Badminton Vereniging Almere

De J1 wordt tweede

Na verlies in januari 2011 tijdens de regiokampioenschappen van Noord-Holland, kon Van der Hoeden|Mulder Almere J1 toch meedoen aan de Nederlands Kampioenschappen voor regioteams dankzij een wildcard die BVA als organiserende vereniging mocht gebruiken. Het zou tevens de laatste wildcard zijn voor Almere aangezien het toernooi volgend jaar naar Zutphen verhuist omdat onze hal te klein is voor het nog steeds groeiende toernooi.

Op zaterdag 25 juni 2011 om 10:00 uur mocht de J1 aantreden tegen het Groningse Meteoor SV J1. Na een moeizame start tegen de Groningers werd deze partij alsnog gewonnen met 4-1.

Daarna stond Elo-United uit Hengelo op het programma. Dit was niet zo’n geduchte tegenstander, want alleen in de Damesdubbel wisten ze één keer boven de tien punten uit te komen. De wedstrijd was dus gewonnen met 5-0.

Als laatste wedstrijd op zaterdag was Reeshof de tegenstander. Van deze wat sterkere tegenstander werd geen set verloren en met een tweede keer 5-0 werd de J1 eerste uit haar poule en kwam zondag uit in de halve finale tegen het team van BC Smashing.

In de halve finale werd dus gespeeld tegen het jonge en talentvolle Smashing. Als eerste mochten Shannen en Thomas de mix spelen tegen Nick van der Heijden en Melissa Alkan. Deze partij werd vrij gemakkelijk gewonnen met 21-14 en 21-9. Daarna was het de beurt aan Judith, zij mocht tegen het aanstormend talent Ella Peeters spelen. Na winst in de eerste set met 21-13 kwam Ella sterk terug en won de tweede set met 21-19. Dit betekende dat er voor het eerst dit weekend een derde set gespeeld moest worden. Na een bloedstollende laatste set won Judith met 21-19. Dit betekende dat de stand op 2-0 stond en er nog één punt nodig was om de finale te bereiken. De derde wedstrijd werd gespeeld door Quint tegen de zeer sterke Alex Terpstra. Quint begon sterk en won de eerste set met 21-13. De tweede set begon een stuk minder en keek al gauw tegen een 1-11 achterstand aan. Ondanks dat hij sterk terug kwam verloor Quint deze tweede set met 21-15. De derde set zette Quint zijn comeback voort en kwam op een 19-12 voorsprong. Na een spannend einde werd deze partij ook gewonnen met 21-19. Dit betekende dat de finale was gehaald en deze zou wederom gespeeld worden tegen Duinwijck J3.

’s Middags moest iedereen de hal verlaten omdat door de hitte de banen nat en glad waren geworden, nadat de banen door goed te ventileren gedroogd waren, kon ruim een uur later begonnen worden aan de eerst partij van de finale. Bijna als gebruikelijk, mochten Shannen en Thomas beginnen in de mix, dit keer tegen Bas Hoekstra en Emy Plaisier. Na de eerste set nipt te winnen met 21-19 ging het in de tweede set iets minder en keken de Almeerders tegen een achterstand aan van 10-17. Maar na een gigantische comeback werd de tweede set gewonnen met 22-20, en het eerste punt was binnen. Daarna was het de beurt aan Judith om de damesenkel tegen Roni Kunst te spelen. Dit pakte niet zo goed uit en na twee games met 16-21 en 15-21 stond de stand gelijk op 1-1. Daarna was het de beurt aan Quint om zijn herenenkel tegen Nils van Hijum te spelen. Na een haperende start in de eerste game verloor Quint deze met 20-22. De tweede game liep ook niet helemaal goed, maar werd toch gewonnen met 21-19. In de derde set winst Quint zijn oude spel weer te herpakken en hij won deze met 21-10. De voorsprong was weer terug. Daarna was de damesdubbel van Judith en Shannen tegen Emy Plaisier en Roni Kunst aan de beurt. Deze partij leidde snel tot verlies en na twee games van 13-21 en 17-21 stond de stand weer gelijk, 2-2. De beslissing zou vallen in de herendubbel van Quint en Daniël tegen Bas Hoekstra en Nils van Hijum. De eerste game werd verloren met 16-21. Dit betekende dat het verlies erg dicht bij was, maar de heren wisten dit nog recht te trekken en wonnen de tweede game met 21-19. En in de zoveelste derde set waren de rollen weer compleet omgedraaid en er werd jammerlijk verloren met 13-21.

Dit betekent dus een tweede plaats voor de J1 en dat leverde toch nog een paar mooie medailles en een beker voor de vereniging op.

Tot nu toe 5 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Patrick Top op 27-06-2011 om 09:00 uur

  Judith, Shannen, Thomas, Daniel en Quint gefeliciteerd met jullie, zeer verdiende, 2e plaats! Hoewel Duinwijck ook nu weer de sterkere was hebben jullie ze het kampioenschap zeker niet cadeau gedaan. Wat een mooi competitieseizoen hebben jullie gehad waarin jullie steeds meer gegroeid zijn en wat een leuk team waren jullie. Als 'de vader van' heb ik menig spannend moment langs de banen gehad. Succes allen bij de senioren in het nieuwe seizoen!
  PS: leuk stukje!

 2. Henk Staats op 27-06-2011 om 09:35 uur

  Jullie horen toch maar mooi tot de besten van Nederland!

 3. Ernst op 27-06-2011 om 11:06 uur

  Wat was het spannend, jullie hebben dit seizoen erg goed gepresteerd. Volgend seizoen bij de senioren, veel succes!!!

  p.s. jullie hebben wel jullie best gedaan met het stukje.

 4. Janny Siderius op 27-06-2011 om 18:56 uur

  En wat was het spannend! Billenknijpen van de spanning in die smorend hete hal, door al die geleverde inspanningen.
  Het was een hele leuke zondagmiddag en daar wil ik jullie heel hartelijk voor bedanken!
  Een prachtige 2e plaats, om trots op te zijn.
  Wij zijn dat in elk geval op jullie allemaal!!!

 5. Janny Siderius op 27-06-2011 om 18:56 uur

  En natuurlijk een heel leuk geschreven stukje!

Reageer op dit bericht (“De J1 wordt tweede ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)