Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere met 3-5 strijdend ten onder tegen Van Zundert Velo

Alsof er op de voormalige Zuiderzee weer stoomboten voeren, zo klonk het gisteren in de Carltonzaal van Sportcomplex Carl Dekker uit de aanmoedigingsattributen bij de playoffwedstrijd van Dekker Almere tegen Van Zundert Velo. In een geweldige ambiance met misschien wel 350 toeschouwers ging Dekker Almere strijdend ten onder tegen de huidige landskampioen Van Zundert Velo.

Het was de eerste playoffwedstrijd ooit voor de Almeerders en spelers, begeleiding, supporters en bestuur hebben er ook zonder meer van genoten, ondanks de 3-5 nederlaag. De line up in een hels kabaal bezorgde menigeen een kippenvelmoment en het gevoel van 'dat we dit mogen meemaken'.

In het mannendubbel koos trainer-coach Rick Prins deze keer voor Dave Khodabux en Saber Afif. Ze deden meer dan hun best, maar ze zijn doodeenvoudig niet opgewassen tegen het koppel Rikkert Suijkerland met Dicky Palyama en de laatste twee staken de winst in de zak met 15-21 en 12-21.

In het vrouwendubbel waagde Prins een gokje door Josephine Wentholt te laten spelen met Patty Stolzenbach in plaats van Yvonne Sie. Wentholt en Stolzenbach hadden nog nimmer met elkaar een vrouwendubbel gespeeld en hadden dan ook niet al te veel in te brengen tegen het ervaren koppel van Ginny Severien met Maartje Verheul (13-21 en 16-21).

De mannensingle van Stephan Branderhorst tegen Dennis van Daalen de Jel was in feite een sleutelpartij in de wedstrijd. Jammer genoeg kon Branderhorst deze keer geen vuist maken tegen een gepassioneerd spelende Van Daalen de Jel. Het zat Branderhorst in de eerste game ook niet mee, het leek wel of het net iets te hoog hing voor Branderhorst en Van Daalen de Jel vond het prima en liep over Branderhorst heen met 11-21. Branderhorst startte vervolgens aanzienlijk beter in de tweede game, maar daadoor liet Van Daalen de Jel zich niet van de wijs brengen en hij won gedecideerd met 10-21.

In de andere mannensingle speelde Saber Afif een uitstekende eerste game tegen Dicky Palyama. Afif stond nog met 20-19 voor, maar Palyama pakte toch de game met 20-22. In de tweede game was de op stoom geraakte Palyama, Afif veruit de baas (6-21).

Inmiddels keek Dekker Almere dus tegen een 0-4 achterstand aan. Ondanks dit fors psychologische nadeel liet Patty Stolzenbach zien een prima single te kunnen spelen. Met haar tomeloze inzet en ausdauer won zij de eerste game met 21-14 van Lisa Malaihollo. In de tweede game had Patty het bijzonder zwaar tegen Malaihollo en keek ze voortdurend tegen een achterstand aan. In de verlenging was Stolzenbach de meest gelukkige en won met 24-22, waarmee de eer gered was voor Dekker Almere.

Ook Josephine Wentholt liet weer eens zien de afgelopen maanden sterk gegroeid te zijn in haar spel Met 21-11 was zij in haar single Ginny Severien de baas. In de tweede game gaf Severien meer tegenstand, maar was zij niet altijd even gelukkig in de rally en daar profiteerde Wentholt heel slim van. Uiterst geconcentreerd pakte Wentholt de tweede game met 21-15.

Met de tussenstand van 2-4 kregen de Almeerse supporters weer wat kleur op hun gezicht en kon er worden begonnen aan de mixen.
Jeroen van Moorst en invalster Iris Putters speelden tegen Maartje Verheul en Dennis van Daalen de Jel. Voor Van Moorst en Putters was het de eerste keer dat zij samenspeelden en wonderen mochten dan ook niet worden verwacht. Toch deden zij het onverwacht heel goed, alhoewel zij niet aan een nederlaag (13-21 en 19-21) konden ontkomen.

Dave Khodabux en Yvonne Sie speelden een prachtige mix tegen Rikkert Suijkerland en Lisa Malaihollo. Met name in de tweede game, met de gamewinst in het zicht, maakten de Buks en Sie er een ware show van. De tweede game kende nog een hilarisch moment toen de scheidsrechter er even niet uit kwam en er een let gespeeld werd, terwijl toch voor alle toeschouwers duidelijk was wie het net had aan geraakt. En de servicerechter zal zich er wel niet mee mogen bemoeien, want die kan het toch ook niet zijn ontgaan. Gelukkig had deze beslissing uiteindelijk geen invloed op de gamewinst voor Khodabux en Sie (21-18 en 21-17).

En zo werd de eindstand bepaald op 3-5 voor Van Zundert Velo en dat kan zonder meer als een verdiende overwinning worden gekenmerkt en het brengt Van Zundert Velo met anderhalf been in de finale om het landskampioenschap.

Al met al een heerlijk avondje badminton, niemand heeft zich verveeld bij een aantal zeer leuke partijen en komende zaterdag om 14.00 uur is de return in Wateringen. Ga lekker vrij uit spelen zou ik willen zeggen tegen de Almeerders. De Wateringers doen dat met de uitslag 3-5 namelijk ook.

De referee, de scheids- en servicerechters en de lijnrechters deden het goed en hadden, zo bleek later, er honger van gekregen. Het hapje en drankje na afloop smaakten ze goed en dat hadden ze ook verdiend.

Voor de detaillisten

VD Wentholt+Stolzenbach - Verheul+Severien 13-21 16-21 0-1
MD Khodabux+Afif - Palyama+Suijkerland 15-21 12-21 0-1
VE1 Stolzenbach - Malaihollo 21-14 24-22 1-0
ME1 Afif - Palyama 20-22 06-21 0-1
VE2 Wentholt - Severien 21-11 21-15 1-0
ME2 Branderhorst - van Daalen de Jel 11-21 10-21 0-1
GD1 Khodabux+Sie - Suijkerland+Malaihollo 21-18 21-17 1-0
GD2 Van Moorst+Putters - van Daalen de Jel+Verheul 13-21 19-21 0-1

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. John Bor op 23-03-2011 om 09:51 uur

  Ja mensen,

  Wat moeten wij hiervan zeggen verwacht,j uiste afspiegeling? ik denk het wel!
  Naast de kolere herrie heb ik veel strijd gezien en mooie wedstrijden.
  Team 1 kop op zaterdag is er weer een nieuwe ronde met nieuwe kansen.

  John

 2. Cindy op 23-03-2011 om 10:12 uur

  LOL John, ja, het was een levendige boel he? Maar wel gezellig en mooie wedstrijden! 4-4 in de return, gogo team 1!

 3. Rob op 23-03-2011 om 15:08 uur

  Leuk verslag :'(

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere met 3-5 strijdend ten onder tegen Van Zundert Velo ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)