Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere haalt de halve finale

Dekker Almere heeft vanmiddag ook de tweede wedstrijd om de Carlton GT Cup met 5-0 gewonnen van RBC-2. In de ochtenduren had Dekker Almere eredivisionist BC Amersfoort ook al met 5-0 van zich afgeschud.

Door deze twee overwinningen schrijft Dekker Almere opnieuw historie, want nog nimmer in de relatief korte geschiedenis van de Badminton Vereniging Almere werd tijdens het nationale bekertoernooi de halve finale gehaald.

In de wedstrijd tegen BC Amerfoort wonnen Dave Khodabux en Saber Afif het mannendubbel in drie games. Ook Patty Stolzenbach en Yvonne Sie pakten het vrouwendubbel in drie games. Saber Afif won vervolgens, ook in drie games, de mannensingle en dat gold eveneens voor Patty Stolzenbach, zij het dat haar winst met grote overmacht gepaard ging. Aansluitend was ook het gemengd dubbel van Dave Khodabux en Yvonne Sie voor Dekker Almere.

In de kwartfinale was Dekker Almere te sterk voor RBC-2. Dave Khodabux en Jeroen van Moorst wonnen het mannendubbel in twee games. Patty Stolzenbach en Yvonne Sie waren oppermachtig in het vrouwendubbel en dat was Patty eveneens in haar vrouwensingle. Stephan Branderhorst maakte er een show van in zijn single met de meest fraaie hoogstandjes won ook hij in twee games. De Buks en Yvonne Sie rondden het karwei vervolgens in hun mix professioneel af in twee games.

Josephine Wentholt bleef op zaterdag aan de kant wegens een knieblessure.

Morgen dus om 10.00 uur in Alphen aan de Rijn de halve finale tegen de veelvoudig en huidige landskampioen BC Duinwijck. Een loodzware wedstrijd voor Dekker Almere, maar aangezien in sport alles mogelijk is, zijn de coaches realistisch optimistisch.

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere haalt de halve finale ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)