Badminton Vereniging Almere

Jeugdcompetitie 2010-2011: de stand van zaken en het perspectief

De start van 2011 biedt een mooie gelegenheid tot voor- en achteruit blikken op de lopende jeugdcompetitie. In dit overzichtje gaat blijken dat meeste van onze jeugdteams het dit seizoen heel goed doen met uitstekende vooruitzichten op nog meer moois eind januari.

Ook voor de jeugdteams geldt dat de loop van de competitie enigzins verstoord is door de sneeuw in december. Daar komt bij dat voor veel teams geldt dat ze niet in een complete poule met acht teams spelen, dat is dit seizoen eerder regel dan uitzondering. Voor de verandering beginnen we eens bij de J10 om af te sluiten met de J1.

J10: Een keurige tweede plaats voor dit team met zes punten achterstand op de nummer een. De eerste plaats veroveren zal voor Lily, Liviena, Milan en Bas moeilijk worden, maar in je eerste jaar meteen meestrijden om de ereplaatsen biedt perspectief voor de komende jaren. Mogelijk valt de beslissing hier pas in de laatste wedstrijd tussen de nummers 1 en 2. Eén prijs gaan ze onbedreigd binnenslepen en die is voor de meest enthousiaste en luidruchtige aanhang.

J9: Ook hier weer vier debutanten die heel mooi bovenin meedoen en waar de beslissing om plaats 1 ook definitief lijkt te worden in de laatste wedstrijd tussen onze J9 en Almere Buiten J5. Marjon, Ciska, Edith en Niels worden in dit overtuigende seizoen zoveel mogelijk gesteund door invalbeurten van diverse andere U13 jeugdspelers door het hele vroege uitvallen van Jesse. In een vaste opstelling had het hier zeker nog spannender geweest.

J8: Qua lengte is dit met afstand ons gemiddeld kleinste jeugdteam, maar qua prestaties doen ze voor niemand onder. Integendeel, met één wedstrijd minder gespeeld dan de koploper in een poule van zes, hebben Yu Mei, Cindy, Timo en Roel, het geheel in eigen hand. Slechts drie punten scheiden dit hechte team van de eerste plaats. Eind januari zou er best wel eens een groot feest gevierd kunnen worden met dit team.

J7: Met de meiden Natasja en Daphne die anderhalve kop boven hun 'heren' Robin en Pjotr uitsteken, is dit team toch uitstekend in balans. Ook hier weer een hele mooie tweede plaats in een U13 poule met een paar behoorlijk sterke teams. De koploper hier is onaantastbaar en om die tweede plaats zullen ze nog hard moeten vechten. Gezien de progressie die ze laten zien lijkt dit absoluut mogelijk.

J6: De meer 'ervaren' heren Robin en Casper worden gesteund door de enthousiaste eerstejaars dames Anna en Megan. In de U15 nylon klasse weren ze zich kranig. De 20 punten bieden perspectief om aansluiting te houden met de brede middenmoot in deze poule waar de uitslag 3-5 opvallend vaak voorkomt. Een paar keer 5-3 in januari gaat er hopelijk voor zorgen dat ze ook in die middenmoot gaan eindigen.

J5: In de poule van de J5 liggen de teams het dichtst bij elkaar. Dat betekent dat het elke week weer stuivertje wisselen is op de ranglijst voor Shayna, Daniëlla, Bruce, Tom en Emilio. Momenteel op de vierde plaats met slechts één(!) puntje achter op de nr. 2 (en acht op de nr. 1). Het gaat er hier dus om spannen, maar de tweede plaats is ook hier zeker binnen bereik.

J4: Op het gevaar af dat het saai gaat worden geldt ook voor dit team dat ze momenteel op de tweede plaats staan. Elf punten achterstand op de nummer 1 en 15 punten voorsprong op de nummer drie maken het voorspellen van eindklassering hier niet heel moeilijk. Prima prestatie dus van Iris, Isis, Jasper en Sander die als enige jeugdteam elke competitieweek in actie mogen komen omdat hun poule als enige uit acht teams bestaat. Een tweede plaats dus, maar met meer teams onder zich dan de overige Almeerse nummers twee.

J3: Chiara, Anouk, en de gebroeders Djilano en Yshedeau staan als eerste jeugdteam wat met veren speelt op een hele mooie eerste plaats in hun U15 poule. Ongeslagen als ze zijn moeten ze in staat zijn om hun zes punten voorsprong op de nummer twee vast te houden en om zo eind januari ook een feest te kunnen bouwen.

J2: Dit team is een felle strijd gewikkeld om de tweede plaats met twee sterke concurrenten. Swish J1 is helaas onbereikbaar voor Joanne, Ailien, Ytze en Rowan. Mits Joanne in januari weer hersteld is van haar blessure, maakt ook dit team kans om een tweede plaats binnen te slepen in de U17 klasse.

J1: in dit verhaal als laatste aan de beurt, maar in hun poule van zes staan ze heel mooi bovenaan. Judith, Shannon, Quint, Thomas en Daniël zijn als team ongeslagen en staan 9 punten voor op hun concurrent Velsen J1 die wel een wedstrijd minder heeft gespeeld. De 4-4 tegen dit team in de uitwedstrijd doet vermoeden dat deze competitie wel eens pas definitief beslist gaat worden in de laatste thuiswedstrijd tegen deze sterke nummer twee. Desalniettemin reële vooruitzichten op een eerste plaats in de sterkste jeugdklasse waar ze 200% procent voor zullen moeten gaan. De Almere J1 heeft hierin ook een mooie traditie hoog te houden!

Al met al een bijzonder positieve tussenstand met een paar koplopers en heel veel tweede plaatsen. Januari geeft deze teams nog een goede kans om hun toch al mooie ranking nog meer glans te geven. Aarzel dus niet om ook onze jeugdteams te steunen bij de ongetwijfeld spannende wedstrijden op de zondagochtend.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Jeannette op 10-01-2011 om 17:18 uur

    Eddy, wat een super leuk verslag van de jeugdcompetitie. En wat nog spannend voor sommige teams tot eind januari. Ik hoop dat er aardig wat feestjes gevierd kunnen worden over een paar weken en wens dan ook alle teams nog heel veel succes toe. De spannende laatste thuiswedstrijd van de J1 tegen de nr 2 van de poule, Velsen J1, wordt op zondag 23 januari gespeeld vanaf 9.30. Publiek/supporters voor de broodnodige aanmoedigingen zijn van harte welkom bij deze spannende wedstrijd!!
    En voor alle jeugdspelers die nog geen competitie spelen: ga volgend jaar óók competitie spelen, het is leuk en spannend!

Reageer op dit bericht (“Jeugdcompetitie 2010-2011: de stand van zaken en het perspectief ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)