Badminton Vereniging Almere

Alex Vlaar glorieuze winnaar mastersfinale

Afgelopen weekend waren de finales van het Junior Master Circuit. Na alle toernooien was er een ranglijst van de elf besten per leeftijd aangevuld met één speler met wildcard. De BV Almere was vertegenwoordigd met spelers in verschillende leeftijdscategorieën.

Onder 17 jaar

Jayme van Elten had een sterke poule. Jayme verliest in de poule in een zeer spannende strijd van de latere finalist Rik Hermans, 20-22 en 17-21. Toch ook heel knap van deze eerstejaars. Jayme mag nog een jaar U17 en zal het komende seizoen nog zeker van zich laten horen!

Onder 15 jaar jongens

Hier waren Quint Top en Shannen Sowikromo gekwalificeerd voor de finales, maar kwamen ondanks allebei een goede strijd, helaas niet door de poule. Quint verliest in de poule van de latere winnaar.

Onder 15+ meisjes

Judith van Cruchten verliest in de poule van de gedoodverfde kampioen Alida Chen. Bijzonder was de strijd en score. Judith verliest eervol met tweemaal 15-21.
Almere speelsters Feng Groothuijse en Rosa Hondeman ontmoetten elkaar al in de poule. Rosa won van Feng nipt in drie games 22-24, 21-12 en 21-18. Zowel Feng als Rosa verliezen echter van de Belgische Ann Knaepen.
Wel heel knap van de eerstejaars meiden Judith en Feng. Zij wisten het andere tweedejaars toch heel moeilijk te maken.

Onder 15+ jongens

Hier was Alex Vlaar de “kampioen”.
Deze klasse was zelfs internationaal sterk vertegenwoordigd. De Belgische spelers, Daan Philips, Maxim Arnalsteen en Rover Jay Babatido zijn geduchte spelers.
Ruben Wijnands had ook een bijzonder goed toernooi. Eerst verslaat hij in de poule heel overtuigend nationale speler Roy Mulder met 21-12 en 21-17! Toen een slijtage slag tegen de tweede geplaatste Maxim Arnalsteen. Maxim wint nipt 23-25, 21-12 en 21-19. Vooral de derde game was een thriller en bracht Maxim af en toe in wanhoop. Helaas voor Ruben maakte hij bij 19-19 in de derde game net twee foutjes. Ruben kan ook terug kijken op een zeer goed toernooi.
Halve finale U15+ was een Nederland – België (de rode duivels) strijd. Ruben Jille tegen Babatido en Alex Vlaar tegen Maxim Arnalsteen.
De eerste halve finale was voor België, Babatido. In een harde wedstrijd trok Babatido aan het langste eind, score: 21-12, 17-21 en 21-12.
De tweede halve finale moest Alex tegen de ongenaakbaar geachte eerste heer van België. Alex had nog nooit van Maxim gewonnen. Met een aangepast strijdplan werd ook de halve finale een partij van hoog niveau. Alex was in deze wedstrijd in het geheel de beste. Hij bracht de sympathieke Belg in wanhoop door prachtige rallies, schijn en zeer volwassen punten. Alex won met 21-17 en 21-16.

En dan de finale

Alex tegen Babatido (krachtmens). De onderlinge strijd was 1-2 in het voordeel van de Belg. In deze wedstrijd moest Alex zijn tactisch plan enigszins aanpassen aan het harde spel van de sterke Belg.
De eerste game was Alex ongenaakbaar en won overtuigend deze game met 21-14. De tweede game ging Babatido alles of niks spelen en was aan het eind net wat gelukkiger en won deze game met 24-22. De derde game begon Babatido zijn kracht te verliezen. Alex deed er nog een schepje boven op en liet deze oermens alle hoeken van het veld lopen. Alex won de derde game met 21-18.
Alex was bijzonder blij. Hij hikte het hele seizoen aan bij deze drie jongens en kwam steeds dichterbij. Deze vier toppers in Europa zijn naast de baan ook alle vier heel vriendschappelijk met elkaar.
In dit toernooi heeft Alex toch nog zijn klasse kunnen laten zien en zijn harde werken bij de Badminton Academy Flevoland is beloond.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 06-06-2011 om 09:10 uur

    Grote klasse Alex. Je komt zo in een rijtje met illustere BVA-toppers!
    En ook de andere deelnemers, mijn complimenten voor de geleverde prestaties. Gaat nog wat worden in de toekomst. Ga ik als AOW-er allemaal meemaken.

  2. Henk Mostert op 06-06-2011 om 18:01 uur

    Knap werk Alex. Gefeliciteerd

Reageer op dit bericht (“Alex Vlaar glorieuze winnaar mastersfinale ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)