Badminton Vereniging Almere

Van der Hoeden|Mulder kampioen *update*

Booyah!!!!! We zijn kampioen! Best een prestatie voor een team waarvan de ‘spelende’ spelers nog nooit een seizoen in de landelijke competitie hebben gespeeld. Debutanten for the win!

We begonnen dit seizoen met de gedachten om eens te kijken wat voor niveau de vierde divisie precies zou zijn. Gezien vijf van de zes spelers nog nooit een volledig seizoen divisie hebben gespeeld was het best spannend. Dat was vooral in het begin goed te zien/voelen. Iedereen was nog een beetje zenuwachtig en moest wennen aan het ietwat snellere spel.

Qua niveau konden de spelers goed meekomen. En naarmate het seizoen vorderde zag je iedereen vooruit gaan. De eerste helft werden de wedstrijden zakelijk gewonnen met 6-2, 5-3 met één 8-0 als uitschieter. De tweede helft werden de winst partijen wat ruimer gespeeld, 7-1.

En vandaag dus de finale wedstrijd. De nummer één tegen de nummer twee, Van der Hoeden Mulder Almere 8 tegen Inside ‘82 1. Een geladen wedstrijd want de uitwedstrijd werd verloren met 5-3. Twee redenen waarom we vandaag wilde knallen, kampioenschap en revanche!

De dubbels! Waar de heren vorige keer verloren in twee sets wonnen ze deze keer in drie, waarvan de laatste in het bijzonder, spannende sets. De dames hebben zoals gewoonlijk weer gewonnen, het is bijna saai aan het worden. Dus nu stonden we 2-0 voor! Twee van de vijf punten binnen die we moesten halen om kampioen te worden. Ow zo dichtbij!

De singles! Eerste single werd gespeeld door Bat, het derde punt was binnen. De spanning stijgt. Michele d’r single, vierde punt. Nu stond het 4-0, nog één punt en het kampioenschap is binnen. Alex is aan de beurt. Zelfde tegenstander, andere hal. Tijd voor een rematch en de kans om het vijfde punt binnen te halen. Wat een wedstrijd was dat! Freaking lange rally’s die alleen niet altijd naar onze Alex gingen. Terwijl Alex de benen uit z’n lijf aan het rennen was begon Shanice ook aan haar single. Wie zou nu het beslissende punt gaan maken. Onze steady Shanice of onze pinguin Alex……. Shanice! Keurig in twee sets 22-20 en 21-18 was Shanice net iets eerder klaar dan Alex.

En zo heb je dan als debutanten team het kampioenschap in handen. Best netjes voor een team dat bestaat uit zulke jonge spelers. Als geblesseerde teamcaptain heb ik het allemaal van de zijlijn mogen bekijken en heb er erg van genoten. Naast de tenenkrommende momentjes ben ik best trots om mijn ‘teamies’.

Daarnaast best leuk om kampioen te worden terwijl je zelf geen shuttle hebt aangeraakt, hihi.

Tot nu toe 9 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Ernst op 23-01-2011 om 21:23 uur

  Namens het bestuur van harte. Jullie weten het!!! Volgende week laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Icarus. Gewoon winnen en jullie krijgen een extra teamschotel, volgens mij hadden jullie er vandaag ook al drie op??? Helaas kan ik er niet bij zijn daar ik in Bergen op Zoom ben met team 1 en dat is ook een belangrijke pot. In ieder geval veel succes en op naar de toernooien. :P :P :P

 2. Henk Staats op 23-01-2011 om 22:39 uur

  Klasse van deze Youngsters!

 3. Johan op 23-01-2011 om 23:22 uur

  Worden er hier extra teamschotels uitgedeeld? Wat moet Team 10 doen om die van jou te verdienen Ernst? :D

  (En niet zeggen volgende week winnen, want wij zijn klaar)

 4. Johan op 23-01-2011 om 23:23 uur

  En uiteraard gefeliciteerd met jullie kampioenschap.

  Dat eten zorgt voor afleiding van het onderwerp |:(.

 5. Ernst op 24-01-2011 om 07:59 uur

  hahaha, je begrijpt natuurlijk dat de teamschotel uit eigen pocket komt. Maar als ik je een plezier kan doen met een drankje, ook goed!!!! ]:) ]:) ]:)

 6. Marga Wentholt op 24-01-2011 om 10:47 uur

  Super! gefeliciteerd allemaal!

  (En...wat een leuke foto!!)

 7. Wasbeer Terpstra op 24-01-2011 om 10:48 uur

  Gefeliciteerd :D

 8. netty op 24-01-2011 om 11:29 uur

  Gefeliciteerd hoorteam met dit geweldige resultaat. En Shannie! ik ben trots op je! :)

 9. Arjan op 24-01-2011 om 16:41 uur

  Gefeliciteerd vanuit Oostenrijk team 8 :D!!

  Volgende week schrijf ik hopelijk een zelfde verhaal over team 10 :O

Reageer op dit bericht (“Van der Hoeden|Mulder kampioen *update* ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)