Badminton Vereniging Almere

Jelle stelt zich voor

Ik ben Jelle Kelderhuis, 22 jaar en ik kom uit Haarlem. Op mijn zesde ben ik bij Duinwijck begonnen met badminton. Vanaf het moment dat ik begon, ben ik altijd erg fanatiek met de sport bezig geweest. Op jonge leeftijd heb mee getraind bij districtstrainingen en later op het steunpunt in Amsterdam. Hier verzorgde o.a. Rick Prins de trainingen. Na een aantal jaar kregen we allemaal “het” gesprek, of we door mochten naar de nationale selectie of niet. Hoewel dit al heel wat jaartjes geleden is hoor ik Rick nog zeggen: “Jelle, voor jou houdt het hier op”. Bij het steunpunt hield het inderdaad op, maar ik ben altijd erg fanatiek door gegaan met trainen en het spelen van toernooien.

Ik had dus nog een appeltje met Rick te schillen. Na een flink gesprek,waarin het er hevig aan toe ging, heb ik Rick duidelijk verteld wat ik van dat gesprek vond, iets dat ik als jongetje toen niet durfde. Dit laatste is niet helemaal waar maar het appeltje wel..! Even alle gekkigheid op een stokje, ik kijk er erg naar uit om weer met Rick samen te werken.

In 2008 ben ik samen met Rein Ridder naar Denemarken gegaan om daar fulltime te trainen. Hier hebben wij twee seizoenen getraind, competitie en toernooien gespeeld. Ook hebben we een aantal internationale toernooien gespeeld om ervaring op te doen. Helaas flink last gehad van een pols blessure,waarvoor ik tweemaal onder het mes ben gegaan. Van dit hele avontuur heb ik erg veel geleerd en uiteraard was het ook een super mooie tijd. Daarna ben ik weer verder gegaan bij Duinwijck.

Naast badminton volg ik een duale hbo-opleiding: Small Business & Retail Management aan de HAN in Arnhem. Een duale studie houdt in: drie dagen per week werken en twee dagen per week naar school. Werk is gerelateerd aan school en zo heb ik na mijn studie gelijk vier jaar werk ervaring. De combinatie werken en leren past goed bij mij. Het einde van het eerste jaar is in zicht.

Na 15 jaar voor Duinwijck gespeeld te hebben, wat ik altijd met veel plezier heb gedaan, vind ik het tijd voor een nieuwe uitdaging en ruil daarom mijn oranje shirt voor het gele shirt van Almere in. Ik zal deel uit gaan maken van de selectiespelers van team 1 & 2. Ik voel me erg welkom bij Almere en kom ik een leuk en sterk team terecht. Laat het volgende seizoen maar beginnen!

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. pascal op 01-05-2011 om 01:10 uur

  welkom bij onze leuke en gezellige club. na die trainingen in denemarken verwacht ik wel dat je wat punten binnensleept volgend seizoen :P

 2. Robert op 02-05-2011 om 08:12 uur

  Jelle, welkom...ik hoop dat je snel je draai gaat vinden.
  En volgend jaar mee naar belgie uiteraard ;)

 3. marloes op 02-05-2011 om 13:25 uur

  Hey Jelle!
  Gezellig dat je ons komt versterken!
  Volgens mij gaat het helemaal goed komen!

 4. Jelle Kelderhuis op 02-05-2011 om 23:38 uur

  Thanks! :)

Reageer op dit bericht (“Jelle stelt zich voor ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)