Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere verliest uit met 6-2 van Duinwijck

Dekker Almere kon zondagavond 27 februari 2011 beslist geen vuist maken tegen BC Duinwijck. In feite wonnen de Haarlemmers met speelsgemak van de Almeerders en het is voor Dekker Almere te hopen dat het spelen van de play-offwedstrijden onvermoede krachten losmaakt bij de Almeerse spelers, want dat is wel nodig.

Dave Khodabux en Saber Afif speelde het mannendubbel tegen Ruud Bosch en Koen Ridder. In de eerste game was er nog sprake van een echte wedstrijd (21-16), maar in de tweede game was daar geen sprake van (21-08).

Hetzelfde gold in feite ook voor het vrouwendubbel. Yvonne Sie en Josephine Wentholt hadden zeker winstkansen in de eerste game, die uiteindelijk nipt door de Duinwijckdames met 24-22 werd gewonnen. Maar ook in de tweede game gingen de Haarlemse bloemenmeisjes fluitend naar de eindstreep met 21-09.

Patty Stolzenbach scoorde het eerste tegenpunt door in haar single de eerste game met maar liefst 06-21 te winnen van Akville Stapusaityte. In de tweede game ging het bepaald minder eenvoudig maar met 17-21 sloot Patty deze game en partij winnend af.

De single van Stephan Branderhorst tegen Erik Meijs was een heel leuke partij om naar te kijken. Meijs won beide games met 21-18, waarbij Branderhorst in de tweede game een 14-18 voorsprong verspeelde.

Koen Ridder had in zijn single wellicht nog de Weense wals enigszins in de benen en daar maakt Saber Afif dankbaar gebruik van. Afif was op dreef en met 19-21 en 16-21 haalde Afif het tweede punt binnen voor Dekker Almere.

Josephine Wentholt liep in haar single tegen Karina de Wit tegen haar eerste nederlaag aan in de eredivisie. Wentholt won de eerste game met 20-22, maar de tweede en de derde game waren met 21-13 voor De Witt die daarmede liet zien het spel bepaald niet verleerd te zijn.

Dave Khodabux en Yvonne Sie kwamen in het gemengd net iets te kort tegen het koppel Jacco Arends en Selena Piek. Met 21-19 en 21-16 was ook deze partij voor Duinwijck.

In de andere gemengd dubbel kwamen Jeroen van Moorst en Patty Stolzenbach er in de eerste game niet aan te pas (21-08). In de tweede game kreeg het Duinwijckduo Ruud Bosch en Eva Krab meer partij en werd het 21-15. Bosch had bepaald geen Weense wals in de benen, eerder de quick step.

De stand in de eredivisie is als volgt

In de eredivisie moet nog één speelronde gespeeld worden, maar de kaarten zijn geschud. Dekker Almere treft thuis degradant TFS'57 en zal de reguliere competitie als derde afsluiten.

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere verliest uit met 6-2 van Duinwijck ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)