Badminton Vereniging Almere

Moeizame overwinning Forza Almere

Almere 2 had afgelopen zaterdagavond de eerste officiële returnwedstrijd en mocht voor de tweede keer aantreden tegen TFS Barendrecht. De eerste ontmoeting tussen de twee clubs was helemaal aan het begin van het seizoen en resulteerde in een 8-0 overwinning voor de Almeerders.

Maar ja, helaas is er dan zoiets als behaalde resultaten in het verleden die opeens geen garantie meer bieden. Heel jammer natuurlijk, maar dat maakt de competitie natuurlijk wel spannend. De factoren die het voor Almere extra lastig maakten om hetzelfde resultaat als vorige keer neer te zetten, waren dit keer een superfitte Stacey Bouwman, een ibuprofen slikkende Dennis en een Marloes en Andre die enkele hersencellen in de standby stand hadden staan.

En die hersencellen waren juist hard nodig in de laatste spannende fase in de derde set van de tweede mix. De winst ging met 23-21 naar de Rick Janssen en Miranda van der Horst.

De fitte Stacey Bouwman werd dit keer slim ingezet in 3 partijen, waarvan hij er 2 in winst wist om te zetten. Samen met Rick Janssen won hij de mannendubbel in twee sets van Dennis en Andre.

Ook zijn tweede optreden was succesvol. In de eerste mannenenkel, die aan het begin van het seizoen nog knap gewonnen werd door Almere, moest Dennis voor het eerst zijn meerdere erkennen in tegenstander Stacey. Het verlies van deze 3 partijen was een bitter pilletje, maar gelukkig was het resultaat van de overige wedstrijden wel positief.

De dames Iris en Monique maakten het nog even spannend door het winnende punt op Miranda van der Horst en Josca Dijkshoorn uit te stellen tot 25-23 in de derde set.

Iris, net terug van Curaçao, speelde graag 6 volle sets, maar won samen met Dennis de eerste gemengddubbel tegen Stacey Bouwman en Saida Lapre in drieën.

De overige wedstrijden leverden weinig problemen op en werden overtuigend gewonnen. Marloes speelde een solide partij tegen Saida Lapre, Monique speelde lekker tegen Josca Dijkshoorn en Andre gunde Erik Maton ook geen zicht op winst. Een 5-3 overwinning is een goed resultaat, maar gezien de uitslag van de eerste wedstrijd misschien toch een kleine teleurstelling voor het tweede team van Almere.

En dat dat zo is toont maar weer eens aan dat de lat en de verwachtingen hoog liggen voor de spelers. Zo min mogelijk steekjes laten vallen, en zo veel mogelijk winnende punten behalen. Volgende week zondag trekken wij weer ten strijde en dit keer in Den Bosch. Ook hier zullen we onze uiterste best doen om zoveel mogelijk partijen winnend af te sluiten.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Krijn op 12-12-2010 om 12:16 uur

    TFS Henk :)

Reageer op dit bericht (“Moeizame overwinning Forza Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)