Badminton Vereniging Almere

Aalborg Youthgames 2011; kwartfinales en dubbels

Op de derde dag van de Youthgames stonden de dubbels en kwart finales op het programma. In de kwartfinales werden de sterkere spelers al beter zichtbaar. Van de vier kwartfinales met Almeerders werden er twee verloren. Bij dubbels kunnen we vaststellen dat er na de poule wedstrijden er twee koppels in de halve finale zijn gekomen en dat Quint Top en Koen Odijk al de finale hebben gehaald!

Kwart finale

De eerste partij van de dag moest Mark Verschoor spelen tegen Jake Thomas (Edinburgh). De eerste game ging Mark voortvarend van start en het was duidelijk dat Mark de betere speler was. Met 21-13 haalde hij de game binnen. In de tweede game ging Jake fanatieker spelen en liet Mark de fouten maken. Met 21-17 voor Jack was er een derde game nodig. Aanvankelijk nam Mark een kleine voorsprong maar net als in de tweede game liet Jack Mark de fouten maken. Niet minder dan acht services van Mark waren uit en dan maak je het jezelf wel moeilijk. Jack nam deze cadeautjes glimlachend aan en zeker bij een stand van 19-19. Uiteindelijk ging de derde game met 21-19 naar Jack die morgen tegen de sterkste Deen, Fredrik Olsen, mag proberen de finale tegen een Almeerder (Quint Top of Ruben Winands) te halen.

Na de zware partij mocht Mark Verschoor samen met Judith van Cruchten aantreden tegen het sterke Deense koppel Marie Haugen en Fredrik Olsen. Ondanks de inzet van Judith en Mark wonnen de Denen redelijk eenvoudig met 21-15 21-5 die zich daarmee nadrukkelijk presenteerde als kanshebbers voor de titel.

De laatste twee kart finales met Almeerders waren Feng Groothuijse en Judith van Cruchten in hun enkel. Beide dames stelde niet teleur. Gelijktijdig stuurde Feng de Noorse Jasmine Jansson (Karlskoge) naar huis (32-6 21-16) en Judith deed dat met Simone Eriksen (Aalborg) met 21-13 21-18. Morgen mogen beide Almeerders aantreden in de halve finale tegen een speler uit Aalborg waarbij zeker de tegenstander van Judith, Mathilde Bjergen, geen makkelijke opgave zal worden.

Jongens dubbel <17

Onze twee koppels deden het uitstekend! Beide wonnen hun twee partijen in twee games. Zeker de overwinning van Quint Top en Koen Odijk tegen Roddie Song / Jake Thomas was zeer goed. Van dit sterkste koppel van Edinbrugh werd vooraf toch wel iets verwacht. Gedicideerd wonnen de Almeerders echter met 21-15 21-18. Quint en Koen staan reeds in de finale!Ruben Wijnands / Mark Verschoor kende geen enkel probleem in de poule maar treffen in de halve finale het sterke Deense koppel Jacob Frandsen / Fredrik Olsen.

Meisjes dubbel <15

Judith van Cruchten / Feng Groothijse hadden, na hun winst gisteren, vandaag een partij tegen Simone Eriksen / Louise Jacobsen (Aalborg) op het programma staan. De eerste game was zeker niet makkelijk en werd nipt met 21-19 binnen gehaald. In de tweede game lieten ze zien dat ze duidelijk de betere waren en die werd dan ook met 21-8 binnen gehaald. Morgen wacht een halve finale tegen LIne Mouritsen (Aalborg) / Sina Hasenfratz (Rapperswil).

Meisjes dubbel <17

Het Almeerse koppel Rosa Hondeman en Shannen Sowikromo hadden in poule wedstrijden duidelijk niet hun vorm. Ook de loting zat niet echt mee met verschillende spelers uit nationale selecties. Helaas gingen alle drie de wedstrijden in twee games verloren.

Samenvattend

De laatste speeldag komen alle Almeerders nog in actie in een of meerdere (halve) finales!

Meisjes enkel <15

Ama Karonline Klitten (Aalborg) - Feng Groothuijse (Almere)
Mathilde Bergen (Aalborg) - Judith van Cruchten (Almere)

Meisjes dubbel <15

Karoline Klitten / Mathilde Bjergen (Aalborg) - Sille Andreasen / Amalie Andersen (Aalborg)
Feng Groothuijse / Judith van Cruchten (Almere) - Line Mouritsen / Sina Hasenfratz (Aalborg/Rapperswil)

Jongens enkel <17

Quint Top (Almere) - Ruben Wijnands (Almere)
Fredrik Olsen (Aalborg) - Jake Thomas (Edinburgh)

Jongens dubbel <17

Ruben Wijnands / Mark Verschoor (Almere) - Jacob Frandsen / Fredrik Olsen (Aalborg)

Koen Odijk / Quint Top hebben zich al geplaatst voor de finale.

Gemengd dubbel <17

Ruben Wijnands / Rosa Hondeman (Almere) - Bjarne Geiss / Nele Robow (Rendsburg)
Quint Top / Shannen Sowikromo (Almere) - Frederik Olsen / Marie Haugen (Aalborg)

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Paula Wijnands op 05-08-2011 om 16:38 uur

  Goede prestaties hoor. Ze moeten dus allemaal nog aan de bak morgen! Succes allen!

 2. Henk Staats op 05-08-2011 om 17:27 uur

  Van onze dappere strijders fier en koen,
  weten we wat ze morgen gaan doen.

  Veel succes!

 3. Patrick Top op 05-08-2011 om 17:28 uur

  Na een paar dagen van huis te zijn geweest zijn we eindelijk weer on-line! Wat een prachtige prestaties van een ieder! allen veel succes op de laatste speeldag gewenst enne... Quint, ook Ruben heeft wel eens een off dagje... :D

Reageer op dit bericht (“Aalborg Youthgames 2011; kwartfinales en dubbels ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)