Badminton Vereniging Almere

Aalborg Youthgames 2011, enkel, gemengd dubbel & barbeque

Vandaag stonden de poulewedstrijden van het enkelspel en gemengd dubbelspel op het programma. Het Almeerse team moest 22 wedstrijden spelen en daarvan werden er drie verloren. Veel Almeerders bereikten derhalve de kwart/halve finales van het gemengd dubbel, jongens- en meisjesenkel . In de avond werd er een barbeque georganiseerd voor alle gastgezinnen, spelers, leiders en vele vrijwilligers van het sportonderdeel badminton.

Gemengd dubbel <17

Voor vandaag stonden de laatste twee rondes in de poule op het programma. De nederlaag van Feng Groothuijse en Koen Odijk in de eerste ronde zorgde er uiteindelijk voor dat niet alle koppels door zijn naar het afvalschema.

Alle gemengd dubbel wedstrijden werden vandaag gewonnen in twee games. Desondanks ging het niet altijd even gemakkelijk. Ruben Wijnands en Rosa Hondeman maken er een hobby van een moeizame eerste game te spelen om vervolgens de tweede game probleemloos binnen te halen. Koen Odijk en Feng Groothuijse namen gedeeltelijk revanche door vandaag hun gemengd dubbel overtuigend te winnen. Nadeel is dan wel dat het koppel waarvan je net verloor (meestal) ook makkelijk weet te winnen en je uiteindelijk toch met lege handen achter blijft. Judith van Cruchten en Mark Verschoor speelden beide partijen solide en wonnen overtuigend. Het moeilijkst hadden Quint Top en Shannen Sowikromo het, hoewel beide wedstrijden in twee games werden gewonnen, moesten ze er wel flink voor werken.

Kwart finale:

Mark Verschoor / Judith van Cruchten (Almere) - Frederik Olsen / Marie Haugen (Aalborg)

De kwartfinale van Mark en Judith is een pittige, het Deense koppel is het sterkste Deense koppel, de winst is dan ook zeker nog niet binnen! Deze kwart finale wordt vrijdag gespeeld.

Halve finale

Ruben Wijnands / Rosa Hondeman (Almere) - Bjarne Geiss / Nele Robow (Rendsburg)
Quint Top / Shannen Sowikromo (Almere) - winnaar kwart finale

De halve finale en finale worden zaterdag gespeeld

Jongens enkel <17

Alle jongens moesten vandaag hun poulewedstrijden spelen. De dertiende partij van Almere van de dag was de wedstrijd van Koen Odijk tegen de sterke Frederik Olsen uit Aalborg. Het ongeluksnummer dertien had te veel invloed op de partij en de Deen pakte de wedstrijd. De overige heren wonnen allemaal hun partij in twee games. In geen enkele andere partij kwamen de spelers in moeilijkheden. Voor Mark Verschoor was het jammer dat een wedstrijd werd gewonnen via een walk over. Gisteren had Mark al helemaal geen partijen en het uitvallen van nog een partij is dan wel wat lastig. Het verklaart wellicht wel waarom Mark in zijn tweede partij wat moeizaam op gang kwam.

Voor Ruben Wijnands gold dat hij de tegenstanders soms wel erg makkelijk het bos in stuurde. Ondanks dat hij slechts 36 punten tegen kreeg, deed Quint Top het nog beter, niet meer dan 34 punten kregen de tegenstanders, van de immer hard werkende, Quint. Koen Odijk liet in zijn partij tegen George Whitaker (Lancaster) zien dat het wel erg vervelend was dat hij de sterkste Deen had geloot. Overtuigend won hij met 21-6 21-18.

Kwart finale

Mark Verschoor (Almere) - Jake Thomas (Edinburgh)

De kwartfinale tegen de sterkste speler uit Edinburgh staat vrijdag op het programma.

Halve finale

Quint Top (Almere) - Ruben Wijnands (Almere)
Fredrik Olsen (Aalborg) - winnaar kwart finale

De halve finale en finale worden zaterdag gespeeld

Meisjes enkel <15

In de meisjes <15 zijn Feng Groothuijse en Judith van Cruchten onze hoop. Beide dames stelden niet teleur! Na hun winst gisteren werd er ook vandaag gewonnen en stromen beide dames door naar de kwart finale.

Kwart finale

Amalie Andersen (Aalborg) - Karonline Klitten (Aalborg)
Jasmine Jansson (Karlskoge) - Feng Groothuijse (Almere)
Mathilde Bergen (Aalborg) of Sille Andreasen (Aalborg) - Carina Hingst (Rendsburg)
Judith van Cruchten (Almere) - Simone Eriksen (Aalborg)

De achtste en kwartfinale worden vrijdag gespeeld. De halve finale en finale staan zaterdag op het programma.

Meisjes enkel <17

In de meisjes enkel <17 was, door het verlies van Shannen Sowikromo, de hoop gericht op Rosa Hondeman. Het werden twee zware partijen. De eerste partij tegen Eva Doolan (Edinburgh) werd na een verlenging in de eerste game uiteindelijk met 23-21 21-16 binnen gehaald. In de tweede partij vond Rosa in de Deense Stine Pedersen haar Waterloo. Met 18-21 en 19-21 ging de Deense door naar de halve finale.

Shannen Sowikromo kon in haar tweede partij geen revanch nemen voor haar verlies gisteren. In twee games won Nele Row (Rendsburg) die daarmee doorging naar achtste finale.

Meisjes dubbel <15

Het Almeerse koppel Feng Groothuijse en Judith van Cruchten moesten aan het einde van de dag een meisjesdubbel spelen. De verwachting vooraf was al dat de dames uit Edinburgh geen probleem mochten zijn. Om ze toch scherp te houden had Rick Blok een weddenschap met ze afgesloten. Als de beide dames uit Edinburgh minder dan tien punten zouden halen zou hij zich tien keer opdrukken. Die weddenschap gingen de dames graag aan en om er zeker van te zijn dat Rick zich moest opdrukken lieten ze geen kans liggen om te scoren. Met 21-5 21-2 werden Heather Burns en Louise Peetigrew terug naar Schotland gestuurd.

Barbeque

Voor alle deelnemers, leiders, begeleiders, gastgezinnen en vrijwilligers van het badminton werd er 's avonds een barbeque georganiseerd. In totaal 200 mensen genoten van hun barbeque, die vanwege de verandering in het weer binnen werd gehouden.

Tot nu toe 8 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Stephan op 04-08-2011 om 18:02 uur

  De groeten namens Martina (Rendsburg) aan iedereen in Almere!

 2. Henk Staats op 04-08-2011 om 18:06 uur

  Weer leuk Stephan en doe Martina de groeten terug.

 3. Jeannette op 04-08-2011 om 18:48 uur

  Hallo Stephan, doe de groeten terug aan Tina van mij. Misschien zie ik haar nog op het Langenfeld toernooi eind augustus.

 4. Paula Wijnands op 04-08-2011 om 19:24 uur

  Zo te lezen doen de Almeerders het goed!

 5. Amy van Stenus op 05-08-2011 om 07:28 uur

  Hoi Stephan,

  wil jij alsjeblieft iedereen heel veel succes wensen van mij en doe de groetjes aan Tina!

 6. Marcel,Thea en Jeanne op 05-08-2011 om 10:25 uur

  :D :o:verslagen zien er prima uit! Zijn er ook foto,s te zien ergens ?? Misschien zie je ons nog een keer op de baan maar het is wel een enorme onderneming voor ons op de fiets!! Morgen komen we voor de finales met de bus! Succes weer vandaag. Gr Thea, Marcel en Jeanne

 7. feng op 05-08-2011 om 14:25 uur

  Hahahah rick moest op drukken!!
  Bij de 11 stond het 11-1 en toen zei rick bij de coaching: alles half spelen en uit! ;)
  Ha dat deden we natuurlijk niet we wouden dat rick ging op drukken!!! :D :9~

 8. Stephan op 05-08-2011 om 16:28 uur

  @Marcel,Thea en Jeanne, we beginnen om 9.00 uur met de halve finales en aansluitend de finales. Ik verwacht dat we rond de lunch klaar zijn.

  De foto's komen als we terug zijn in Almere.

Reageer op dit bericht (“Aalborg Youthgames 2011, enkel, gemengd dubbel & barbeque ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)