Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

De actie van de recreantencommissie om op 3, 10 en 17 december 2010 zogenoemde Open Avonden te houden, met een hapje en een drankje, heeft toch een aantal nieuwe leden opgeleverd. Dat is een goed resultaat zeker als we rekening houden met het feit dat het bijzonder slecht weer was.

Een goed initiatief van de recreanten was om op vrijdag 24 december 2010, kerstavond, ook te gaan badmintonnen en op deze wijze het jaar 2010 badmintontechnisch uit te luiden. Als ik de verhalen mag geloven was het uitermate gezellig.

Ook is er een actie dat een ieder die in januari 2011 lid wordt, tegen inlevering van de kortingsbon uit de AlmereDezeWeek, een gratis racket krijgt.

De aantrekkingskracht van Almere op wedstrijdspelers blijft omverminderd groot. De eerste speler voor het seizoen 2011/2012 heeft zich al weer aangemeld bij de wedstrijdcommissie.

Er zijn de afgelopen weken heel wat wedstrijden afgelast, zowel regionaal als landelijk. Even duidelijk was het allemaal niet. Sommige bondswedstrijden werden wel gespeeld en andere weer niet en op enig moment was er geen touw aan vast te knopen. Naar aanleiding van de eerste afgelastingen in het weekend van 4 en 5 december 2010, heb ik een korte notitie geschreven naar de LCW, met het verzoek om achtergrondinformatie. Ik vind het jammer dat ik daar tot op heden nog niets op vernomen heb. Zelfs geen ontvangstbevestiging en ik zal de voorzitter van de LCW, Freek Cox, daarop aanspreken. Vier weken wachten op een toelichting, waarom de ene wedstrijd wel en de andere niet is afgelast, dat geeft geen pas. Ik dacht dat we de Opperste Sovjet achter ons gelaten hadden.

In ieder geval wordt er op 2 januari 2011 een aantal inhaalwedstrijden gespeeld, waaronder die van Dekker Almere tegen Smashing uit Wijchen. Ook Forza Almere komt in actie tegen BC Amersfoort en nog een aantal teams. Dat gaat dus een heel drukke toestand worden in Sportcomplex Carl Dekker, want we houden dan ook de Nieuwjaarsreceptie. Hoe meer zielen hoe meer vreugd zullen we maar zeggen. Omroep Flevoland heeft toegezegd om ook te komen en dat is weer mooi meegenomen voor de vereniging, maar ook voor de sponsors. Die zien hun borden immers graag op de TV.
Wanneer Dekker Almere de wedstrijden tegen Duinwijck en DKC gaat inhalen, is nog niet bekend. Duinwijck deed nog het voorstel om het tussen Kerst en Nieuwjaar te doen, en daar stond Dekker Almere positief tegenover, maar helaas was er een aantal spelers aan de zijde van Dekker Almere wegens korte vakanties niet beschikbaar. Dat kwam jammer genoeg dus net niet goed uit.

Dat het eredivisiebestuur is opgestapt, dat heeft u op de verschillende badmintonsites kunnen lezen en in de Telegraaf en De Volkskrant. Gemiste kansen, laat er geen misverstand over bestaan.

Het is gebruikelijk om zo aan het eind van een kalenderjaar nog eens even terug te kijken op het afgelopen jaar. Er is door de vrijwilligers van vereniging en stichtingen weer veel werk verzet. We hebben nieuwe sponsors binnengehaald en dat was nodig, want twee sponsors hebben zich teruggetrokken. We hadden nieuwe jeugdkampioenen, de Wall of Fame is inmiddels overvol, en in de diverse competities deed en doet Almere het over het algemeen erg goed. De recreantencommissie zit volop in een verbeteringslag en voor de jeugdcommissie wordt een dergelijke slag voorbereid.

En het klapstuk was natuurlijk dat de Badminton Academy Flevoland van start ging eind augustus 2010. Een geweldig succes! Nu kent het succes vele vaders, maar dna-onderzoek heeft uitgewezen dat er maar één de echte vader is, en dat is Otto van Stenus.

Henk Staats

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)