Badminton Vereniging Almere

Eerste twee speelweken Almere 4

Hieronder de wedstrijdverslagen van de eerste twee wedstrijden van Almere 4.

Vennewater 1 – Almere 4

Onze eerste wedstrijd opweg naar het kampioenschap :) vond plaats in het kleine dorpje Heiloo. Hier stonden ons een aantal bekende spelers te wachten. Het eerste team van Vennewater heeft al een behoorlijke tijd een aantal vaste krachten en bungelt eigenlijk een beetje tussen de 3e en de 2e divisie in. Ook deze confrontatie bracht mooie en spannende wedstrijden met zich mee. Er werd tot aan de gemengd dubbels op een baan gespeeld, zodat we onze teamgenoten goed hebben kunnen aanmoedigen.

Er werd zoals gebruikelijk begonnen met de MD. Alex en Dion mochten het spits afbijten van dit seizoen tegen Arko de Betue en Raymond Ullers. Dion, die eigenlijk de rust moest bewaren in deze dubbel, was niet scherp. Dit kwam vooral door een slaaptekort. Gelukkig kon onze jonge rijzende ster de druk aan om op belangrijke momenten zijn kwaliteiten te laten gelden. Na een flinke achterstand in de derde game werd de wedstrijd alsnog binnengehaald.

De damesdubbel werd gespeeld door Gita en Deborah, die het moesten opnemen tegen de zusjes Agnes en Ellen Ranzijn. Het ging erg gelijk op in de eerste set tot aan 16-16. Toen namen onze dames een spurt richting de 21. De tweede set werd helaas net aan met 19 verloren. Gelukkig konden de Almeerse dames de derde set met wat ruimere cijfers binnenhalen en wonnen deze met 21-11.
De herenenkels werden gespeeld door Gijs en Alex. Gijs moest het in zijn eerste partij van het seizoen opnemen tegen de ervaren Raymond. Het was een erg leuke partij om naar te kijken. Helaas wist Gijs op de belangrijke momenten niet toe te slaan en werd de partij in tweeen verloren. Alex moest het ook opnemen tegen een ervaren singelaar, namelijk Martijn v/d Haak. Ook deze partij was een genot om naar te kijken. Met veel lange rally’s heeft Martijn het volgehouden tegen ons conditiebeest en haalde Vennewater het tweede wedstrijdpunt binnen.

De damesenkels werden gespeeld door Vonne en Deborah. Vonne moest het opnemen tegen Agnes. Vonne die zoals gewoonlijk elke shuttle weer naar de overkant wist te brengen, tot vermoeienis van haar tegenstandster, won haar partij met vrij ruime cijfers. Ook Deborah wist haar singel in twee sets te winnen. Met 12 en 18 was er geen vuiltje aan de lucht :).

Inmiddels was de tussenstand 2-4 en konden we beginnen aan de gemengd dubbels.

Beide gemengd dubbels werden met niet al teveel overtuiging gewonnen door Almere, wat de eindstand bracht op een 2-6 overwinning.

Carlton

Almere 4 – Amersfoort 4

Te beginnen met de MD. De jongetjes van Almere konden met eerder tactisch gespeelde ballen dan snel spel de pot vrij gemakkelijk winnend afsluiten. De dames hadden het in de eerste set nog even lastig. In de tweede set waren ze op stoom en stonden er dikke cijfers op het scorebord: 21-5.

Gijs mocht het in zijn singel opnemen tegen nationaal talent, tevens de dubbelpartner van Alex bij de nationale selectie: Ruben Jille. Het ging erg gelijk op, hoewel Gijs in de tweede set nog even tegen een achterstand van 5 punten aankeek. Toch wist hij beide sets alsnog op ervaring voor Almere binnen te slepen. Alex moest het opnemen tegen Fernando Michiels. Met veel schijnslagen wist Alex zijn tegenstander elke keer op het verkeerde been te zetten. Toch kwamen veel shuttles weer terug, maar gelukkig voor ons niet genoeg. In twee sets won Alex zijn eerste singel in de tweede divisie.

Vonne deed wat er van haar verwacht werd. Ze scoorde met veel crossballetjes en verloor na de wissel in de tweede set niet één punt. Deborah verloor de eerste set nipt tegen het tweede nationale talent onder onze tegenstanders. Gelukkig heeft Boortje nooit problemen om uiteindelijk de wedstrijd winnend te beeindigen tegen jonge talenten en werden de tweede en derde set met ruime cijfers gewonnen.

Gita en Dion mochten spelen tegen Marcel Poorts en Maureen Kleijwegt-Oskam. Vooral door het gebrek aan scherpte en concentratie werd er in twee sets verloren. De andere mix ging tussen Gijs/Vonne tegen Ruben/ Renske. In een spannende driesetter met een aantal matchpoints voor en tegen werd er in de laatste set gewonnen met 26-24. Dit bracht de eindstand op 7-1.

Met twee wedstrijden gespeeld en gewonnen mag Almere 4 zich koploper noemen in de poule. De competitie is pas net begonnen en er kan natuurlijk nog van alles gebeuren, maar ons team is goed opweg. Volgende week: HHW 1 – Almere 4.

Reageer op dit bericht (“Eerste twee speelweken Almere 4 ↑”)