Badminton Vereniging Almere

Voorbeschouwing 12e Yonex Dutch International 2011

Van 21 – 24 april zal in Wateringen, mede door de badmintonvereniging Velo, alweer de 12e Yonex Dutch International van start gaan. Zoals gebruikelijk wordt er achter de schermen al hard gewerkt om de organisatie vlekkeloos te laten verlopen. Het toernooi zal dit jaar anders zijn dan andere jaren. Er zal gespeeld worden in een nieuwe sporthal, waar het licht en de vloer meer van deze tijd is. Door deze verandering hoopt de organisatie tijdens de paasdagen van 2011 nog betere spelers en meer publiek in huis te halen.

Het draaiboek met de vele actiepunten is op chronologische volgorde doorgenomen en de taken zijn weer verdeeld. Hopelijk zal BadmintoneuropeTV op de wedstrijddagen zijn camera’s plaatsen om zodoende het toernooi via internet een nog grotere uitstraling te geven.

Dankzij de oude hal, zullen er dit jaar ook nog een aantal trainingsbanen beschikbaar zijn. Het tijdelijke restaurant, dat een ander gedeelte van de oude hal in beslag neemt, zal opgefleurd worden met een feestelijke toernooiuitstraling.

Ook dit jaar zal de hoofdsponsor van het toernooi de firma Yonex zijn en zal het toernooi een echte Yonex-uitstraling krijgen. Op de toernooiposter staat 2voudig nationaal kampioen Lotte Jonathans afgebeeld en de kans is groot dat zij dit jaar met haar partners Paulien van Dooremalen en Ruud Bosch aan het evenement zal meedoen. De organisatie hoopt op een nog sterker deelnemersveld dan vorig jaar. Tegelijkertijd zien we steeds meer dat topspelers de afweging maken om naar een toernooi te gaan met meer punten en of meer prijzengeld.
De SuperSeries van de Korea Open bijvoorbeeld had dit jaar een prijzenbedrag van US$ 1.200.000.-. Het totale prijzengeld van de Yonex Dutch International is US$ 15000.-. Een duidelijk verschil dus. Ook speelt de puntenvergaring voor de Olympische Spelen van 2012 een belangrijke rol mee en voor een SuperSeriestoernooi krijg je vele malen meer punten dan een Internationaltoernooi. Ondanks dit gegeven is er bij de Yonex Dutch International nog steeds een stijgende lijn qua deelnemersveld te zien en misschien dat met Pasen een badminton-vakantie-uitstapje naar ons kikkerlandje wel lonkt. We gaan het zien. Hopelijk neemt een groot internationaal gezelschap weer deel aan dit toernooi en is ons voltallige Nederlandse selectie van de partij.

Ook is de verwachting dat de publieke belangstelling dit jaar groter zal zijn dan vorige jaren, omdat het toernooi in het paasweekend valt.

Er wordt in ieder geval alles aan gedaan om van het 12e Yonex Dutch Internationaltoernooi een succes te maken. Het entreegeld wordt weer laagdrempelig gehouden, zodat iedereen, zonder dat men het gevoel heeft dat er een olifant op zijn portemonnee heeft gezeten, van topbadminton kan genieten.

Tot ziens bij de Yonex Dutch International op 21-24 april in de Velo Sporthal te Wateringen.

Piet Ridder
PR Yonex Dutch International
http://www.dutch-international.nl/

Reageer op dit bericht (“Voorbeschouwing 12e Yonex Dutch International 2011 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)