Badminton Vereniging Almere

De sportquiz was weer grandioos

Zaterdagavond 5 februari 2011 was het dan zo ver. Al weer de derde editie van de BVA-sportquiz en evenals de vorige edities weer tot in de puntjes voorbereid en uitgevoerd door Cock van Puffelen en Ronald Blok. Denk er niet te min over, want het in elkaar schroeven van de vragen en de presentatie via de beamer vergt al gauw zo'n drie maanden tijd.

Totaal 15 koppels streden om de eer om tot winnaar te worden gekroond op deze oergezellige zaterdagavond, onder wie de oud-winnaars Gaby Post, Ingrid van der Putten en het koppel dat twee keer tweede werd, Henk en Lida Staats.

Iedere keer wordt de presentatie professioneler zoals het raden van de tunes, eind- of begintune van sportprogramma's op radio of TV. Nog lastig zat, kan ik U verzekeren. Geldt ook voor de filmpjes die getoond worden. Ooit wel eens onderwaterhockey gezien op een filmpje? En we weten hoe de Ronde van Frankrijk heet, en de ronde van Italië, maar hoe heet nu ook weer de ronde van Spanje. Je weet het wel, of denkt het te weten, het ligt op het puntje van je tong en toch krijg je het niet gedownload vanuit je grijze cellen. En op het moment dat je zegt, fuck...weet je het weer, de vuelta. Het heeft ons persoonlijk niet gered. We werden deze keer laatste. Het kan dus verkeren, maar het was er niet minder leuk om.

K&B

De finale tussen drie koppels was uitermate spannend. Steven van Puffelen met Danny van der Putten, Eddy Odijk met Arno van Cruchten en Ingrid van der Putten met haar pa, Pa Kramer. Uiteindelijk eindigden Steven met Danny en Eddy en Arno beiden op de eerste plaats met 19 punten. Pa en dochter Kramer hadden er 18, kun je nagaan hoe spannend het was.

Middels een barragevraag was de wisselbeker voor Steven en Danny. Die mogen de wisselbeker een paar maanden houden, want dan is de wisselbeker weer beschikbaar voor het Paasklaverjassen.

Danny & Steven

De organisatoren Cock van Puffelen en Ronald Blok worden bedankt voor een heerlijke avond quizzen, heel ontspannen, heel gezellig en zelfs het paard van Sinterklaas, Amerigo, wel een heel oud paard, kwam nog voorbij. Dat kan allemaal in de BVA-sportquiz!

Alle foto's zijn te vinden in de fotogalerij: Foto's BVA Sportquiz 2011.

Tot nu toe 14 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. DannyP op 06-02-2011 om 12:21 uur

  Steven bedankt! Maar was jij nu echt mijn 'geheime' wapen? Je wist veel, maar ik heb gisteravond ontdekt dat ik mijn eigen geheime wapen ben!

  Kokkie en Blokkie, nogmaals bedankt voor een geweldige avond. Alles was weer op en top geregeld. En de quiz zat vol met verschillende vragen, leuke filmpjes en foto's. Met als extra verrassing de 'zwarte pieten' op het dak. Top!! Op naar het 5-jarig lustrum.

 2. Ben Kramer op 06-02-2011 om 16:21 uur

  Op uitnodiging van mijn dochter Ingrid heb ik gisteren
  als haar vader/partner deelgenomen aan de sportquizz. Na een spannende eindstrijd met onder meer mijn schoonzoon Danny en zijn partner Steven als tegenstander, zijn wij als derde geeindigd. Voor Ingrid misschien een teleurstelling maar voor mij een overwinning. Mijn complimenten aan de organisatie voor de kwaliteit en presentatie van de vragen!!
  Ik denk er over om ook een dergelijke quizz te organiseren bij mijn badmintonvereniging HBV in Hoorn.Met groet, Ben Kramer

 3. Paula op 06-02-2011 om 16:25 uur

  Ik sluit me graag aan bij Vader Ben Kramer. Ik vond het ook erg leuk en heb er weer wat van geleerd.
  Gelukkig had ik een goede teamgenoot aan Jeannette, echt, die wist gewoon alles van poolen...
  We zijn niet eens laatste geworden!!! Chapeau Jeannette..volgend jaar weer??? Dan zorgen we dat we Ruben en Thomas achter ons houden :)

 4. Lida Staats op 06-02-2011 om 16:48 uur

  In 2010 waren we nog verliezend finalist, gisteravond slechts de rode lantaarndrager. Het mocht de pret niet drukken, wij hebben een zeer gezellige avond gehad.
  Graag bedank ik de bedenkers van de quiz, Cock en Ronald, maar ook vliegende keep Ineke van Puffelen. Ineke stond namelijk niet alleen achter de bar, ze was ook deelneemster samen met Gijs en hielp ook nog mee met het nakijken van de vragenlijsten.
  Nogmaals bedankt en volgend jaar zijn wij zeker weer van de partij.

 5. Ingrid van der Putten op 06-02-2011 om 17:30 uur

  Wat was het weer gaaf gisterenavond! En ik ben absoluut niet teleurgesteld, maar waardig van de troon gestoten! Volgend jaar ben ik er absoluut weer bij. Dit is alleen maar genieten zo'n avond!

  Gr. Ingrid

 6. Paula op 06-02-2011 om 17:53 uur

  @ingrid, lag jij gisteren (of eigenlijk vanochtend vroeg) naast je kampioen in bed of lag die beker tussenin? ;)

 7. Jeannette op 06-02-2011 om 19:57 uur

  Het was inderdaad super gezellig gisterenavond. En Paula, ik heb ons al aangemeld voor volgend jaar bij Kokkie en Blokkie dus......... (trouwens dat poolen was snookeren :D )
  Je begrijpt natuurlijk wel dat ik stiekem ga zitten leren in de boeken van die andere winnaars Eddy en Arno;) Wie weet blijft er wat hangen en weet ik volgend jaar net zoveel als jij. We moeten toch die kinderen van ons voor kunnen blijven !! Gr. Jeannette

 8. Ingrid van der Putten op 06-02-2011 om 20:42 uur

  Paula, die beker stond gewoon op onze tafel beneden. Onze jongens wisten vanmorgen vroeg meteen dat mama gewonnen had! De monden vielen open toen ik zei dat papa had gewonnen ..... :9

  Dus ik heb heerlijk naast de kampioen geslapen :o:

 9. Henk Mostert op 07-02-2011 om 23:44 uur

  Zo te lezen hebben wij heel veel gemist. Maar ja; familie op visite die je maar één of twee keer per jaar ziet en dan heb je een afspraak gemaakt en dan komt een maand later de sportquizz. Dan denk je en zeg je hardop SHIT.

 10. Krijn op 08-02-2011 om 00:24 uur

  De foto's zijn te vinden op http://www.bvalmere.nl/fotogalerij/2010-2011/sportquiz

 11. Ronald op 08-02-2011 om 20:20 uur

  Dank voor alle lovende woorden. Het was inderdaad enorm gezellig en het doet ons goed dat het aantal deelnemers steeds weer toeneemt. Volgend jaar gaan we voor een volle bak.
  Wij vinden het fantastisch dat jullie een leuke avond hebben gehad.

  Het was het werk meer dan waard.

 12. Miss Rose op 10-02-2011 om 13:34 uur

  De beker is in ieder geval in de familie gebleven! hahaha ]:) Cool

 13. cock op 11-02-2011 om 09:29 uur

  Hoezo in de familie gebleven? hij is o.a. van Dorien naar Steven gegaan. :D

 14. DannyP op 11-02-2011 om 10:29 uur

  Ik zit me net te bedenken dat ik dit 'truukje', beker winnen terwijl ik eigenlijk er niet op voorbereid was, al eens eerder heb gedaan. Bij de sportquizzzzzzzzzzzz werd pas zaterdagmiddag 16:32 uur duidelijk dat Steven en ik een team vormden. Ik heb een keer op het allerlaatste moment, zonder inschrijving, gewoon overgehaald door Krijn, meegedaan met de Nacht-van-Almere (wanneer komt die?) en daar ook de wisselbeker weggesleept.

  Is Danny op zijn best: geen stress vooraf :D

  Steven, je kan de wisselbeker overnemen en thuis uitstallen. (Niet in de huiskamer, worden pa & ma jaloers ;-) )

Reageer op dit bericht (“De sportquiz was weer grandioos ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)