Badminton Vereniging Almere

Team 18 grandioos op Nieuwjaarsreceptie

Team 18 staat niet alleen haar mannetje in de badmintoncompetitie, 4e klasse regio afdeling 1, maar is zeker zo goed en wellicht zelfs nog beter in het organiseren van festiviteiten. De Nieuwjaarsreceptie kan op dit punt weer als treffend voorbeeld worden beschouwd. De organisatie was weer pure klasse.

Foto's

Met de inhaalwedstrijden op het programma en tegelijkertijd de Nieuwjaarsreceptie was het gewoonweg stinkend druk op zondagmiddag 14. 00 uur in Sportcomplex Carl Dekker. Het één zal het ander wel versterkt hebben, maar het was gewoonweg mudjevol. Maar het was niet alleen druk, het was bovenal gezellig en dat alles werd in goede banen geleid door de kanjers van team 18.

Het leek de teamleden niet uit te maken, want na op 31 december 2010 en op 2 januari 2011 honderden oliebollen het levenslicht te hebben laten zien, werd ook de bardienst tijdens de Nieuwjaarsreceptie nog ter hand genomen. En dat was een bardienst van 12.00 tot 20.00 uur*

Foto's

Een ieder liet zich de oliebollen goed smaken en later de overige hapjes en de drankjes en de stemming zat er goed in mede door de overwinning van Dekker Almere op Smashing met 8-0, de winst van Forza Almere op Amersfoort (7-1), de triomf van Carlton Almere-6 van 8-0 op de Hoornse BV en de zege met 6-2 van Van der Hoeden|Mulder op BC Amersfoort-6. Dat zal ongetwijfeld allemaal geholpen hebben, maar de Nieuwjaarsreceptie was helemaal top!

De vereniging dankt team 18, bestaande uit Monique Berns, Ineke van Puffelen, Bas Berkelmans, Ronald Blok en Cock van Puffelen, dan ook oprecht voor hetgeen ze de afgelopen dagen weer gedaan hebben voor het clubgevoel bij de Badminton Vereniging Almere. Chapeau!

De voorzitter hield een extra korte Nieuwjaarsspeech en een ieder kan die hieronder nog nalezen.

Een Nieuwjaarsreceptie zonder speech, dat kan niet en daarom heb ik toch maar weer het één en ander opgeschreven. Wel wil ik het deze keer echt kort houden, want er zijn ook veel teams aanwezig en ik kan mij voorstellen dat onze bezoekers niet zitten te wachten op het astmatisch proza van de voorzitter.

Sportief gezien gaat het de vereniging voor de wind. Een aantal teams werd kampioen in het vorige seizoen en een aantal teams staat er ook in de lopende competitie goed voor. Dekker Almere was een aantal jaren the best of the rest in de eredivisie, maar nu doet Dekker Almere mee in de strijd om de play-offs. Dat gaat nog reuze spannend worden.
Opnieuw vier individuele Nederlandse Jeugdkampioenen en teamkampioenen in de strijd om de felbegeerde nationale titels van de regiokampioenen. Denk ook nog even aan Josephine Wentholt die het zo fantastisch deed bij de Jeugd Olympische spelen. Het lijkt niet op te kunnen.

Foto's

En onze groep wedstrijdspelers groeit gestaag. Inmiddels heeft zich de eerste kandidaat voor het seizoen 2011/2012 al weer gemeld.

Is het nu allemaal rozengeur en maneschijn? De eerlijkheid gebiedt te zeggen, nee! De terugloop bij de recreantengroep de afgelopen jaren is onrustbarend. Daar wordt nu met man en macht aan gewerkt om dit tegen te gaan en de eerste tekenen van herstel zijn er.

Maar de jeugdafdeling behoeft ook de nodige aandacht. Ook daar een terugloop in het aantal jeugdleden en dan ook nog steeds minder jeugdspelers die competitie spelen. Daar moet echt wat aangedaan worden en dat staat ook op stapel. Zo'n 60% van de jeugdleden speelt geen competitie. Dat kan dus niet.

De financiële crisis had ons tot nu toe niet geraakt, sterker nog de sponsoropbrengsten namen zelfs nog toe, maar inmiddels hebben drie sponsors ons laten weten met de sponsoring te stoppen. Eén van de sponsors was de naamgever van ons Sportcomplex, juist ja, De Toekomstgroep. Maar inmiddels heet ons sportcomplex met ingang van dit nieuwe jaar Sportcomplex Carl Dekker en wij zijn daar ontzettend blij mee en wij danken Carl Dekker oprecht voor deze sponsoring.

Het verlies aan sponsorgelden bedraagt al gauw zo'n € 10.000,-- per jaar en we moeten daarnaast ook rekening houden met forse kortingen op de gemeentelijke subsidies. Nu zijn wij een financieel gezonde en solide vereniging, maar we moeten ons blijven realiseren dat ook wij het geld maar één keer kunnen uitgeven. Dus in 2011 zullen zich enige broekriemverschijnselen bij onze vereniging voordoen. Daar valt niet aan te ontkomen. Tenzij we er met z'n allen inslagen om nieuwe sponsors aan te trekken. Ik werk niet meer en mijn netwerk wordt kleiner en onder dat netwerk vonden we nog wel eens een paar sponsors.
Ik zou op dit punt ook een oproep willen doen aan U allen om eens goed in Uw omgeving te kijken naar potentiële sponsors. Laat het mij weten en ik ga er op af.

Foto's

Een hoogtepunt vond ik zelf het feit dat de Badminton Academie Flevoland de lucht in ging. Een knappe prestatie van met name Otto van Stenus, voorzitter der STC. Succes kent vele vaders, maar ik schreef het al, DNA-onderzoek heeft uitgewezen dat Otto de echte vader is.

Waar ik mee wil afsluiten is het feit dat we tijdens deze Nieuwjaarsreceptie nog wel eens iemand in het zonnetje zetten. Ik wil daar niet van afwijken. Er is iemand die er altijd maar weer voor zorgt dat het met de jeugdcompetitie in kannen en kruiken komt, altijd de bardienst overneemt na het vertrek van de barouders en daar in feite nooit moeilijk over doet.
En graag overhandig ik Peter Verschoor een flesje wijn, want dat is de man waar we het over hebben.

En dan wil Patty de vereniging nog iets aanbieden. Patty heeft stage gelopen bij onze vereniging en heeft drie plannen gemaakt. Een Pers- & PR-plan, een Reclame- en promotieplan en een Customer serviceplan en die wil ze ons graag overhandigen.

*Maar eerlijk gezegd vindt de schrijver dezes een dergelijke bardienst van acht zware uren, veel te veel van het goede. Dat mag in het vervolg niet meer gebeuren, want dat wordt te gek. Met hoeveel liefde team 18 het ook allemaal doet.

Tot nu toe 6 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Ernst op 03-01-2011 om 09:31 uur

  Ik wil mij graag aansluiten bij de woorden van Henk, echt klasse team 18 !!! Het was echt druk en gewoon maar doorgaan. Top, nogmaals bedankt.

 2. Krijn op 03-01-2011 om 09:49 uur

  Alle foto's staan online: http://www.bvalmere.nl/fotogalerij/2010-2011/nieuwjaarsreceptie

 3. Mariska Post op 03-01-2011 om 11:03 uur

  Niet alleen team 18 was grandioos. Ook alle teams en invallers die ineens op 2 januari moesten spelen. Maar ook de bardienst (team 17) die om 8:15 aanwezig was om iedereen van koffie te voorzien en natuurlijk de wedstrijdcommisie die ervoor heeft gezorgd dat alles die dag op rolletjes liep!

 4. Miss Rose op 03-01-2011 om 12:50 uur

  Dank jullie wel voor de goede zorgen I,M,B,R en C!!!
  Top! :o:

 5. Cindy op 03-01-2011 om 15:28 uur

  Helemaal mee eens, een absoluut welverdiende vette pluim voor onze feestcommissie, cq team 18. Enig kritiekpuntje op de oliebollen van oudejaarsdag: ze waren te snel op...
  Dank voor het bakken en alle goede zorgen en gezelligheid gisteren!

 6. John op 04-01-2011 om 19:17 uur

  Ook ik wil graag mijn dank uitspreken voor de meer dan geslaagde nieuwjaarsreceptie, de mooie wedstrijden en alle gezellige aanwezigen en de niet te versmaden lekkere hapjes en drankjes.
  Ja wat kan een club zonder vrijwilligers!!!
  :7
  John

Reageer op dit bericht (“Team 18 grandioos op Nieuwjaarsreceptie ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)