Badminton Vereniging Almere

BVA-ers bij NK

Zoals bij ieder toernooi is het bij het NK niet anders . Teleurstellingen en successen wisselen elkaar af en dat geldt ook voor de BVA-ers die actief zijn op het NK. Vandaag worden de halve finales en de finales gespeeld en we vinden bij de laatste vier een aantal BVA-spelers.

Vrouwenenkel
Josephine Wentholt haalde de kwartfinale en sneuvelde tegen Yao Jie met 21-11 en 21-12 en dat is bepaald een goede prestatie van de Jong Oranje speelster! Patty Stolzenbach haalde middels twee mooie overwinningen op rij, wel de halve finale en moet vandaag tegen Judith Meulendijks.

Mannendubbel
Jeroen van Moorst en Stephan Branderhorst wonnen de eerste ronde maar moesten in de achtstefinales hun meerdere erkennen in Jacco Arends en Jelle Maas (21-9 en 21-15). Dave Khodabux met zijn partner Jorrit de Ruiter treffen Arends en Maas in de halve finales en ik zeg het uit mijn hoofd maar ik dacht dat deze koppels vorig jaar de finale speelden en dat Arends en Maas verrassend wonnen. Dat zullen Khodabux en De Ruiter nu willen voorkomen, dus dat wordt een spannende partij.

Vrouwendubbel
Josephine Wentholt met haar Partner Thamar Peeters boekten twee fraaie overwinningen en staan nu in de halve finale. Daarin moeten zij het opnemen tegen de nummer één geplaatsten Paulien van Dooremalen en Lotte Jonathans. Dat is bepaald geen makkelijke partij.
Maar ook Patty Stolzenbach haalde de halve finale met haar partner Samatha Barning. Niet altijd even eenvoudige overwinningen, maar ze staan er wel! Tegenstandsters zijn de nummer twee geplaatsten Selena Piek en Iris Tabeling. Zou zo maar de finale kunnen worden voor Stolzenbach en Barning.

Gemengd dubbel
Dave Khodabux en Samantha Barning spelen vandaag de finale tegen Ruud Bosch en Lotte Jonathans. Khodabux en Barning wonnen in de kwartfinale ternauwernood van Michiel Kruijt en Daisy Bommeleyn (21-17, 22-24 en 22-20). Het liep gelukkig goed af en in halve finale werd er in drie games gewonnen van Jorrit de Ruiter met Paulien van Dooremalen.

Wij wensen onze BVA-ers van harte veel succes toe vandaag in het Topsportcentrum in Almere.

Reageer op dit bericht (“BVA-ers bij NK ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)