Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere wint met 5-3 van DKC

Het was voor coach Erik Staats van Dekker Almere de afgelopen week niet eenvoudig. Staats wist namelijk niet over welke spelers hij kon beschikken voor het duel tegen DKC. Manon Sibbald is nog altijd geblesseerd, Yvonne Sie was grieperig en hetzelfde gold voor Stephan Branderhorst. Bovendien was de vraag of Saber Afif en Dave Khodabux wel beschikbaar waren, want deze nationaal spelers waren namelijk actief op de Belgian Open.

Gelukkig voor Staats waren Sie en Branderhorst in staat om te spelen en waren ook Afif en Khodabux beschikbaar. Khodabux speelde nota bene tijdens de Belgian Open op zaterdagmiddag nog een kwartfinalewedstrijd in het mannendubbel met Jorrit de Ruiter en zij verloren in drie games. Het gemis van Manon Sibbald werd opgevangen door Monique Slaman en Yvonne Hoogland.

Het mannendubbel was een eenvoudige prooi voor Dave Khodabux en Jeroen van Moorst. Khodabux speelde alsof hij helemaal geen toernooi in de benen had en met de cijfers 09-21 en 13-21 gaven Khodabux en Van Moorst het DKC-koppel Dave Macaré en Thomas Wijers het nakijken.

Yvonne Sie en Roxanne Molenmaker gingen uitstekend van start in de vrouwendubbel en namen zelfs in de eerste game een voorsprong van 12-7 tegen Ginny Severien en Veerle Wijers. Maar Ginny is een slimme speelster en de rol van regisseuse past haar goed. Met 21-16 was de eerste game toch voor DKC. De tweede game gaf in feite het zelfde beeld. Ook nu weer een voorsprong met 11-8 van Sie en Molenmaker, maar ook nu was de winst met 21-16 voor DKC. Het leek allemaal niet nodig, maar het gebeurde wel.

Saber Afif liet er geen misverstand over bestaan in zijn mannenenkel tegen Ruben Wijers wie de sterkste was. Geduldig spelend en tegelijkertijd druk uitoefenen, dat spelletje ligt Afif wel en met 10-21 en 13-21 pakte hij verdiend de partij.

Stephan Branderhorst speelde in zijn mannenenkel tegen het DKC-talent Mark Caljouw. Aanvankelijk keek Branderhorst in de eerste game tegen een kleine achterstand aan, maar de voormalige Europese jeugdkampioen gaf gas in het tweede deel van de eerste game en met 16-21 was deze game voor Branderhorst. Met 14-21 ging ook de tweede game naar Branderhorst.

Dit bestand bestaat niet

Monique Slaman kon in haar single tegen Ginny Severien bepaald niet imponeren in de eerste game. Het werd dan ook 21-11 voor Severien. Ook in de tweede game liep Severien aanvankelijk fors weg van Slaman, die overigens goed terugkwam in het tweede deel van deze game. De achtervolging werd echter te laat ingezet en een serieus gevaar kon Slaman net niet worden voor Severien (21-16).

Yvonne Hoogland speelde de tweede vrouwenenkel. De Almeerse, in het voorjaar teruggekomen van een langdurige stage op een van de eilanden die we vroeger tot de Nederlandse Antillen rekenden, kon in de eerste game geen vuist maken en verloor met 21-17 van Tak Ling Lam. In de tweede game ging Hoogland steeds beter draaien en zij pakte verdiend de tweede game met 17-21. Ook in de derde game kon Hoogland het tempo hoog houden en de vermoeide Lam wierp de handdoek met 14-21. Een wel heel fraaie overwinning van Hoogland!

En dat betekende een 2-4 voorsprong voor Dekker Almere alvorens aan de mixen werd begonnen.

Dave Khodabux en Yvonne Sie waren in feite in hun mix tegen Veerle Wijers en Mark Caljouw oppermachtig. De Buks schoot ook in deze partij met scherp (10-21), alle zijruiten bleven gelukkig heel, en Sie was weer attent met haar netspel en het duo had de eerste game voor het oprapen. In de tweede game lieten zij de teugels vieren en leek het nog enigszins een wedstrijd, maar dat was slechts schijn (17-21).

Foto van Alex van Zaanen, waarvoor onze dank

Jeroen van Moorst en Roxanne Molenmaker konden bepaald geen potten breken in hun gemengd dubbel tegen Ruben Wijers en Tak Ling Lam. In de eerste game keken de Almeerse M&M's tegen aan forse achterstand aan, maar met een prima inhaalrace werd het toch nog heel spannend en leek het er op dat de winst alsnog zou worden gepakt. Maar de scheidrechter was er ook nog en de winst ging toch naar DKC (21-18). De tweede game was met 17-21 voor het Almeerse koppel. In de derde game liep DKC onmiddellijk weg van Dekker Almere. Weer volgde een inhaalrace en net toen die succesvol leek, was daar weer de scheidsrechter. En toen vervolgens ook een lijnrechter zijn eigen spelregels hanteerde en de scheids verzuimde op te treden, toen lieten Van Moorst en Molenmaker de koppen zakken en pakte DKC heel slim de winst en met deze stand (21-11) ook nog terecht ook.

Het was deze week 'de week van de scheidsrechters'. Wel dat klopte ook wel, dat was duidelijk te merken in deze wedstrijd.
Het arbitrale trio bestond bij de wedstrijd uit referee Hans Macaré en de scheidsen Sander Monster en Geert Witte. Eén van de scheidsen deed er alles aan om op te vallen en trad op als spelmaker. Badminton Nederland doet er goed aan heel snel een opticien als sponsor binnen te halen. Wellicht zijn er HD-glazen te leveren en laat ik het hier maar bij laten.

De overige uitslagen in de eredivisie

DKC Dekker Almere 3-5
Duinwijck TFS Barendrecht 7-1
Kembit Roosterse TFS‘57 6-2
Van Zundert Velo Victoria 7-1
Amersfoort Van Zijderveld 7-1

De stand in de eredivisie is nu als volgt

1 Duinwijck 2-14
2 Amersfoort 2-12
2 Van Zundert Velo 2-12
4 Kembit Roosterse 2-09
5 Dekker Almere 2-08
6 DKC 2-07
7 Victoria 2-06
8 TFS Barendrecht 2-05
9 Van Zijderveld 2-04
10 TFS'57 2-02

Volgende week trouwens een dubbel weekend. Thuis op zaterdag tegen Duinwijck en zondag uit tegen Kembit Roosterse.

Tot nu toe 5 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. edje op 18-09-2011 om 09:35 uur

  en wat waren de setstanden Mieke? :)

 2. Henk Staats op 18-09-2011 om 09:44 uur

  Als je aan scherpslijperij doet Edje, dan moet je het over gamestanden hebben :)

 3. ernst op 18-09-2011 om 09:47 uur

  Toch wel lekker die punten, :7gefeliciteerd dames en heren!!!!

 4. edje op 18-09-2011 om 10:05 uur

  Was gewoon benieuwd Henk, krijg niet alles meer mee hier in Luxemburg....

 5. Henk Staats op 18-09-2011 om 18:42 uur

  Van Alex van Zaanen hebben we zojuist nog negen mooie foto's gekregen van de wedstrijd DKC tegen Dekker Almere. Binnenkort zullen ze te zien zijn op de site.

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere wint met 5-3 van DKC ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)