Badminton Vereniging Almere

Clubkampioenschappen van de Recreanten en Groep 4 wedstrijdspelers.

Op 2 en 3 april werden de clubkampioenschappen gehouden voor de gehele vereniging. Ook deden er in diverse klasse een flink aantal recreanten en groep 4 wedstrijdspelers mee. Er werd op diverse niveaus op het scherpst van de snede gestreden.

Op de eerste dag leek dat Steen Hisbo de verrassing van de dag zou gaan worden. Steen is ruim zes maanden bezig met badminton en verloor maar net zijn single van twee oude rotten, Ronald Blok en Jan Janssen. Net zo goed had het ook andersom kunnen zijn. Het blijkt dat bij de Denen toch het badminton in het bloed zit.

De verrassing van de dag was het damesdubbel van Debbie en Jolanda die i.v.m. te weinig aanmeldingen in een klasse hoger moesten spelen. De eerste partij werd professioneel gewonnen. De tweede wedstrijd zou andere koek worden. Zij moesten tegen de twee nationale jeugdspeelsters Lisa en Judith spelen.De partij werd aanschouwd door een rumoerige groep recreanten die de dames ondersteunden. Op een gegeven moment leek het wel alsof het eerste team thuis speelde. De ervaren recreanten dames hadden hier minder moeite mee dan de youngsters. Nadat Debbie en Jolanda de eerste game hadden verloren bracht onze recreantencoach John van Gaal enige verandering in het spel. De dames wonnen hierdoor verdiend de tweede set. Helaas brak de conditie de dames op en verloren ze de derde game.

Op zondag zaten zij nog steeds stijf van de adrenaline maar helaas werden zij in de halve finale uitgeschakeld door twee andere jongere speelsters.

Zondag zou het bijltjesdag worden !!!

De ochtend begon met de groepswedstrijden van het mannendubbel. Hierin maakte een “oud” kampioen zijn rentree in de hoogste klasse bij de recreanten. Henk Staats was gevraagd om als invaller mee te spelen met Michiel (waar blijft het Brugse Zotte?) omdat Peter Janz geblesseerd was geraakt tijdens zijn single. Henk en Michiel speelden verdienstelijk maar na in alle drie de groepswedstrijden ruim voor te hebben gestaan in de eerste set werden toch alle drie de wedstrijden verloren in tweeën. Was de rentree toch van korte duur?
In de halve finale op de verschillende onderdelen bleek de gevestigde orde last te hebben van zenuwen. Jolanda en Jan, de gedoodverfde favorieten voor de mixdubbel, werden verrassend door Anna en John uitgeschakeld in de halve finale. Deze partij had veel van de krachten van John gevergd. Hij verloor dan ook samen met Roland de halve finale van het mannendubbel van Ronald en Kian.

Zowel de mixdubbel Jolanda en Jan evenals het mannendubbel van John en Roland hadden de afgelopen jaren gegrossierd in finaleplaatsen.
Han de grote favoriet in alle drie de onderdelen sneuvelde bijna in de halve finale in de singel en mannendubbel (2 x drie sets).
Uiteindelijk bleek Han (3 hoofdprijzen) en Debbie (2 hoofdprijzen) de gouddelvers van het recreanten en groep 4 toernooi geworden te zijn.

Tevens werd er ook door een aantal beginnende recreanten gespeeld. Hier ging het vooral om de gezelligheid en niet om de knikkers. Het aantal deelnemers in deze categorie was helaas te klein voor een volledige poule. Werner Oudshoorn, Suzanne Smeekes en Marco Pols gingen er uiteindelijke met de 1e plaatsen vandoor.

De recreantencommissie wil een pluim geven aan Stephan en zijn crew voor de voortreffelijke organisatie waardoor het een zeer geslaagd toernooi is geworden.

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Jolanda op 06-04-2011 om 08:41 uur

  Wat een fantastisch verhaal over de clubkampioenschappen voor de recreanten! Het was spannend, gezellig, sportief en af en toe ook even slikken....

  Voor iedereen die in de prijzen is gevallen een dikke pluim en gefeliciteerd! Voor alle anderen; volgend jaar is er weer een kans.....!

 2. michiel op 06-04-2011 om 12:23 uur

  Voor de liefhebbers... vrijdag a.s. als het donker word.... zal ik voor de balngstellende inwij(n)den in een echte goudheerlijke Brugse Zotte...

  Michiel

  P.S. Peter alweer opgeknapt, zo ja, dan kunnen wij vrijdag de training starten voor het de clubkampioenschappen 2012... Is er al een dame die (graag) met mij wilt mixen...

 3. John Bor op 06-04-2011 om 16:51 uur

  Zeker een leuke weergave van de clubkampioenschappen, wellicht was ik iets te fanatiek aan het coachen tijdens de dubbel van Debbie en Jolanda tegen Judith en Lisa, maar ik moest de oudjes af en toe wakker schudden en natuurlijk wisten wij allemaal ( de recreanten ) dat de oudjes het niet zouden redden tegen de joungsters, meiden niet boos zijn op mij he want natuurlijk gunde ik jullie de winst van harte!

  Volgens mij was er van alle ingeschreven recreanten er 1 niet op komen dagen, gelukkig hebben wij onze ( lid v Verdienste ) Peter v Soest bereid gevonden om in te vallen, dank Peter.

  Het is nu woensdag en ben eindelijk verlost van de spierpijn, ik heb deze dagen meer moeten lopen dan dat ik normaal loop in het seizoen.

  Mensen het was leuk om mee te organiseren en mee te doen.

  John

 4. Debbie Poulus op 07-04-2011 om 08:32 uur

  Ik heb dan wel twee onderdelen gewonnen, maar de mooiste wedstrijd was toch tegen die twee jonkies :D

  Dankzij onze coach John en mijn super teammaatje Jolanda was het een geweldige wedstrijd om vervolgens de hele nacht niet van te slapen!!!

  Het was leuk om na zoveel jaar weer mee te doen en als het schikt ben ik volgend jaar weer van de partij!

  Tot slot, Han bedankt voor de lol op de baan!

  Debbie

  ps. sorry michiel, ik ben al bezet ;-)

Reageer op dit bericht (“Clubkampioenschappen van de Recreanten en Groep 4 wedstrijdspelers. ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)