Badminton Vereniging Almere

Aalborg Youthgames 2011; de eerste wedstrijden & opening

Na een vermoeiende busreis was het woensdag 3 augustus 2011 tijd voor de eerste wedstrijden. Voor de Almeerse badmintonspelers stonden er slechts 8 wedstrijden op het programma. Hiervan werden er zes gewonnen en helaas twee verloren. In de namiddag was de officiele opening van de Youth Games in het centrum van Aalborg

De eerste nacht bij de gastgezinnen zit erop. Een aantal gastgezinnen heeft zoveel kinderen dat het bijna een hotel is (iedereen een eigen kamer!). Het meest bijzondere heeft Ruben Wijnands. Zijn gastgezin heeft een eigen indoor(!) badmintonbaan. Zelfs voor Deense begrippen uniek! Hij heeft zijn eerste shuttles dan ook al geslagen direct na aankomst in Aalborg. Zonder uitzondering heeft iedereen het enorm naar de zin.

Wedstrijden

Vandaag is er, doordat de openingceremonie om 16.00 uur is, maar een beperkte badminton dag. Mark Verschoor hoeft voor het toernooi zelfs helemaal niet te spelen. Om hem toch wat scherp te houden speelde hij met Stephan Branderhorst of speelde Stephan nou met Mark?

In de eerste wedstrijd van het toernooi moesten Feng 'miss Londen Tipton' Groothuijse en Koen Odijk aantreden tegen Nele Robow en Bjarne Geiss uit Rendsburg. Zeker geen makkelijke wedstrijd om mee te beginnen zeker als je bedenkt dat Bjarne een speler is uit de Duitse nationale <15 selectie. Het werd een wedstrijd waarbij uiteindelijk in de derde game de shuttle de verkeerde kant op viel (19-21 21-19 18-21). Zowel Feng als Koen hadden het later op de dag beduidend makkelijker in hun enkel. Feng versloeg Caitlyn Govan uit Lancaster eenvoudig met 21-3 21-4 en Koen won, zij het de tweede game moeizaam door wat hinder aan de schouder, met 21-6 22-20 van Alex Gough uit Edinbrugh.

Ruban Wijnands had vandaag een makkelijke dag. Zowel zijn gemengd dubbel, tegen een gecombineerd koppel uit Aalborg en Edinburgh, met Rosa Hondeman als in zijn enkel, tegen een minder talentvolle Deen, won hij eenvoudig in twee games. Slechts 22 punten kreeg Ruben tegen in die twee wedstrijden en het verplicht tellen door de winnaar was voor hem dan ook vermoeiender; dat was namelijk een drie gamer. Voor Rosa was het gemengd dubbel de enige partij van de dag en dus lekker om los te komen.

De laatste gemengd dubbel welke Almere vandaag moest spelen was de wedstrijd tussen Quint Top / Shannen Sowikromo en Sara de Lasson / Martin Hansen uit Aalborg. Het Almeerse koppel ondervond weinig problemen om de wedstrijd in twee games binnen te halen. Met 21-7 21-14 was de buit binnen. Shannen zou het in de laatste partij van de dag een stuk zwaarder krijgen. De Deense Sofie Buus Jensen was een pittige dame die net wat minder onnodige foute maakte dan Shannen. Met 12 en 17 moest Shannen de wedstrijd aan Sofie laten.

Judith van Cruchten had vandaag alleen een enkel op het programma staan. Ze trof in Zoe Branford uit Edinburgh een tegenstander waarin ze rustig kon loskomen. Zonder al te veel moeite haalde ze de wedstrijd in twee games binnen. Met 21-5 21-9 was het vrij vlot gedaan.

Openingsceremonie

De openingsceremonie vond om 16.00 uur plaats. Eerst werd er, onder leiding van een fanfare, een optocht gehouden door de stad. Voordat de officiele opening werd gedaan werd er ter nagedachtenis aan de slachtoffers in Noorwegen een minuut stilte in acht genomen. Dit mede ingegeven doordat de partnerstad uit Noorwegen ook getroffen is.

De officiele opening begon met een toespraak van de burgemeester van Aalborg. Hierin werden alle deelnemers welkom geheten. Aansluitend werden de steden / landen voor gesteld. De opening werd afgesloten met een optreden met een artiest welke wereldberoemd is in de omgeving van Aalborg. Ze zong ongetwijfeld goed maar het kon de deelnemers niet echt boeien. Jammer omdat daarmee de opening niet was wat er van verwacht werd!

Na de officiele opening ging iedereen zijn kant op. Sommige gingen terug naar hun gastgezin maar de rest ging de stad Aalborg en de plaatselijke McDonald's onveilig maken.

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Staats op 03-08-2011 om 18:09 uur

  Klasse Stephan deze verslaggeving!

 2. Rick Blok op 03-08-2011 om 21:54 uur

  Uiteindelijk zijn we toch op de iets gezondere tour gegaan. We hebben de groep van 9 opgesplitst in een groep van 5 en 4. De 4 (ruben koen feng shannen) kozen voor de macdonald zo kozen de andere voor Spareribs of vis.

 3. ytze op 04-08-2011 om 08:09 uur

  heeey,

  egt een superleuk stukje.
  nou ontzettend veel sucses.
  en zo als ik lees vallen de prestatie ook niet tegen.

  HUP HUP

  gr ytze

 4. feng op 05-08-2011 om 14:20 uur

  Het was erg leuk de optocht. Daarna ging ik met Emma(het meisje waar bij ik in het gast gezin zit) en Katya (russisch meisje) naar de mcdonalds waar ruben, koen en shannen ook waren.Het was erg leuk en gezellig!!!

  Ik leer al wat deens en russich.
  Zo kan ik dankje in het russich zeggen en zie je later en dag.
  En natuurlijk leer ik ook deens. Ik kon al ik hou van je zeggen maar nu leer ik ook andere dingen zo als wat doe je.(hva laver du)

  Als ik terug kom kan ik ' natuurlijk ' vloeiend deens en russich! ;)

  groetjes Feng

Reageer op dit bericht (“Aalborg Youthgames 2011; de eerste wedstrijden & opening ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)