Badminton Vereniging Almere

Succesvol Flinters Jeugd toernooi

Afgelopen weekend was er weer het jaarlijkse jeugdtoernooi van de Flinters. Ditmaal waren er minder deelnemers dan vorige jaren aangezien het samenviel met Junior Master toernooi van Zijderveld. Toch met zo’n 84 deelnemers werd het een gezellig toernooi waarin veel partijen gepeeld konden worden.

Van BV Almere waren Nataja van den Bergh, Cindy van Lier, Pjotr en Roel Odijk, Davy en Joey Pei, Daphne Roos, Victor van der Ploeg, Sander Scholl en Robin en Sander Verschoor aanwezig.

Voor Natasja, Davy, Joey, Daphne, Victor en Sander S. was dit hun eerste echte toernooi. Veel indrukken en veel leuke partijen werden er gespeeld. Davy en Victor vielen helaas niet in de prijzen, maar het plezier dat ze hadden tijdens de wedstrijden was aan hun gezichten te zien. Natasja en Daphne moesten flink aan de bak. De gemengd dubbel die ze respectievelijk met Sander Verschoor en Sander Scholl gingen spelen werden steeds beter. Samen zijn ze nog 3e geworden in de vrouwendubbel u 15.

Joey ging op zijn sokken nog een laatste partij spelen in de enkel u 9 en werd hierdoor 2e! Of dit nu kwam door zijn sokken....? Volgende keer wel je schoenen aan trekken hoor! Hier de trotse Joey die nog maar een paar maanden badminton speelt.

Cindy, Pjotr, Roel en Robin waren wel al gewend aan het spelen van toernooien. Cindy kwam in de finale tegen Gina ten Hoope en moest daar helaas haar meerdere in erkennen. Een mooie 2e plaats en misschien in een komend toernooi een leuke dubbel partner erbij. Samen met Roel speelde ze de gemengd dubbel. Helaas waren de koppels van Pjotr en Robin net sterker. Pjotr en Robin kwamen elkaar in de halve finale tegen en na een wedstrijd met flinke rally’s, bezwete koppies en een 3 setter, plaatste Pjotr zich in de finale. Een finale waarin hij weer tegen Timo van Galen moest spelen (beste 2 uit de poule gingen door). Waar hij zaterdag met 10 en 9 van Timo verloor, versloeg hij hem nu met 21-14 en 21-15! Samen met Robin werd hij ook nog 1e in de dubbel en met Gina ten Hoope ook nog eens 1e in de gemengd dubbel u11. Hiermee werd hij de winnaar u11!

Sander Scholl (nu nog lid van Arcade) en Sander Verschoor hebben bewezen dat deze clubs prima samen op de baan kunnen en nog succesvol ook. Zij hebben heel goed samengewerkt en ook in de laatste partij tegen Dennis Brood en (drie-voudig winnaar van dit toernooi) Olivier Mozer lieten ze weten dat ze het prima aankonden. Een zeer verdiende 2e plaats.

Sander Verschoor heeft zichzelf bewezen in het enkelspel. Na een super spannende 3 setter tegen Dennis Brood (met dank aan de coaching van Eddy) gierden de spanningen door zijn maag nu hij in de finale stond tegenover Olivier Mozer. Met het mooie resultaat van 15 en 12 punten pakte hij hiermee zijn 2e 2e prijs.

Een mooi resultaat voor een heel leuk en gezellig weekendje toernooi! Met dank aan de toernooicommissie met daarin o.a. het in Almere welbekende gezicht van Rogier Folmer.
Volgend jaar hopen we met meer jeugdspelers die kant op te kunnen.