Badminton Vereniging Almere

Spannend gelijkspel voor Dekker Almere

Afgelopen zaterdag 24 september 2011 mocht Dekker Almere haar derde wedstrijd in de eredivisie spelen in de Carltonzaal van Sportcomplex Carl Dekker en wel tegen huidig Nederlands kampioen Duinwijck. Ondanks het feit dat Duinwijck Koen Ridder miste beloofde dit een sterke tegenstander te worden. Aan de kant van Almere zat Manon Sibbald nog steeds aan de kant wegens haar blessure en ditmaal was Rachel Howard aanwezig om in te vallen. Coach Erik Staats was vanavond niet aanwezig, hij had een bedrijfsmeeting in het Engelse York, en werd vervangen door Emmy Vlaar.

Als eersten mochten Dave Khodabux en Jeroen van Moorst in het herendubbel tegen Erik Meijs en Jorrit de Ruiter spelen. Het werd een spannende partij met lange rally’s, maar ondanks dat werden beide games vrij ruim gewonnen door de Almeerders (21-13, 21-12).

In het vrouwendubbel mochten Yvonne Sie en Rachel Howard voor de eerste keer samenspelen en wel tegen Akville Stapusaityte en Eva Krab. Het was even wennen, maar de dames wisten toch knap weerstand te bieden tegen het Haarlemse duo. Er werd toch verloren met 19-21 en 15-21.

Daarna was het de beurt aan Stephan Branderhorst om in zijn single tegen Jerry Natenstedt. In de eerste game was Stephan Jerry duidelijk de baas en hij won met 21-15. In de tweede game was het tij compleet gekeerd, het was nu Jerry die er met de punten vandoor ging, de tweede game werd verloren met 13-21. In de derde game had Stephan zich weer herpakt en kwam op ruime voorsprong. Maar tot ieders verassing kwam Jerry weer terug, na een zeer spannend einde wist Stephan de partij voor Almere binnen te halen met 23-21.

Daarna mocht Roxanne Molenmaker in haar vrouwenenkel spelen tegen Karina de Wit. Ondanks het goede spel van Roxanne bleef Karina haar in de eerste game duidelijk de baas, de stand werd 14-21. In de tweede game wist Roxanne een erg goed spel te laten zien, maar na een spannende game verloor ze met 18-21.

Na deze partij kwam de tussenstand terecht op 2-2.

Saber Afif was de volgende die zijn single mocht spelen, zijn tegenstander werd Erik Meijs. Het was een prachtige partij om naar te kijken en na veel spannende rally’s verloor Saber de eerste game met 18-21. In de tweede game waren de rollen omgedraaid en wist Saber Erik de baas te blijven, hij won met 21-15. In de laatste game was Erik totaal gesloopt en Saber knalde gewoon door en won de laatste game met 21-12.

Foto Henk Mostert

De laatste single werd gespeeld door de Engelse oud-international Rachel Howard tegen Akville Stapusaityte. Ondanks haar goede spel wist Rachel Akville niet de baas te blijven, en verloor met 12-21 en 16-21.

Dit bestand bestaat niet

In de eerste mix was het de beurt aan Dave Khodabux en Yvonne Sie om tegen Jorrit de Ruiter en Eva Krab te spelen. Het werd een spetterende partij met sterk spel van beide kanten en de spanningen liepen hoog op in de strijd voor de 4-3 voorsprong. Na een zeer lange wedstrijd wonnen Dave en Yvonne met de standen 21-19 16-21 21-18.

Als laatste mochten Jeroen van Moorst en Roxanne Molenmaker het opnemen tegen Jerry Natenstedt en Karina de Wit. In de eerste game kwamen Jeroen en Roxanne op een flinke achterstand, maar ze wisten knap terug te komen en verloren toch nog met 21-23. In de tweede game waren de rollen omgekeerd en maakten Jeroen en Roxanne het ene punt na het andere, deze game werd gewonnen met 21-10. Maar in de laatste game hadden de Haarlemmers zich weer herpakt en de laatste game werd ruim verloren met 11-21.

Foto Henk Mostert

Al met al werd het dus 4-4. Een knappe prestatie tegen de huidige landskampioen. Maar het weekend is nog niet voorbij, want zondag wordt er weer gespeeld en wel uit tegen Roosterse BC.

Voor een ieder nog even de uitslagen van afgelopen zaterdag met de nieuwe tussenstanden en de wedstrijden die vandaag, zondag 25 september 2011, worden gespeeld

Referee bij deze buitengewoon spannende wedstrijd was Erik Ligtvoet en als scheidsen traden op Remco Oskam en Eric Brinkman.

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 25-09-2011 om 08:27 uur

    Goed stukje weer Thomas!

  2. ernst op 25-09-2011 om 09:49 uur

    Het leest lekker, Thomas. Ga zo door!!!!

  3. pascal op 25-09-2011 om 14:26 uur

    zo te zien had er misschien nog wel meer in gezeten dan een gelijkspel, en dat tegen de huidig kampioen...geen slechte prestatie dus :D nu roosterse met 8-0 van de baan tikken en het is toch weer een prachtig weekend dan :D Succes!

Reageer op dit bericht (“Spannend gelijkspel voor Dekker Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)