Badminton Vereniging Almere

Team 18 gaet Frysk

Team 18 heeft een bijzondere wedstrijd gespeeld. Iedereen heeft het aantrekken van onze nieuwe Friese kracht op deze site kunnen volgen. Onze voorzitter deed ons een idee om voor de wedstrijd het Friese volkslied te zingen, uiteraard hebben wij dat opgevolgd, maar daarover later meer.

Eerst was er nog een ander feit te vieren, het was op namelijk op de kop af 50 jaar geleden dat de teamcaptain van team 18 geboren is. Dus zodra de tegenstander (US) binnenkwam hebben we hen direct uitgenodigd voor een kopje koffie met taart.

Tijdens de koffie bleek een dame van US ook Friezin te zijn, dat betekende dus dat het aantal Friezinnen was verdubbeld, hetgeen het zingen van het Friese volkslied vergemakkelijkte.
Allereerst de Friese vlag opgehangen en Jolanda in een Pompebleden sweater gehesen (dan kan je tenminste zien wie de echte Friezin is), en daarna in Line-up het Friese volkslied gezongen. Erg leuk dat de tegenstander hier ook voor in was en net zo hard meezong.

US was trouwens wel onder de indruk want team 18 heeft wel wat meer punten gemaakt dan gemiddeld, maar dat komt natuurlijk ook door onze invalster. Jolanda (het kanon uit het Noorden), samen met Monique (subtiliteit uit het Zuiden) geeft een geweldige combinatie. Ook de enkel werd gewonnen en zelfs een jarige mix heer die al het hele weekend had gefeest was geen belemmering om de mixpunten bij team 18 te schrijven.

Foto 1
Foto 2
Foto 3

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Staats op 27-11-2010 om 15:42 uur

  'It gaet oan' zullen we maar zeggen.

 2. George Kempenaar op 27-11-2010 om 17:25 uur

  Hallo, aldaar in de polder; lijkt me een strak plan om tijdens de eerstvolgende wedstrijd tussen Almere en Dr88 een line- up met 2 volksliederen te organiseren,

  grote groet george

 3. Henk Staats op 28-11-2010 om 10:50 uur

  Beste Cock,

  Neem het Almere Lied mee van Sylvia Samson.

 4. Jolanda op 29-11-2010 om 08:53 uur

  Leave minsken fan team 18; ik ha genoaten!!!
  Jimme hawwe er ien bjusterboarlik moaie dei fan makke!
  Ien 50-jiirige, Fryske jierdei fan us Cock; ik sil dizze dei noait wer ferjitte! Tiege tank hierfoar!

  Grûtnis fan it Fryske famke.

Reageer op dit bericht (“Team 18 gaet Frysk ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)