Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere begint 2011 uitstekend!

Dekker Almere heeft zondagmiddag 2 januari 2011 in de Carltonzaal van Sportcomplex Carl Dekker een grote overwinning behaald op BC Smashing uit Wijchen. De uitwedstrijd tegen Smashing was enige weken terug door Dekker Almere reeds gewonnen met 8-0 en nu deden de Almeerders dat nog eens dunnetjes over en wonnen opnieuw met 8-0. Daar zag het aanvankelijk niet naar uit, want Dekker Almere kende een stroeve start in de dubbels en dat is nog eufemistisch uitgedrukt.

Dave Khodabux en Jeroen van Moorst keken in het mannendubbel tegen Jordy Hilbink en Frank Vermeesch in de eerste game al snel tegen een forse achterstand aan. De Almeerders kwamen uiteindelijk nog wel op 20-20, maar verloren met 20-22. In de tweede game stelden Khodabux en Van Moorst orde op zaken en met 21-10 dwongen zij een derde game af die uiteindelijk ook gewonnen werd met 21-12.

De vrouwen maakten het in de eerste game van het vrouwendubbel wel heel erg spannend. Yvonne Sie en Josephine Wentholt gingen tegen Mariëlle van der Woerdt en Jasmine Paap gelijk op en de winst in deze game was voor het Smashingduo met 27-29. In de tweede game lieten de Almeerse dames het zo ver niet meer komen en met 21-13 werd ook hier een derde game afgedwongen. Ook de derde game was voor Dekker Almere met 21-11.

Stephan Branderhorst had het in zijn mannensingle tegen Nick Fransman alleen in het eerste deel van de eerste game lastig en hij stond ook met 10-11 achter bij de pauze. Maar daarna gooide Branderhorst alle schroom van zich af, scoorde acht punten op rij en won met 21-14. Ook de tweede game was voor de technisch zeer begaafde Branderhorst (21-16).

Josephine Wentholt hoefde in haar vrouwensingle bepaald niet tot het uiterste te gaan om toch in twee games verdiend te winnen (21-12 en 21-16) van Judith Campman.

Jordy Hilbink speelde dit seizoen wegens blessures nog niet één wedstrijd voor Smashing en nu trof hij Saber Afif in de mannensingle. Afif oogde aanzienlijk fitter en constanter dan Hilbink en met tweemaal 21-14 kwam dat in de uitslag ook tot uiting.

Patty Stolzenbach speelde na wekenlang blessureleed weer een vrouwensingle. Het ging Stolzenbach goed af tegen Mariëlle van der Woerdt en met 21-14 en 21-13 haalde Stolzenbach het zesde punt binnen voor Dekker Almere.

Dave Khodabux en Yvonne Sie overklasten in de eerste game Nick Fransman en Jasmine Paap met 21-12. In de tweede game waren de rollen toch even omgedraaid en keken Khodabux en Sie tegen een forse achterstand aan en een derde game leek in het verschiet. Nog net op tijd wisten de Almeerders het tij te keren om uiteindelijk de tweede game alsnog winnend af te sluiten met 21-19.

Jeroen van Moorst en Patty Stolzenbach leken op een eenvoudige overwinning af te stevenen in hun gemengd dubbel tegen Frank Vermeesch en Judith Campman. De eerste game was ook voor het Almere Dekkerduo met 21-10. In de tweede game liep het even niet bij de Almeerders en Vermeesch en Campman gaven bovendien goed partij. Ook hier leek het op een derde game uit te draaien, maar ook hier werd 'dit onheil' afgewend door alsnog met 21-18 te winnen.

Per saldo een belangrijke 8-0 winst voor Dekker Almere, dat zo dolgraag historie wil schrijven door de play-offs te halen.

De wedstrijd stond onder leiding van Rob Salawan Bessie en de scheidsen waren Joke Renckens en Freek Cox en die kweten zich uitstekend van hun taak in deze wedstrijd voor zo'n 150 toerschouwers.

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere begint 2011 uitstekend! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)