Badminton Vereniging Almere

Moeizame overwinning voor Dekker Almere op Kembit Roosterse

Dekker Almere heeft vanmiddag in het Limburgse Roosteren een moeizame 5-3 overwinning behaald op de Kembit Roosterse BC. De Almeerders deden zich aanvankelijk te kort, maar mochten later nog blij zijn dat het een overwinning werd. Een aantal Almeerders haalde bij lange na niet het niveau van de wedstrijd van gisteravond tegen BC Duinwijck.

Dave Khodabux en Jeroen van Moorst dubbelden tegen Leon Nottelman en Dennis Dubbelman. Dat is zonder meer een goed mannendubbel te noemen, dus het was opletten geblazen voor De Buks en Van Moorst. En opletten deden ze. In twee games pakten zij geconcentreerd spelend deze partij (17-21 en 15-21). Een prima begin dus van de wedstrijd.

Rachel Howard en Yvonne Sie hadden het in hun vrouwendubbel heel moeilijk tegen Linda Hoedemakers en Rachelle Haan. De partij was eerlijk gezegd niet om aan te zien. De vier dames waren slechts hard naar elkaar aan het overslaan. Ook Yvonne Sie, een erkend begaafd technische speelster, kon het spel niet naar haar hand zetten. Zowel in de eerste als de tweede game stond Dekker Almere nog voor in de pauze, om vervolgens met 21-18 en 21-19 zich het kaas van het brood te laten eten.

Stephan Branderhorst had als opponent Frank Vermeesch. De superieur spelende Branderhorst had geen kind aan Vermeesch in de eerste game (7-21). In de tweede game gaf Vermeesch duidelijk meer tegenstand, maar dat duurde slechts een halve game en het werd uiteindelijk 11-21 voor Branderhorst.

Roxanne Molenmaker speelde tegen haar oude vereniging en of dat het nu was, we weten het niet. De eerste game was met 15-21 voor Molenmaker. De tweede game was met 21-10 duidelijk voor haar tegenstandster Wendy Hoeve. Maar in de derde game leek niets de winst voor Molenmaker in de weg te staan. Zeker toen ze met 11-17 voor stond. Maar ineens stokte de motor, wellicht omdat ze de winst voor het grijpen had, maar Molenmaker raakte geen shuttle meer. Zo werd het toch nog een 21-18 overwinning voor Hoeve.

Dit bestand bestaat niet

Saber Afif had in Leon Nottelman een tegenstander van formaat. Als De Nottel op dreef is, berg je dan maar. Aanvankelijk nam Afif een 8-11 voorsprong, maar Nottelman knokte zich terug er langs en d'r overheen met 22-20. De tweede game was Nottelman Afif, jammer genoeg voor Almere, gewoonweg de baas.

Rachel Howard speelde haar single tegen de Nigeriaanse Grace Gabriel. Het werd een enorme knokpartij en beide speelsters wilden niet voor elkaar onder doen. Howard won de eerste game met 18-21. De tweede game was zo mogelijk nog een grotere uitputtingsslag. Howard is beslist nog niet op haar oude niveau, maar ze gaat tot het gaatje en won ook de tweede game met 18-21. Die winstpartij van Howard was reuze belangrijk, want nu had Dekker Almere nog het uitzicht op een overwinning.

Dave Khodabux en Yvonne Sie speelden hun gemengd dubbel met de handrem tegen Frank Vermeesch en Linda Hoedemakers. De eerste game was ondanks de handrem met 13-21 voor Khodabux en Sie. De tweede game leek spannender te worden, maar het was slechts schijn. Geen moment was de winst in deze game in gevaar (16-21).

Jeroen van Moorst en Roxanne Molenmaker wisten van te voren dat ze het zwaar zouden krijgen tegen Dennis Dubbelman en Rachelle Haan. Toch namen de Almeerders een voorsprong in de eerste game om die ook met een 19-21 winst af te sluiten. De tweede game was andere koek. M&M waren in de tweede game volkomen de weg kwijt en de gamewinst was met 21-11 voor het Kembit Roosterseduo.
Op naar de derde game. Emmy Vlaar, de invalcoach en Dave Khodabux fungeerden als TomTom voor Van Moorst en Molenmakers. Dat kon niet verhinderen dat de Almeerders op een 11-7 achterstand kwamen. En toen ineens viel het kwartje bij het Almeerse koppel. Ze kwamen op 11-11 en liepen uit naar 15-19. Toch werd het weer even spannend, want Roosterse kwam terug 18-20, maar het winnende punt was toch voor Van Moorst en Molenmakers, die echt alles gaven in deze game. Grote klasse.

Dekker Almere besliste daarmede de strijd om de vierde plek voorlopig in haar voordeel. Volgende week weer een wedstrijd voor Dekker Almere, thuis tegen Van Zundert Velo.

De uitslagen van dit weekend en de stand in de eredivisie badminton is nu als volgt

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Krijn op 25-09-2011 om 20:36 uur

  "Stephan Melein had als opponent Frank Vermeesch." Petje af Stephan! ;)

 2. bat op 25-09-2011 om 20:59 uur

  dat vind ik ook :D

 3. Ceriel Kusters op 25-09-2011 om 21:43 uur

  Het was een moeilijke overwinning voor Almere en dan met de handrem op spelen? Klinkt alsof jullie denken met 8-0 uit de albertzaal naar huis te kunnen. Zonder respect geschreven. Door het oog van de naald noemen ze zoiets. 4-4 had roosterse verdiend. De damesdubbel was van grote klasse. Overpowering noem je dat. Maar goed....ik hoop dat Almere volgende keer dan zonder de handrem op speelt en dan laat zien wat ze kunnen.

 4. Henk Staats op 25-09-2011 om 23:00 uur

  Beste Ceriel,

  Je leest heel selectief. In de kop staat dat Dekker Almere blij mocht zijn dat het nog een overwinning werd. En over de handrem spelen, dat gold voor de mix van Dave en Yvonne tegen Frank en Linda. Beslist niet voor de andere partijen.
  En met 8-0 winnen bij jullie, dat gaat nooit met een speler als De Nottel.

Reageer op dit bericht (“Moeizame overwinning voor Dekker Almere op Kembit Roosterse ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)