Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere-Van Zundert Velo 3-5

Het was lekker druk in de Carltonzaal van Sportcomplex Carl Dekker, waar zondag 30 januari 2011 Dekker Almere speelde tegen Van Zundert Velo uit Wateringen. En de toeschouwers kwamen niet voor niets, want de wedstrijd was het aanzien meer dan waard. Van Zundert Velo won weliswaar met 3-5, maar daar zaten de Almeerders niet mee. De vraag was, kan Dekker Almere partij geven aan Van Zundert Velo en die vraag kan bevestigend worden beantwoord.

In het mannendubbel speelden Dave Khodabux en Saber Afif tegen Dicky Palyama en Jim Middelburg. De eerste game was voor de Wateringers met 13--21, maar de tweede game was voor de Almeerders die met 21-16 goed terugkwamen. De derde game was voor Palyama en Middelburg met de cijfers 15-21.

Het vrouwendubbel Yvonne Sie en Josephine Wentholt was niet opgewassen tegen Maartje Verheul en Ginny Severien. Het leek alsof de Velo-spelers net een maatje te groot waren (12-21 en 12-21).

In de mannensingle Saber Afif tegen Dicky Palyama leek het er op dat Palyama Afif zou wegspelen. De eerste game was namelijk met 10-21 voor de wereldspeler Palyama. In de tweede game kwam Afif sterk terug en met 22-20 dwong hij Palyama tot een derde game. En ook in de derde game ging Afif crescendo en bleef hij in het kielzog van Palyama. Palyama won uiteindelijk wel met 17-21, maar de heren legden een mooie partij op de mat.

Patty Stolzenbach was er op belust om haar partij tegen Lisa Malaihollo te winnen en dat deed zij ook in de twee games met 21-13 en 21-14. Na afloop zei Patty: 'Het ging wel lekker". Dat kan als een understatement worden beschouwd.

Stephan Branderhorst en Dennis van Daalen de Jel maakten er ook een mooie partij van. Zij hielden elkaar in evenwicht, maar Dennis won wel in twee games, zij het heel nipt met 19-21 en 20-22. Dat had net zo goed andersom kunnen zijn.

Josephine Wentholt, zeer op dreef dit seizoen en als tweede dame nog altijd ongeslagen, wilde ook na deze wedstrijd ongeslagen blijven. En als je dan tegenover Ginny Severien staat, dan weet je dat het niet eenvoudig is om die doelstelling te halen. Toch pakte Wentholt, prima spelend, brutaalweg de eerste game met 21-18. In de tweede game deed de ervaring van Severien zich zeker gelden en werd het 12-21 voor de Wateringse. Op naar de derde game, waarin Wentholt aanvankelijk niet lekker startte, want ze keek al gauw tegen een 1-6 achterstand aan. En toen dacht Wentholt aan haar 100% tot nu toe, gooide alle schroom van haar af en won met 21-17. Na de wedstrijd zei Wentholt er het volgende over: "Ik wilde mijn 100% score handhaven". En dat lukte dus glansrijk.

Dave Khodabux en Yvonne Sie waren in de eerste game Rickert Suijkerland en Lisa Malaihollo met 21-15 de baas. In de tweede game liep het Almeerse duo fors achter de feiten aan en met een stand van 13-19 in het voordeel voor Van Zundert Velo, leek een derde game een feit. Vervolgens scoorden de Almeerders acht punten achter elkaar en het Velo-duo slechts één punt en stond er alsnog 22-20 op het scorebord.

Jeroen van Moorst en Patty Stolzenbach moesten in hun gemend dubbel de eerste game met 16-21 aan Dennis van Daalen de Jel en Maartje Verheul laten en ook de tweede game gaven de Almeerders met 14-21 uit handen.

En zo werd de eindstand bepaald op 3-5 waarmee de Almeerse coaches, maar ook de aanhang tevreden waren. Nog drie wedstrijden te gaan voor Dekker Almere in de reguliere competitie en dan kan Dekker Almere zich opmaken voor de play-offwedstrijden.

Het arbitrale trio bestond uit Ben Lageweg, Desirée van Zaalen en Teun van der Laan.

Alle uitslagen en de stand in de eredivisie per 30 januari 2011

De detail-uitslagen van Dekker Almere tegen Van Zundert Velo

MD Khodabux+Afif - Palyama+Middelburg 13-21 21-16 15-21 0-1
VD Sie+Wentholt - Severien+Verheul 12-21 12-21 0-1
MS1 Afif - Palyama 10-21 22-20 17-21 0-1
VS1 Stolzenbach - <alaihollo 21-13 21-14 1-0
MS2 Branderhorst - Van Daalen de Jel 19-21 20-22 0-1
VE2 Wentholt - Severien 21-18 12-21 21-17 1-0
GD Khodabux+Sie - Suijkerland+Malahaillo 21-15 22-20 1-0
GD Van Moorst+Stolzenbach - Van Daalen de Jel+Verheul 16-21 14-21 0-1

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere-Van Zundert Velo 3-5 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)