Badminton Vereniging Almere

Ook J1 door naar de Regiomasters!

Zonder ook nog maar 1 shuttle gespeeld te hebben werd zaterdag 29 januari de J1 kampioen in de poule. ’s Middags stond Arcade J1 op het programma waarin slechts 3 punten genoeg waren om de zege veilig te stellen. Toen Arcade met maar 1 dame het strijdtoneel betrad was de voorsprong reeds 3-0, of beter 0-3 want we speelden uit.

Maar zoals het een goed kampioen betaamt werd er nog wel gestreden om extra punten al gebeurde dat niet altijd meer even serieus. Met name de herendubbel van Daniel Verkerk en Quint Top leek meer een trial-and-error partij waarbij de heren de nodige lol hadden en Quint zowaar deuntjes stond te fluiten in het veld! Gelukkig deden ze wel wat er van ze werd verwacht, namelijk winnen in 2 games. Thomas en Judith van Cruchten namen de zaken wat serieuzer en hadden geen enkele moeite in hun singles. Net als Quint die de 2e herenenkel speelde werden alle wedstrijden in 2-en gewonnen. Helaas was Shannen Sowikromo geblesseerd geraakt de week ervoor tegen Velsen en kon hierdoor niet spelen maar in Ailien Koeleman hadden we een prima vervangster voor de enige mixpartij samen met Thomas. Ook deze ging in 2-en en daarmee stond er weer een uitstekende 0-8 winst op het uitslagenformulier.

Maar ja, dan ben je in de hal van Arcade en voelt het toch een beetje anders als je het kampioenschap niet kunt vieren bij je eigen cluppie. Eigenlijk zou ook de partij thuis tegen Velsen J1 op zondag 23 januari de laatste wedstrijd zijn geweest ware het niet dat de wedstrijd tegen Arcade was doorgeschoven vanwege het weer in december. En die wedstrijd tegen Velsen, de nummer 2 in de poule op slechts 2 puntjes, was een ware badmintonthriller die zo’n 4½ uren duurde! Hier een verkorte bloemlezing van die dag.

Uiteraard was ook Velsen gebrand op het kampioenschap en gingen dan ook tactisch spelen. Zij hadden het voordeel van de uit-partij en konden de ‘zekere winst partijen’ zo uitkiezen! Dat dit soort zaken zich echter niet laat plannen werd gaandeweg steeds duidelijker. Allereerst ging de herendubbel in 3 games naar Almere, de eerste tegenvaller voor Velsen. Het koppel Verkerk-Top was hier wel serieus aan de bak tegen Jesper Garrelts en Dennis Kruidenberg. Vervolgens verloren onze dames Shannen en Judith nipt in 3-en van Lisa Spruijt en Laura Kaassenbrood. Daarna hadden Thomas en Judith geen enkel probleem in hun singles maar was al ingecalculeerd door Velsen. Toen Quint tegen Jesper Garrelts. Zeker winst voor Velsen…toch…Quint kan dat toch niet redden!? Quint die tot op heden toch al een lekker seizoen heeft (sorry, ik stop nu met complimenten over hem) wist in 2 mooie games de partij ruim te winnen. Vervolgens ging Shannen de strijd aan met Lisa Spruijt maar na een nipte zege voor ‘onze’ Shannen in de eerste game ging ze door haar enkel en moest de wedstrijd opgeven. De eerste mix vervolgens met Judith en Daniel tegen Jesper en Laura werd ook nu weer in een 3-gamer in ons voordeel beslist. Met een stand van 5-2 inmiddels gingen Thomas en de geblesseerde Shannen toch het veld in tegen Dennis en Laura. Goed, Shannen had wel last met lopen maar stond bij het net wel haar mannetje, sorry vrouwtje, en Thomas liep achterin letterlijk alle gaten dicht. Het resultaat was een mooie zege in 2-en. Eindstand 6-2 en was de directe concurrent vrijwel zeker definitief naar de 2e plaats verwezen, op ruime voorsprong van de rest.

J1 dus prachtig kampioen met een totaal van 71 punten uit 10 wedstrijden. En dat moest gevierd! Dus op zaterdagavond naar de hal voor de nodige teamschotels en alcoholvrije champagne (kinderchampagne klink zo kinderachtig voor het team onder 19, hoewel de gemiddelde leeftijd daar wel ver onder ligt). Gefeliciteerd met de overwinning Shannen, Judith, Thomas, Daniel en Quint. Succes op de Regiomasters op 13 februari! Ik leg de Valium voor mezelf vast klaar.

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Ernst op 30-01-2011 om 22:25 uur

  Tsonge, mooie prestaties weer. De voorzitter had het al gezegd, een beetje eentoning al die kampioenen. Namens het bestuur van harte en veel succes op de Regiomasters.

 2. ytze op 31-01-2011 om 07:41 uur

  nou mijn spandoek heeft ook gehoplen:P
  maar het blijft een top prestatie. heel goed gedaan ;)

 3. Paula op 31-01-2011 om 10:26 uur

  Nou Patrick jij verdient ook een teamschotel met dit stukje. Erg leuk om te lezen en J1 van harte!!!
  Hopelijk is Shannen weer gauw op de been.

 4. Patrick Top op 31-01-2011 om 16:02 uur

  Mooi Paula, wanneer kan ik die schotel innen bij je?? :D

Reageer op dit bericht (“Ook J1 door naar de Regiomasters! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)