Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

De recreantencommissie is de afgelopen maanden druk geweest om goed op een rij te krijgen waarom het aantal recreantenleden de afgelopen jaren maar steeds minder wordt. De commissie heeft een aantal plannen uitgewerkt en één van de plannen is onder meer om in de maand december op drie vrijdagen een Openavond te houden. Geïnteresseerden kunnen dan kennis maken met onze vereniging en het badminton en er wordt op deze avonden ook nog een drankje en een hapje geserveerd. Een uitstekend idee, ik kan niet anders zeggen. Er wordt goed reclame voor gemaakt middels drie advertenties in de Almere Deze Week. En nu maar afwachten of het werkt. Voorts heeft er een re-shuffle van taken plaatsgevonden binnen de recreantencommissie. Edwin Karssen neemt de voorzittershamer over van Henk van Groenigen en de laatste wordt zeer bedankt voor het op gang brengen van het verbeteringsproces.

Bij de wedstrijdspelers zien we de laatste jaren juist een tegengesteld beeld. Voorheen kende onze vereniging zo'n 90 wedstrijdspelers, maar inmiddels zijn het er bijna 140 en dan hebben we ook nog voor het seizoen 2010/2011 een aantal spelers moeten teleurstellen.

Waar we als bestuur ook bepaald niet tevreden over zijn is de terugloop in het aantal wedstrijdspelers onder de jeugd. Ondanks de Champions League, blijft overigens heel succesvol, speelt meer dan de helft van de kinderen geen competitie. We hebben nog maar tien jeugdteams en voor een vereniging als de onze, qua ledental en ambitie, is dat gewoonweg te weinig. Heel opmerkelijk gezien het feit dat ik in Roosteren van de voorzitter hoorde, dat alle kinderen competitie spelen! We moeten dus bijna gaan denken aan een soort Deltaplan voor onze jeugdafdeling, want zo gaat het beslist niet goed. Zijn er onder U leden met een geweldig idee, laat het Ernst van Stenus, voorzitter van de activiteitencommissie, weten.

En wat ambities betreft, ik hoorde op Omroep Flevoland dat veel Almeerse sportverenigingen ten onder gaan aan hun tomeloze ambities. Ambities die geen gelijke tred houden met de financiële mogelijkheden, of beter gezegd onmogelijkheden. Zal onze vereniging niet gebeuren. Daar kunt u van op aan.

Dekker Almere klopt na een prima gelijk spel tegen Duinwijck en de grote overwinningen op Smashing en Roosteren, nadrukkelijk op de deur die toegang geeft tot de play-offs. Maar we zijn er bepaald nog niet. Het scheve beeld op de ranglijst is nu enigszins rechtgetrokken voor wat het aantal gespeelde wedstrijden betreft, maar dat is voornamelijk optisch, want in een aantal gevallen hebben de teams al tweemaal tegen dezelfde tegenstander gespeeld en dat na zeven, acht of negen wedstrijden. Een wedstrijdkalender van niks dus.

Komende dinsdagavond komen de eredivisieverenigingen in een plenaire vergadering bijeen. Het eredivisiebestuur heeft een aantal varianten uitgewerkt om voor het seizoen 2011/2012 wel tot een acceptabele wedstrijdkalender te komen voor de eredivisie. En laten we bij de besluitvorming vooral vooruitkijken en zeer zeker niet terug. Dan komen we er nooit en we moeten er uit komen om een mooie eredivisie neer te zetten voor de komende jaren!

Zo af en to passen we op één of twee van onze vijf kleinkinderen. Ja, de productie is goed op gang gekomen, dat ben ik met u eens. Dachten we eerst aan de jongste geen kind te hebben, dat valt inmiddels tegen, want de kleine deugniet kruipt als een razende door het huis en heeft de trap ontdekt. Dat kan natuurlijk niet en we hebben dus de box van bijna 40 jaar uit de schuur gehaald en Sara heeft nu haar eigen patio in de huiskamer. Niet dat ze het er mee eens is, maar het is niet anders. En Sara heeft poes Toos ontdekt en met name haar staart. Nu was dat ontdekken van Toos niet zo ingewikkeld, want als Sara bij mij op schoot zit, komt Toos er ook bij zitten. Ja, je moet de kat niet op het spek binden, zegt het spreekwoord, maar dan nu omgekeerd.

Henk Staats

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)