Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

Zaterdag 25 juni 2011 werd Ted van der Meer door de afgevaardigden gekozen tot voorzitter van Badminton Nederland (BNL). Gelijktijdig met de verkiezing van Ted van der Meer tot voorzitter, trad het gehele bondsbestuur af. Dat was te verwachten. Ted van der Meer wacht een zware taak.

Allereerst moet hij een nieuw bestuur formeren en moet hij een oplossing zien te bewerkstelligen ten aanzien van het Yonex-contract. Het is daarom goed om te lezen dat er afgelopen donderdag in de rechtszaal is afgesproken dat er vooralsnog wordt overgegaan tot de stille diplomatie en dat BNL en Dunlop Slazenger (Carlton) in ieder geval weer met elkaar gaan praten. Het is voor het Nederlandse badminton van groot belang dat er een oplossing komt. Ten eerste moeten we als Nederland de sterkste formatie, inclusief de vier toppers, kunnen opstellen in landenwedstrijden, maar ook is het van belang om de rijen in badmintonland te sluiten! Onze sport is te klein om verdeeld te zijn. Maar volgens mij is het Ted van der Meer wel toevertrouwd om mensen en groeperingen aan zich te binden en te verbinden.

Het is te hopen dat de emotie bij Rob Ridder na zijn nederlaag wegebt en dat de scherpe kantjes er eerdaags af zijn en dat Rob Ridder en zijn opvolger Ted van der Meer gewoon een kop koffie met elkaar kunnen drinken. Rob Ridder heeft als coach van BC Duinwijck dit seizoen alles gewonnen wat er te winnen viel en je kunt nu eenmaal niet alles hebben. Dat zal Rob Ridder ook wel inzien.

Terug naar onze eigen vereniging. We mogen terugzien op een mooi seizoen qua sportieve prestaties en er werden zelfs mijlpalen bereikt. Dekker Almere haalde de play-offs en de halve finale om de Carlton GT Cup en we hebben nu tien landelijke teams. Niet slecht zou ik willen zeggen. Ook dit jaar weer Nederlandse jeugdkampioenen en tijdens de regionale teamwedstrijden weerden de Almeerders zich ook kranig met twee tweede plaatsen.

Wat de organisatiestructuur betreft heeft het bestuur besloten om met ingang van 1 augustus 2011 de voorzitters van de wedstrijdcommissie en de jeugdcommissie weer onderdeel te laten zijn van het bestuur. De activiteitencommissie zal niet langer deel uit maken van het bestuur. We gaan driftig op zoek naar een voorzitter van de wedstrijdcommissie en naar een volle jeugdcommissie. Jeannette van Cruchten heeft aangegeven voorlopig de functie van voorzitter op haar te willen nemen en een nieuwe voorzitter in te willen werken. Dat is goed nieuws. Voor de wedstrijdcommissie wordt in feite 'alleen' een voorzitter gezocht. De wedstrijdcommissie is op zich goed bemensd.

Wat mij persoonlijk deugd deed was het feit dat Emmy Vlaar tijdens een OpenDag bij Almere Buiten een aantal clinics heeft verzorgd. Ik hoop dat deze uitwisseling een vervolg krijgt. Wellicht leuk voor de recreanten om ook iets dergelijks te gaan doen. Dat is de voorzitter van de recreantencommissie, Edwin Karssen, die het als nieuwkomer buitengewoon goed doet, wel toevertrouwd.

Er wordt nu en in de zomervakantie hard gewerkt in Sportcomplex Carl Dekker. Het is de bedoeling dat bij aanvang van het seizoen 2011/2012 alle groot-onderhoudswerkzaamheden en het aanbrengen van de warmte-terugwin-installatie, zijn afgerond. Een en ander zou moeten leiden tot een besparing op de energiekosten en een beter binnenklimaat. Dan kunnen we er weer een paar jaar tegen, maar ook de kleedkamers zullen een opfrisbeurt ondergaan. Of in de winterperiode of anders volgend jaar in de zomervakantie.

Ik wens u allen een heerlijke vakantie toe en zie u graag weer in het nieuwe seizoen.

Henk Staats

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)