Badminton Vereniging Almere

Rob Ridder opnieuw kandidaat voor het voorzitterschap van Badminton Nederland

Rob Ridder, de huidige voorzitter van Badminton Nederland, heeft deze week in een persbericht aangegeven zich verkiesbaar te stellen voor een nieuw termijn. Op 25 juni 2011 zullen de afgevaardigden moeten kiezen tussen Rob Ridder en de kandidaatvoorzitter Ted van der Meer.

Ietwat onhandig handelen van Badminton Nederland, om het eufemistisch uit te drukken, scherpt 'de verkiezingsstrijd' om het voorzitterschap tussen de twee kandidaten Rob Ridder en Ted van der Meer wel aan.

Badminton Nederland ging middels een nieuwsbrief zeer terecht uitgebreid in op de kandidatuur van Rob Ridder, maar bij de kandidatuur van Ted van der Meer bleef het, ondanks het goede weer van de afgelopen weken, ijzig stil. Een voorbeeld zo als het niet zou moeten.

Ted van der Meer reageerde als volgt op de vraag van Badmintoninfo hoe hij denkt over het feit dat er nu twee kandidaten zijn

"Ik ben hier enthousiast over. BNL is een sportbond die is gestoeld op democratische principes en dus is het prima dat er wat te kiezen valt. Rob is de zittende voorzitter en het is niet onlogisch dat hij wil doorgaan. Ik verheug me op het gevecht, dat wat mij betreft puur over de inhoud zal gaan."

Wat vind je van de procedure die is gekozen om dit bekend te maken?

"Dat bevreemdt me wel. Ik heb het bericht zelf niet ontvangen, terwijl ik toch ook kandidaat ben voor deze functie. Ik kreeg het van een collega doorgestuurd. Het staat nu ook op bovenaan op de Badminton Nederland website www.badminton.nl en er is ook onmiddellijk een Nieuwsbrief vanuit het bondsbureau verstuurd. Toen ik bekend maakte dat ik me beschikbaar stelde voor het voorzitterschap werd dat bericht niet op de bondssite geplaatst. Een aantal dagen later kwam het er toch op te staan, maar via de regiosite Limburg. Mijn bekendmaking is ook niet opgenomen in een Nieuwsbrief. Ik geloof niet zo in toeval en ik heb de indruk dat de zittende voorzitter bevoordeeld wordt ten opzichte van de nieuwe kandidaat. Dat vind ik niet acceptabel en dat heb ik bestuur en directie (met een afschrift aan de Afgevaardigden) inmiddels ook laten weten."

Heb je al een mening over de inhoud van het bericht?

"Nee, dat is veel te vroeg. Ik weet dat Rob net als ik het beste voor heeft met de georganiseerde badmintonsport en wat dat betreft zitten we op één lijn. Alleen de weg naar succes verschilt enorm en dat zal ik op 25 juni duidelijk proberen te maken aan de Afgevaardigden."

Tenslotte, hoe gaat de campagne?

"Ik ben volop gesprekken aan het voeren met tal van badminton-insiders. Dat stimuleert me om nog harder door te gaan. Ik heb enorm veel zin om van Badminton Nederland een grote en succesvolle sportbond te maken. Onder andere de 'recreatiesport / breedtesport' heeft mijn volle aandacht."

Reageer op dit bericht (“Rob Ridder opnieuw kandidaat voor het voorzitterschap van Badminton Nederland ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)