Badminton Vereniging Almere

Italian International 2010

Op dit toernooi in Italië zijn twee BVA-spelers actief, te weten Josephine Wentholt en Saber Afif, en met wisselend succes.

Saber Afif deed het in het kwalificatietoernooi meer dan uitstekend. Saber won van de Duitser Philipp Discher met 21-15 en 21-16. Vervolgens pakte Saber in drie games (17-21, 21-16 en 21-16) de winst tegen Yauheni Yakauchuk. En nu direct maar de quizvraag, waar komt deze Yakauchuk vandaan?
Ook de derde partij in de kwalificatieronde was voor Saber. Met 24-22 en 21-15 won Saber van de Pool Michal Rogalski.
In het hoofdtoernooi was Saber minder gelukkig. Hij verloor daar zijn mannensingle van Ivan Sozonov, hetgeen mij een Rus lijkt.

Josephine Wentholt won niet alleen de kwalificatieronden, maar overleefde ook de eerste ronde op het hoofdtoernooi.
In de kwalificatieronden won zij achtereenvolgens in de vrouwensingle van Stella Knekna (21-7 en 21-11) en van Alexandra Mathis met exact dezelfde cijfers.
Op het hoofdtoernooi trof Josephine de Engelse Rachel Howard, die ons wel zeer bekend voorkomt. De eerste game was voor Josephine met 21-15 en de tweede game werd niet gespeeld omdat Rachel noodgedwongen opgaf.
Vanavond speelt Josephine opnieuw en wel tegen de Russische Tatyana Bibek.

Josephine kwam ook uit in het vrouwendubbel met haar vaste partner Thamar Peeters. In de eerste ronde van het hoofdtoernooi werd er gewonnen met 21-15 en 21-17 van Noelia Jiminez en Paula Rodrigues, nota bene een verre nicht van onze recreantspeler Charley. Dit nichtje speelt echter beduidend beter dan Charley.
Ook vanavond moeten Josephine en Thamar aan de bak voor de tweede ronde in het vrouwendubbel.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Mostert op 15-12-2010 om 18:17 uur

    Helemaal geweldig luiden. Ga zo door.

Reageer op dit bericht (“Italian International 2010 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)