Badminton Vereniging Almere

Opnieuw veel Almeerse successen op JM Van Zijderveld

Hoewel er al vroeg in het seizoen de eerste JM toernooien worden gehouden komt het spektakel voor menig jeugdspeler past echt op gang na de competities. Afgelopen weekeinde, 26 en 27 februari, streek de JM karavaan in Amstelveen neer bij Van Zijderveld. Als vanouds was BV Almere daar sterk vertegenwoordigd in alle leeftijdscategorieën en, ook als vanouds, werden er de nodige successen geboekt.

Het Junior Master circuit kent 13 speelrondes door het hele land. Amstelveen is nummer 5 op de lijst en dus voor ons Almeerders relatief dichtbij. In het meest druilerige weer trokken we dan afgelopen zaterdag en voor de gelukkigen die verder waren gekomen ook zondag naar Amstelveen. Nieuw dit seizoen is de opsplitsing van de jeugd onder 15 in een U15+ klasse voor diegenen die op een Academy trainen en/of deel uit maken van de nationale selectie en een reguliere U15 voor alle anderen. Voor een aantal spelers een plezierige regeling omdat ook zij nu kans maken op de hoofdprijzen.

BV Almere, de BSA en BAF waren vertegenwoordigd met 20 spelers verdeeld over de categorieën U11, U13, U15, U15+ en U17. Door het groot aantal deelnemers, ondanks de krokusvakantie, werd de eerste dag gespeeld in 2 hallen om ’s zondags weer tezamen te komen in de Meerkamp in Amstelveen, de reguliere hal van BV van Zijderveld. Menigeen klaagde daar over een te gladde vloer maar dat nadeel ondervond iedereen.

Gedreven als onze jeugd is werd er vanaf de eerste tot en met de laatste wedstrijd gestreden voor wat ze waard waren en het venijn zat ‘m deze keer wel degelijk in de staart van het toernooi. Maar daarover later meer. Hier een bloemlezing van een aantal wedstrijden.

Onder 11 was Timo Stoffelen succesvol met een tweede plaats in de dubbel. Met Wessel van der Aar werd verloren van het eerste geplaatste koppel.

Thomas Sibbald was lekker op dreef en behaalde in alle onderdelen onder 13 de halve finale en in het jongensdubbel met partner Robert de Calonne zelfs de finale die ze weliswaar in 2 games verloren maar ze maakten het wel spannend. Van Thomas gaan we zeker meer horen in de toekomst!

Ruben Wijnands behaalde in alle onderdelen in de categorie U15+ de finales waarvan hij het gemengd dubbel met Susanne van der Hoeven en de herendubbel met Mark Verschoor wist te winnen en zodoende de eerste plaatsingen (weer) waar maakte. De singel ging wat minder florissant. In de finale kwam hij uit tegen Teun Yntema en Ruben, ja U leest het goed, verloor nipt in de 3e game met 21-17.

Voor het damesduo U15+ Feng Groothuijse en Judith van Cruchten stond de finale tegen de gezusters van der Hoeven op de rol. Hoewel laatst genoemden (nog) een maatje te groot waren voor onze dames belooft het nog wel wat voor de rest van het seizoen.
Naomi Rensink en Quint Top hadden elkaar weer gevonden voor de mix in de U15. Hoewel het begin van het toernooi wel erg stroef verliep wisten ze wel de finale te winnen. Ook in de singels waren beiden prima op dreef door de finales op hun namen te schrijven.

In de U17 hadden we ook de nodige ijzers in het vuur. Hier helaas geen verschil in U17 en U17+ en dat maakt het voor een aantal wel bijzonder zwaar. Wellicht iets voor de Bond om over na te denken. Maar goed, met Manon Sibbald, Amy van Stenus en Jayme van Elten liet Almere zeker van zich horen. Manon en Amy troffen elkaar in de finale damesdubbel uiteraard met een eigen partner en dit half Almeerse onderonsje werd gewonnen door Manon met Dorien Lups ten koste van Amy met Cherijl Seinen.

En toen waren er nog 2 wedstrijden te gaan aan het eind van 2 lange dagen. Wat een geweldige potten waren dat zeg, alsof de wedstrijdleiding toegewerkt had naar deze climax. In de finale damesenkel U15+ stond Lisa van Stenus tegenover Susanne van der Hoeven. Wellicht had menigeen z’n geld gezet op Susanne maar Lisa speelde werkelijk een wereldpartij! Na winst van de 1e game voor Lisa leek ook de 2e in haar voordeel beslist te worden maar Susanne kwam sterk terug en een 3e moest uiteindelijk de beslissing brengen. Ook hier weer een titanenstrijd waarin eerstejaars Lisa met 21-18 het hoofd voor Susanne moest buigen.

En dan de mix bij U17. Manon met partner Mark Caljouw namen het op tegen Dorien Lups en Thomas Wijers. Bijna een kopie wat er een baan naast hun gebeurde. De 1e game ging naar laatst genoemd duo, in de 2e waren de rollen omgedraaid en ook nu weer een 3e. En waar Thomas en Dorien dachten een beslissende voorsprong te hebben genomen kwamen Manon en Mark ijzersterk terug om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen met een miniem verschil van 21-19.

Hieronder alle uitslagen op een rij.

JD11 2 Timo Stoffelen/Wessel van der Aar (Duinwijck)
JE13 3/4 Thomas Sibbald
GD13 3/4 Debora Jille (Amersfoort)/Thomas Sibbald
JD13 2 Thomas Sibbald/Robert de Calonne (Drachten)
ME15 1 Naomi Rensink
3/4 Shannen Sowikromo
JE15 1 Quint Top
GD15 1 Naomi Rensink/ Quint Top
ME15+ 2 Lisa van Stenus
JE15+ 2 Ruben Wijnands
3/4 Mark Verschoor
MD15+ 2 Judith van Cruchten/Feng Groothuijse (van Zijderveld)
JD15+ 1 Mark Verschoor/ Ruben Wijnands
GD15+ 1 Susanne van der Hoeven (van Zijderveld)/ Ruben Wijnands
2 Rosa Hondeman/ Mark Verschoor
ME17 3/4 Manon Sibbald
MD17 1 Dorien Lups (van Zijderveld)/ Manon Sibbald
2 Cherijl Seinen (van Zijderveld)/ Amy van Stenus
JD17 2 Jayme van Elten/Roy Reijbroek (Smashing)
GD17 1 Manon Sibbald/Mark Caljouw (DKC)
3/4 Amy van Stenus/ Jayme van Elten

Wat een indrukwekkende lijst! En dan weer terug naar huis in de stromende regen. Aan het weer hebben we zeker niets gemist dat weekend.

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Staats op 01-03-2011 om 08:47 uur

  Naast de spelers, ook een compliment voor de schrijver van dit stukje!

 2. jeannette op 01-03-2011 om 09:03 uur

  Weer geweldig geschreven Patrick, mijn complimenten!
  Alle winaars van harte gefeliciteerd!!

 3. Ernst op 01-03-2011 om 10:27 uur

  He Patrick, mooi verhaal weer. Aanstaande zaterdag weer een mooi verhaal? Iedereen van harte gefeliciteerd met jullie resultaten.

 4. Paula op 02-03-2011 om 08:22 uur

  Met schrijven doe jij je naam zeker eer aan!

Reageer op dit bericht (“Opnieuw veel Almeerse successen op JM Van Zijderveld ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)