Badminton Vereniging Almere

Almeerse Jeugd Champions League

Heb je nog nooit competitie gespeeld en zit je al een paar maanden op badminton bij welke vereniging dan ook? Dan kun je meedoen aan de “Almeerse Jeugd Champions League”.

Wegens enorm succes organiseert de Badminton Vereniging Almere evenals voorgaande jaren gedurende drie zondagen in april 2011 een minicompetitie, speciaal voor jeugdspelers van verenigingen die nog nooit competitie gespeeld hebben. Het doel is om deze kinderen kennis te laten maken met echte wedstrijden en ze enthousiast te krijgen voor de echte competitie. De Champions League vindt plaats onder begeleiding van trainers, jeugdbegeleiders, jeugdcommissie en ouders die willen meehelpen.

De teams bestaan uit twee à drie meisjes en twee à drie jongens (maar bij gebrek aan voldoende jongens of meisjes kan hier natuurlijk altijd een variant op bedacht worden). De teams worden zoveel mogelijk ingedeeld in poules naar leeftijd. Deze teams spelen een volledige officiële wedstrijd, net als in de competitie. Een wedstrijd bestaat uit twee mannensingles, twee vrouwensingles, één vrouwen- en één mannendubbel en twee gemengd dubbels. Een jeugdspeler speelt dus zelf minimaal twee en soms drie partijen, afhankelijk van het aantal spelers in het team. Er worden natuurlijk serieuze wedstrijden gespeeld, maar het speelplezier bij deze competitie staat voorop.

Op de eerste speeldag worden de wedstrijdregels nog even kort uitgelegd en vindt er een gezamenlijke warming-up plaats. Elk team verzint de eerste speeldag ook een naam voor het team en maakt een spandoek of een teambord ter aanmoediging of mascotte. Voor de meest originele naam en spandoek/bord is er ook een prijs.

Het toernooi wordt op de volgende zondagen gespeeld van 10.00 tot circa 15.00 uur in Sportcomplex Carl Dekker, Parkwijk Almere:

De kosten bedragen éénmalig € 5,00 per kind voor totaal alle zondagen. De inschrijving staat open voor alle badmintonverenigingen die hun beginnende jeugdleden kennis willen laten maken met spelen van competitiewedstrijden.

Als je ouders willen helpen in de begeleiding van een team geef dat dan even aan. Hoe meer zielen des te groter de vreugd !

De aanmelding graag voor 8 februari 2011 naar Jeanet.odijk@bvalmere.nl

Natuurlijk kan je mij ook om meer informatie vragen.
We zien jullie dan graag op 10 april 2011.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Cindy op 21-12-2010 om 14:21 uur

    24 april is eerste Paasdag, klopt die datum dan wel? Ik kan me bijna niet voorstellen dat er dan competitie gespeeld wordt...

Reageer op dit bericht (“Almeerse Jeugd Champions League ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)