Badminton Vereniging Almere

Van de Voorzitter

Uit mijn hoofd , maar het zal zo ongeveer medio 2007 zijn geweest, dat we bestuursstructuur van onze vereniging op advies van Sportservice Flevoland hebben aangepast. Het aantal bestuursleden werd teruggebracht tot vijf en zou zich meer op het beleid moeten richten en minder uitvoerend moeten zijn.

Al snel bleek dat de recreanten vonden dat ze onvoldoende vertegenwoordigd waren in het bestuur en eind 2008 is besloten om de voorzitter van de Recreantencommissie volwaardig bestuurslid te maken van het bestuur en niet langer onderdeel te laten zijn van de Activiteitencommissie. Momenteel is het zo dat onder de voorzitter van de Activiteitencommissie vallen, de wedstrijdcommissie, de jeugdcommissie en de toernooicommissie.

De praktijk wijst echter uit dat dit voor een voorzitter der Activiteitencommissie in feite als vrijwilliger niet te doen is. Qua communicatie, zowel tijd als vaardigheden, vergt dit nogal wat.
Onderdeel van bespreking in de laatste bestuursvergadering was dan ook een eventuele aanpassing van de bestuursstructuur, waarbij al gauw duidelijk werd, dat we terug willen naar de structuur dat ook de wedstrijdcommissie en de jeugdcommissie weer vertegenwoordigd zijn in het bestuur. De definitieve klap met de hamer zal in de meivergadering worden gegeven, na de Algemene Ledenvergadering, maar neemt u van mij maar aan dat we het bestuur uitbreiden.

Vanochtend las ik in de Telegraaf dat Ted van der Meer zich kandidaat stelt als voorzitter van Badminton Nederland. Hebben de afgevaardigden in ieder geval wat te kiezen. Het lijkt mij trouwens een behoorlijk zware baan, voorzitter spelen van Badminton Nederland. Bijna nooit rust in de tent, veel avondvergaderingen, een Yonex-contract waarvan je niet weet of Badminton Nederland goud in handen heeft of oud roest waarvoor wellicht uiteindelijk nog een behoorlijke verwijderingsbijdrage moet worden betaald. Zitten de bestuursleden wel op één lijn, en de vraag is bovendien of je als bestuurslid überhaupt wat te zeggen hebt met mastodonten die al decennia lang het werkapparaat bemannen. Ik zou er niet aan moeten denken om deze functie te vervullen en vind het klasse dat er twee mensen zijn die dat wel willen.

Onze manager van team 1 en de Sporttechnische Commissie zijn druk met de personele bezetting van de hoogste teams van onze vereniging voor de komende seizoenen. Het is op een haar na gevild, is mij verteld. Het afscheid van Josephine Wentholt valt ons zwaar, laat daar geen misverstand over bestaan en dat is zo ééntweedrie niet ingevuld. Wellicht doen de verantwoordelijken wel een beroep op een buitenlandse dame, ook wel eens leuk zullen we maar zeggen.

Onze kleindochter Sara is aan het lopen geslagen. Als ze bij ons thuis is, loopt ze het liefst samen met poes Toos. Of die het nu zo leuk vindt is nog maar de vraag, want ze gebruikt de poezenstaart als wandelstok.

Henk Staats

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. ron op 02-05-2011 om 13:36 uur

    Een gouden kans voor de dames uit team 2 zou ik zo zeggen.

Reageer op dit bericht (“Van de Voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)