Badminton Vereniging Almere

Almere en de eredivisie 2011/2012

Dekker Almere speelt in het seizoen 2011/2012 voor het achtste opeenvolgende jaar in de Eredivisie. In de eerste jaren van de eredivisie was er vaak sprake van vechten tegen het degradatiespook, maar vanaf het seizoen 2006/2007 gaat het de Almeerders duidelijk beter af in de eredivisie. Dekker Almere handhaaft zich op een stabiele vijfde plek, komt net een paar punten te kort om bij de eerste vier te eindigen, maar degraderen is niet meer aan de orde. En het vorig seizoen 2010/2011, dan eindelijk derde worden en de play-offs spelen, tot grote vreugde van de trouwe supportersaanhang, spelers, begeleiders, sponsors en bestuur.

Dit bestand bestaat niet

Maar dat is allemaal verleden tijd. Hoe kijkt Ernst van Stenus, teammanager van Dekker Almere tegen het nieuwe seizoen aan, met ongetwijfeld in zijn achterhoofd het gezegde dat resultaten uit het verleden, geen garantie zijn voor de toekomst.

“Het vertrek van zowel Patty Stolzenbach en Josephine Wentholt kan als een regelrechte aderlating gezien worden voor Dekker Almere. De dames waren altijd goed voor de winst in hun singlepartijen. Maar het is niet anders. Gelukkig blijven Patty en Josephine wel gewoon lid van onze vereniging en wie weet wat er op dit punt in het verschiet ligt. Het vertrek van de beide dames hebben we opgevangen door het aantrekken van Roxanne Molenmaker van de Roosterse BC en door Manon Sibbald, een aankomend talent uit onze eigen jeugdopleiding, alle kans te bieden in ons vlaggenschip Dekker Almere. Met name Roxanne kan op ieder onderdeel letterlijk en figuurlijk goed uit de voeten. Afgelopen seizoen heeft Roxanne meer dan uitstekend gepresteerd op de toernooien van het satellitecircuit. Aan Roxanne gaan we heel veel plezier beleven, aldus Ernst van Stenus.”

De personele bezetting van Dekker Almere is nu in alfabetische volgorde met eerst de dames en dan de heren

Fotocollage Dorien Drees

Daarnaast kunnen de coaches een beroep doen op de Engelse Rachel Howard en de spelers en speelsters van Carlton Almere-2.

BC Smashing heeft zich als gevolg van personele problemen moeten terugtrekken uit de eredivisie. Dat is bijzonder spijtig, omdat Smashing al jaren een vaste waarde in de eredivisie was en bovendien de provincie Gelderland vertegenwoordigde. In het kader van de spreiding van de eredivisieteams over geheel Nederland is het bijzonder jammer dat teams uit de provincies Gelderland, Overijssel, Drenthe, Friesland en Groningen (nog) niet vertegenwoordigd zijn in de eredivisie.

Door het terugtrekken van BC Smashing kan TFS '57 uit Bergen op Zoom, dat feitelijk gedegradeerd was in het seizoen 2010/2011, het nogmaals proberen in de eredivisie, die nu uit de volgende teams bestaat

Van Stenus denkt dat BC Amersfoort, BC Duinwijck en Van Zundert Velo de grootste kanshebbers zijn om de play-offs te halen.

Na het vertrek van Dicky Palyama, Ginny Severien en Maartje Verheul heeft Van Zundert Velo nu een sterk verjongd team met een aantal nationale spelers onder 19 jaar, maar het is wel een sterk team, zeker met de van Duinwijck overgekomen Soraya de Visch van Eibergen.

Amersfoort heeft zich goed versterkt met Maartje Verheul en Nick Fransman. De vraag is of wij Jao Yie nog te zien krijgen bij de competitiewedstrijden van Amersfoort. Dat scheelt een slok op een borrel!

Ook Duinwijck blijft een erg goede tegenstander, ondanks het vertrek van Selena Piek, Ruud Bosch en Jacco Arends naar Duitsland en Soraya de Visch van Eibergen naar Van Zundert Velo. Koen Ridder en Akvile Stapusaityte zijn echter gebleven. Daarnaast heeft Duinwijck zich versterkt met Jorrit de Ruiter, de dubbel- en mixspecialist pur sang.

Van Zijderveld blijft natuurlijk een outsider met zeer jonge getalenteerde spelers. Helaas voor Van Zijderveld heeft Hans van Os voor Slotermeer gekozen. Dekker Almere en Van Zijderveld zullen hoogstwaarschijnlijk strijden om de vierde play-offplek, waarbij Van Stenus de Almeerders licht favoriet acht.

Maar er staan nog veel meer interessante wedstrijden op het programma. Denk aan de Limburgse derby tussen Roosteren en Victoria, waarbij de inzet weleens de zesde plek op de ranglijst zou kunnen zijn of misschien zelfs de vijfde plek, afhankelijk van het feit hoe Van Zijderveld presteert. Ook dit jaar dicht Van Stenus aan BC Roosterse de meeste kans toe en sluit hij niet uit dat Roosterse nog wel eens voor verrassingen kan zorgen! Roosteren heeft zich namelijk versterkt met Grace Gabriel, een speelster uit Nigeria en heeft de 'altijd lastige' Leon Nottelman in huis, een zeer stabiele speler, die met name op de satellitetoernooien uitstekend heeft gepresteerd.

En vlak ook de wedstrijden tussen de beide TFS-en Barendrecht en Bergen op Zoom niet uit. Geografisch zijn het bijna buren, al zal het ook dit jaar voor Flying Shuttle ’57 uit Bergen op Zoom moeilijk worden, zeker na het vertrek van Monique Broeke naar concurrent TFS Barendrecht.

En ook DKC mogen we niet onbesproken laten met de talentvolle Mark Caljouw en de zeer ervaren Ginny Severien die naar het ooievaarsnest is teruggekeerd.

Al met al denkt Van Stenus dat we een heel leuke competitie tegemoet gaan. Tot slot wenst Ernst van Stenus zijn eigen ploeg Dekker Almere heel veel succes toe in de komende spannende en enerverende competitie.

Dekker Almere speelt de eerste thuiswedstrijd op zaterdag 10 september 2011 om 19.00 uur in de Carltonzaal van Sportcomplex Carl Dekker tegen BC Amersfoort. Er is dus direct sprake van een kraker, maar daar zullen we U nog zeker aan herinneren.

Reageer op dit bericht (“Almere en de eredivisie 2011/2012 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)