Badminton Vereniging Almere

Team 10 weer aan kop na dikke winst

Team 10 heeft afgelopen zaterdag in eigen huis de grootst mogelijke winst behaald tegen de nr. 1 van de poule, BV Amsterdam 1. Door de 8-0 overwinning pakt team 10 de 1e plaatst over in de Hoofdklasse afdeling 2.

Vooraf werd nog met de nodige spanning uitgekeken naar de topper van het weekend in de Hoofdklasse afd 2 (koploper tegen nr. 3). Net als PSV bij Ajax kon BV Amsterdam 1 bij winst op ons uitlopen in de strijd om het kampioenschap. Maar dit liep gelukkig heel anders.

Johan en Arjan begonnen eerst aan de herendubbel. Meteen werd duidelijk het het de heren wel mee zat in deze wedstrijd, want veel balletjes gingen er via het net precies overheen. Dit tot frustratie bij de tegenstander. Vooral in de 2e set speelde dit koppel goed samen en werd de partij overtuigend gewonnen met 21-16 21-11.

Omdat Sylvia dit weekend niet meespeelde, hadden wij onze 'supersub' Esther van Puffelen gevraagd. Zij speelde met Marit een goede damesdubbel, die werd dan ook gewonnen met 21-13 en 21-19.

Johan begon inmiddels aan de 1e herensingle. Binnen een mum van tijd kon hij alweer klaarstaan voor de 2e set, want de 1e set ging met 4-21 naar z'n tegenstander. Maar na wat tactische tips vanaf de kant ging het Johan ineens voor de wind en speelde hij erg goed. Uiteindelijk gingen de 2e en 3e set naar Johan in resp. 21-18 en 21-17. Over comeback gesproken!

Omdat ondergetekende stond te tellen bij de single van Johan is hem de single van Marit ontschoten. Wat wel te melden valt is dat zij gewonnem heeft met 21-18 en 21-16, en zij de tegenstandster haar 1e verlies van het seizoen cadeau gaf.

Krijn maakte, zoals we van hem gewend zijn, weer een mooie pot van zijn single. De 1e set ging makkelijk met 21-12 naar Almere. Echter had Krijn weer zin in z'n 3 setter van het weekend, dus verloor hij de 2e set met 21-18. Geheel terecht won hij de 3e set wel met 21-15, met nog een paar leuke 'trickshots'. Volgens trouwe supporters moeten we Krijn zijn contributie maar verhogen door al die extra speeltijd ;-)...

Esther mocht de 1e damessingle voor haar rekening nemen, en dat ging haar goed af. Na een goede comeback in de 1e set won zijn die met 25-23. In de 2e set nam ze snel een voorsprong, en gaf die niet meer weg: 21-17.

Wat wij ons toen realiseerden, was dat we met 6-0 voor stonden tegen de op dat moment koploper van de poule. Iets wat we van te voren totaal niet hadden verwacht. Alles liep als een trein bij iedere speler.

De mixen van Arjan/Marit en Krijn/Esther brachten ook de laatste 2 punten naar Almere, wat betekende dat team 10 met 8-0(!!) had gewonnen!! Dit was natuurlijk een feestje waard, wat ook te merken was aan de afname in de kantine en de rekening achteraf.

Door de dikke winst is Almere van de 3e plaats gestegen naar de 1e, want nr. 2 De Vliegende Shuttle 1 had met slechts 5-3 gewonnen. Volgende week moet de koppositie verdedigd worden tegen huidige nr. 3 Vennewater.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Marit op 22-11-2010 om 19:32 uur

  Leuk stuk Arjan!
  We hebben terecht gewonnen :P

  Groetjes Marit!!

 2. Suus op 23-11-2010 om 11:23 uur

  Mooie stukje Arjan en inderdaad een knappe (onverwachte) prestatie!!!

  Hou vol zo team 10!!

  HOERA!! ;-)

Reageer op dit bericht (“Team 10 weer aan kop na dikke winst ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)