseerd is de BVA zeker weer van de partij met een hopelijk nog grotere groep jonge deelnemers.

Afsluitend nog ons Nederlands koninginnenkoppel in de damesdubbel in actie, helaas al nipt gesneuveld in de kwartfinales. Nooit geweten dat synchroon badmintonnen zo leuk kon zijn. Misschien moeten ze net als jij volgend jaar ook eens een clinic gaan volgen?

Reageer op dit bericht (“Jeugdclinic Yonex Dutch Open 2010 geslaagd ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)