Badminton Vereniging Almere

Kleurexamen zaterdag 18 juni 2011

Zaterdag 18 juni 2011 is het weer tijd voor het jaarlijkse kleurexamen. Een seizoen lang is er door alle spelers hard getraind op de diverse technieken samen met de (assistent) trainers. Ruim 80 spelers uit de diverse kleuren mogen die dag laten zien wat ze dit seizoen allemaal geleerd hebben. Voor veel spelers, en met name die uit de kleuren Wit en Geel, is het kleurexamen een spannende maar ook feestelijke gebeurtenis.

Op de laatste trainingen is inmiddels verteld welke spelers er wel en niet opgaan voor het kleurexamen. Zoals altijd wisten de meeste spelers wel wat eraan zat te komen en is het niet echt een verrassing, maar zeker welkom. Sommige spelers daarentegen waren verbaasd en een enkeling toch wel teleurgesteld. Soms is het ook een moeilijke beslissing, maar vaak zijn de rollen het jaar erop omgedraaid.

Het kleurexamen is dit jaar om twee belangrijke redenen vrij laat op de BVA agenda gezet. Aan de ene kant hebben we te maken met de vakanties die dit jaar in onze regio laat vallen. Aan de andere kant zijn er in de maanden maart en april heel veel zaterdagtrainingen uitgevallen vanwege allerlei toernooien. Nu hebben we met een mooie aaneengesloten serie (zaterdag)trainingen een goede voorbereiding gehad. Daarnaast is het gehele seizoen, mede door de inzet en hulp van veel assistent trainers die allemaal zijn opgegroeid met het kleurenschema, door iedereen in een goede sfeer hard gewerkt.

Veel uitnodigingen zijn al verstrekt op de trainingen van afgelopen dinsdag en woensdag. De rest van de uitnodigingen zal per post verstuurd worden. Voor de groepen Wit en Geel geldt dat er ook nog een theorie examen vastzit aan het kleurexamen. Vanwege het grote aantal examenkandidaatjes is er een strak schema opgesteld voor de dag zelf wat er als volgt uitziet.

Groep Begintijd Uitreiking
Wit A 14.30 16.15
Wit B 14.30 16.15
Geel 15.30 17.15
Groen 16.00 17.15
Blauw 16.00 17.15
Rood 16.00 17.15

De resterende trainingen zullen nog wel in de ‘oude’ kleur gevolgd worden. Het accent in deze trainingen zal veel minder liggen op de specifieke technieken per kleur, maar veel meer op het samen spelen van allerlei wedstrijdvormen en badmintonspelletjes. Voor aanvang van het nieuwe seizoen krijgt iedereen uiteraard tijdig bericht met daarin de trainingstijden voor het nieuwe seizoen.

Mocht je zaterdagmiddag 18 juni nog een gaatje over hebben in je agenda, dit is je kans om alle BVA examenkandidaten aan het werk te zien en te ondersteunen. Alle kandidaten worden alvast veel succes gewenst!

Overigens de trainingen gaan gewoon door op deze zaterdag!

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Sabine op 09-06-2011 om 20:11 uur

    Vanaf mijn vakantie: Iedereen heel veel succes volgende week zaterdag!!!

    Groetjes Sabine

Reageer op dit bericht (“Kleurexamen zaterdag 18 juni 2011 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)