Badminton Vereniging Almere

BVA Champions League 2011

De BVA sporthal was de afgelopen twee zondagen weer het toneel voor de BVA Champions League. Met veertien team en ruim 60 deelnemers van verenigingen als Weesp, BV Almere Buiten, Abcoude, Arcade, BV Amsterdam en natuurlijk de BVA zelf, was de hal weer goed bezet. Onder het toeziend oog van de organisatie en de vele ouders en begeleiders kon er genoten worden van de wedstrrijden van heerlijk onbevangen spelende jonge badmintonners aan het prille begin van hun badminton carrière.

Opzet van de Champions League is om die beginnende badmintonners eens kennis te laten maken met het spelen van echte wedstrijden in teamverband. En in die zin dient de Champions League ook wel als springplank voor het mogelijk gaan deelnemen aan de reguliere competitie. Als we het af moeten meten aan het enthousiasme en de inzet van de spelers zit het daarmee wel goed. Zie bijvoorbeeld de gezamenlijke warmingup begeleid door een aantal meer ervaren Almere jeugdspelers die al de overstap naar de senioren gemaakt hebben, dan wel gaan maken.

De Champions League kent een inmiddels beproefd recept, waarbij de uitzondering dit jaar het aantal speeldagen vormde. Normaliter verspreid over drie of vier zondagen waren het ditmaal ‘slechts’ een tweetal speeldagen. Vaste onderdelen zijn de gezamenlijke warmingup, verzorgd door een trainer van de BVA, een tekenwedstrijd, zoveel mogelijke gelijkwaardige wedstrijden, een aandenken voor iedereen en een heuse beker voor de winnaars. Belangrijkste is echter de ontspannen sfeer en het enthousiasme van de veelal jonge spelertjes.

Bij echte wedstrijden hoort ook een echte winnaar. Omdat de opzet erop gericht is de wedstrijden zoveel als mogelijk gelijkwaardig te laten zijn was het ook dit jaar weer heel spannend. Omdat het eigenlijk allemaal winnaars zijn was er voor iedere speler een medaille als aandenken aan deze editie. De overall winnaar van dit jaar werd uiteindelijk het team van de thuispelende vereniging BVA 4. Hieronder de trotse Amy, Rianne, Daan en Casper.

Gezien de vele positieve reacties van begeleiders, ouders en natuurlijk de deelnemers kan de ervaren en goed op elkaar ingespeelde organisatie terugkijken op weer een geslaagde Champions League. Ook volgend jaar zal de BVA weer een Champions League organiseren en gaan we proberen om uit te komen op twintig teams. De einduitslag ziet eruit als volgt, waarbij de gedeelde vierde plaats zowel in wedstrijdpunten, totaal gescoorde punten voor, en het totaal aantal gescoorde tegenpunten gelijk uitpakte.

Na de Paasdagen zullen we nog een foto-impressie van de tweede speeldag plaatsen in de foto galerij elders op de site met foto’s van zoveel mogelijk deelnemers en uiteraard alle teams. We sluiten af met de tweede prijswinnaars uit Weesp, Mengjie, Lisanne, Emile en Tabe.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Jolanda op 20-04-2011 om 08:53 uur

  Daan, Casper, Amy en Rianne,

  Jullie vormen een reuze-leuk team met z'n vieren.
  Iedereen heeft geweldig en sportief gespeeld en jullie hebben elkaar goed aangemoedigd. Ik vind jullie TOPPERTJES!

  Gefeliciteerd met de eerste prijs!
  Jolanda.

Reageer op dit bericht (“BVA Champions League 2011 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)