Badminton Vereniging Almere

Een heerlijk Trofea Junior Masterstoernooi

In het weekend van 26 en 27 maart 2011 werden in Almere de Trofea Junior Masters gehouden. De fine fleur van het Nederlandse jeugdbadminton waren aanwezig en ook deze editie van het toernooi was de Vlaamse badminton selectie met 34 kinderen aanwezig. Onder de deelnemers ook vier Deense kanjers en dat alles gaf het toernooi een internationaal tintje.

De toernooicommissie stond voor de zware taak in dit weekend alles in goede banen te leiden, het geen met 275 inschrijvingen en 541 partijen bepaald geen sinecure is. Bovendien werd er op zaterdag in twee hallen gespeeld. Maar het is allemaal gelukt en de toernooicommissie verdient daarvoor een pluim, laat daar geen misverstand over bestaan. En de samenwerking met de referee Gary Hetharia verliep uitstekend.

Afgezien van het feit dat de organisatie perfect was, gaat het natuurlijk om de jeugdige badmintonners. En voor de aanwezigen viel er veel te genieten van deze badmintonners waarbij het natuurlijk altijd zo is dat de allerkleinsten de show stelen. Met een bijna aandoenlijke inzet spelen zij hun partijen en daarbij lijkt het er op of hun leven op het spel staat. In één woord geweldig.

De Vlamingen deden het ook dit jaar weer heel erg goed. Het zijn ware gouddelvers, maar de Vlaamse hegemonie leek dit jaar met negen prijzen iets minder groot dan in de vorige edities. De Denen lieten zien ook bij de jongsten tot de besten te behoren. De vier Denen pakten vijf hoofdprijzen! Ooit in het verleden moest onze zeeheld Michiel de Ruyter de Denen ontzetten bij de Sont, maar dat zal bij het badmintonnen, zo lijkt het nu, nimmer het geval zijn.

Ook werden er Almeerse successen geboekt op het eigen toernooi. Naomi Rensink ging er met de zilvervloot vandoor in de onder 15 jaar door zowel het gemengd dubbel als het vrouwendubbel te winnen. In de vrouwenenkel werd zij tweede. Quint Top presteerde ook uitstekend! Hij werd eerste in de mannenenkel onder 15 jaar en samen met Naomi werd hij eerste in het gemengd dubbel!

Bij de onder de 15+jaar behaalde Alex Vlaar de eerste prijs in het mannendubbel en Ruben Wijnands knokte zich naar een tweede plaats in het gemengd dubbel.

Onder 17 jaar werd Jayme van Elten tweede in het mannendubbel. Manon Sibbald deed van zich spreken in het vrouwenkel door daar de winst te pakken en bovendien legde zij beslag op de tweede plaats in het gemengd dubbel.

Al met al een prachtig toernooi. Volgend jaar wellicht nog meer Denen en wellicht enige oosterburen.

Reageer op dit bericht (“Een heerlijk Trofea Junior Masterstoernooi ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)