Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter,

Het lijkt er op dat Dekker Almere, dat sinds het seizoen 2003/2004 uitkomt in de eredivisie, voor de eerste keer in haar historie de play-offs gaat halen. Dat kan bijna niet meer mis gaan als je naar de huidige stand in de eredivisie kijkt en de wedstrijden die Dekker Almere nog moet spelen. Uit nog tegen Duinwijck, DKC en TFS'57 en thuis tegen Van Zundert Velo en TFS'57. Of Dekker Almere ook in de play-offwedstrijden voor successen kan zorgen, daar durf ik mij niet over uit te laten. Ik ben maar een eenvoudige voorzitter die geacht wordt geen enkel verstand te hebben van het spelletje badminton. Ik kan er zelf ook niets van, dus het zal wel kloppen.

Ook dit competitieseizoen loopt op zijn eind en over het aantal teams dat kampioen wordt hebben we niet te klagen. Zowel in de landelijke als regionale competitie is Almere zeer succesvol. Of Forza Almere, vorig jaar 'de reserve kampioen' van Nederland in de eerste divisie, dit huzarenstukje in het huidige seizoen herhaalt, is nog maar de vraag. Het is bijzonder spannend in de eerste divisie afdeling 1.

In mijn vorige Van de Voorzitter heb ik aangegeven nog altijd op antwoord te wachten op mijn vragen aan de LCW over de afgelastingen van wedstrijden in december 2010. Tot op heden heb ik er nog geen antwoord op ontvangen en we zijn weer een maand verder. Dat moet de LCW echt beter gaan doen, want zo ga je niet met elkaar om. In het consumentenprogramma Radar kan de LCW een koude, wat zeg ik, een ijskoude douche verwachten!

Dat de LCW ook anders kan acteren, bewees de vergadering van afgelopen dinsdag 25 januari 2011. De LCW kwam onder meer met het voorstel om de wedstrijdkalender van de eredivisie zo in te delen dat er tijdens de speelronden geen uitzendingen van onze toppers naar toernooien in het buitenland zal plaatsvinden! En dat is een doorbraak. Dat is een voorstel waar veel eredivisieverenigingen jaren en jaren op hebben gewacht. De eredivisie wordt niet langer als een ondergeschoven kind behandeld en daar mogen we blij om zijn. Wel is het zo om de wedstrijdkalender van de eredivisie 'uitzendvrij' in te delen, aan de zogenoemde dubbele weekenden niet kan worden ontkomen. Ook Almere ziet het liefst geen dubbele weekenden, maar de realiteit is dat het de LCW anders niet gaat lukken om het bijna onverenigbare toch met elkaar te verenigen. De LCW heeft bij alle eredivisieverenigingen gesondeerd hoeveel dubbele weekenden zij acceptabel vinden. Dat gaf een variatiebreedte van nul tot negen dubbele weekenden. Almere koos voor maximaal drie dubbele weekenden en persoonlijk denken Ernst en ik dat het er ook maximaal drie gaan worden. Nog maar even afwachten dus, maar de LCW heeft een grote stap vooruit gezet. Petje af zou ik zeggen.

In april 2011 wordt de Nationale Sportweek georganiseerd en onze vereniging zal daar nadrukkelijk aanwezig zijn. Dit mede op verzoek van de gemeente en de Provincie.

Ook wordt er in april in Sportcomplex Carl Dekker een fittestdag georganiseerd door Sportservice Flevoland. Tijdens deze fittestdag worden de deelnemers getest op hun fitheid. Onze vereniging zal een aantal vrijwilligers leveren en aanwezig zijn met een informatiestandje. Want als je ergens fit van wordt, juist ja, dan is het van een spelletje badminton.

Op maandag 28 februari 2011 ben ik uitgenodigd om thuis bij onze burgemeester Annemarie Jorritsma te komen dineren. Er zal daar een gemêleerd en klein gezelschap in gesprek gaan over het thema 'Sport en Ondernemerschap'. Lijkt mij heel erg leuk en ik zal dan ook graag gevolg geven aan deze uitnodiging.

Lida gaat medio mei een paar dagen naar New York op uitnodiging van Erik en Shirley. Ik ben niet gevraagd, maar dat is ook logisch. Ik heb een afkeer van vliegen en daar vermaakt de hele familie zich al jaren kostelijk om. New York is een prachtige bestemming en vanuit genealogisch oogpunt een zeer verantwoorde keus. Immers Abraham Nicolaas Staats behoorde tot de founding fathers van New York.

Henk Staats

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Marga Wentholt op 28-01-2011 om 18:52 uur

    Alweer zo'n mooi verhaal Henk.
    Zeker 8 punten waard!!
    Tot zondag.

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter, ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)